__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| Politica se face cu... caricaturi | |
|
+8zaraza26 dolion Anahoret Franz Schneider apocalyptica Ion ostrovna Emil Condor 12 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
| Subiect: Re: Politica se face cu... caricaturi Mier 30 Iul 2014, 01:58 | |
| - Ion a scris:
- Geta n-ai inteles. Olguta n-a facut greseli gramaticale, ci de alta natura.
Nu o sa-i mai citezi nici pe americani, nici pe cei din vest, cand vreau sa-mi sustin un punct de vedere. Pentru ca vad ca , la noi, functioneaza zicala: ''sa nu ne dea ei lectii noua!''. Expresie folosita si de Iliescu, si de Basescu, si de altii...
Asa ca, de acum inainte, eu, cel putin, am sa ma abtin sa mai zic ceva. Dumnezeu sa va ajute! Ioane eu nu am vazut nimic,mie imi place Olguta si chiar ma mir de greselile ei ,Dumnezeu o sa ne ajute si ma rog pentru asta ca ne-a batut destul in ultimii ani cu omul insemnat de la "apa mare",nu te supara aia care ne dau noua lectii cum a spus si Dragos si-au batut joc de noi impreuna cu slugoiul lor care ne-a taiat tot sa alimenteze bancile lor falimentare,lipsit de patriotism ,ura fata de rrrrmani ca nici acest cuvant de roman nu i sta bine pe limba,vai si amar | |
| | | ostrovna
| Subiect: Re: Politica se face cu... caricaturi Mier 30 Iul 2014, 02:05 | |
| Cum explică Felix Rache legăturile familiei Băsescu cu Monaco ) "M-am tot întrebat, cum au ajuns italienii la Nana şi am şi o explicaţie" >> http://goo.gl/eSPrdp | |
| | | Ion
Numarul mesajelor : 5072 Localizare : USA Data de inscriere : 29/10/2009
| Subiect: Re: Politica se face cu... caricaturi Mier 30 Iul 2014, 03:31 | |
| Olguta a zis ca vrea ca Romania sa fie condusa de un roman. Asta nu e o greseala gramaticala. Desi am putea sa zicem ca e un pleonasm, pana la urma. E vorba de faptul ca a facut aluzie la Iohannis, care, in opinia ei, n-ar fi roman.
Acum e clar? Or Iohannis e tot pe atat de roman cat e si Ponta, cat sunt si eu, si tu, si toti ceilalti care avem cetatenie romana. Etnia nu conteaza, atunci cand e vorba de politica. Toti suntem egali in fata legii.
| |
| | | ostrovna
| Subiect: Re: Politica se face cu... caricaturi Mier 30 Iul 2014, 12:04 | |
| Ioane eu am inteles ca a te ai referit ca in loc de "un roman" a zis "un romana" pai dupa opinia mea nu a gresit cu nimic ca nu a zis ca vrea sa fie condusa de un libanez ,deci nu a pronuntat cuvantul Iohanis sau neamt,oricum partea de sud si modovenii nu o sa voteze Iohanis asta e clar ,apoi Olguta a fost la PRM deci na... dar nu a fost radicala ca Vadim,si eu imi doresc ca tara mea sa fie condusa de un roman adevarat ca destul au de suferit copii mei in Anglia ca sunt romani iar ei englezii se cred superiori si is vai mama lor de inculti si rai | |
| | | Ion
| Subiect: Re: Politica se face cu... caricaturi Mier 30 Iul 2014, 14:15 | |
| Asta ca englezii sunt inculti, nu stiu cum sa zic. Depinde la cine te referi, cu cine stai de vorba. Daca te uiti si la noi , la Vax Populi, atunci o lasi mai moale. Daca te referi la cultura poporului englez si la cea a poporului roman, iar o lasi si mai moale.
Comparatiile astea am fost tentat si eu sa le fac aici. Dar, cand am largit aria de cunostinte, mi-am dat seama ca sunt si aici destui culti si destepti.
Chiar si printre cei mai putini scoliti decat noi.
| |
| | | ostrovna
| Subiect: Re: Politica se face cu... caricaturi Mier 30 Iul 2014, 14:49 | |
| Bine Ioane eu nu am sa inteleg de ce cred superiori noua ca am vazut si magazinele care erau atat de urate si pe jos chiar in farmacie praf si mizerie,apoi faptul ca nu ne pot suferi m-a dezamagit profund,femeile foarte neingrijite iar ei la fel ,na poate nu pun pret pe acest fapt dar eu am fost dezolata de tot ce am vazut,mai sunt si xenofobi vai si amar | |
| | | Ion
| Subiect: Re: Politica se face cu... caricaturi Mier 30 Iul 2014, 15:33 | |
| Nu vreau sa te conving de contrariu. Mai cu seama ca realitatea, pe care o prezinti, m-ar contrazice. Eu nu zic ca cee ce relatezi tu nu e adevarat. Concluzia trasa de aici, generalizand si comparand cu ce e bun si bine la noi, nu e justa. Compara ce ai vazut rau de acolo, cu ce e rau de la noi. Si ce e bun si bine acolo, cu ce e bun si bine la noi. Atunci ai sa vezi mai bine asemanarile si diferentele.
Revenend la Olguta noastra, ea aintrat in politica in calitate de reprezentanta a unor minoritati, pe care le-a tradat, pana la urma. Apoi a mers la PRM, la PDSR, etc.... Deci o traseista...Nu vad ce mare valoare de politician e... Partidul din spatele ei, atat.
| |
| | | ostrovna
| Subiect: Re: Politica se face cu... caricaturi Mier 30 Iul 2014, 16:08 | |
| ahaha Ioane ca si udrea ,pdsr,pnl,pdl acum la basescu pmp,ca si basescu fsn s-a dezis de comunism ahahahaha,apoi pd,apoi la terminat pe draga stolo si ajuns sef dupa cu smecheriile lui de bisnitar,asta e alba neagra ,asa si a educat si fetele apoi a jcat tara la poker cu ALRO ,tiganii si altele....bineinteles si cu udrea | |
| | | Ion
| Subiect: Re: Politica se face cu... caricaturi Mier 30 Iul 2014, 16:15 | |
| Pai, ce zici tu, Geta, despre ceilalti, nu o scuza pe Olguta. Dimpotriva! Toti o apa si-un pamant. Asta e clasa politica de azi. Niste traseisti, niste oportunisti toti. Singurul, care a ramas pe loc, e Iliescu. Si ai lui. Asta ca sa fim drepti, cum s-ar spune. Pana ''departe'', mai e mult... | |
| | | ostrovna
| Subiect: Re: Politica se face cu... caricaturi Mier 30 Iul 2014, 16:51 | |
| - Ion a scris:
- Pai, ce zici tu, Geta, despre ceilalti, nu o scuza pe Olguta. Dimpotriva!
Toti o apa si-un pamant. Asta e clasa politica de azi. Niste traseisti, niste oportunisti toti. Singurul, care a ramas pe loc, e Iliescu. Si ai lui. Asta ca sa fim drepti, cum s-ar spune. Pana ''departe'', mai e mult... Iliescu nu a furat si nici nu a mintit !!!! Olguta inca nu a fost prinsa cu mana n sac ca udrea! | |
| | | Ion
| Subiect: Re: Politica se face cu... caricaturi Mier 30 Iul 2014, 18:59 | |
| Si-apoi zici, Geta, ca sunt englezii rai cu fata ta.... Pai ce, noi suntem mai breji? Vezi cum ne comportam noi cu cei care sunt nascuti si crescuti aici. Cu ai nostri. Cazul neamtului Iohannis sau al albano-italianului Ponta. Ca sa nu mai vorbim de cum ar putea sa-i vada pe cei care ar veni inapoi, in tara, cum ar fi fata ta sau baitul meu. Fii sigura ca le-ar spune, a propos de Tudor Gheorghe: "Asta nu mai este Tara ta!" Ca prin anii '90, cu cei care ''au fugit'', de n-au stat in Tara sa manance salam cu soia. Ca Iliescu si ceilalti ca el. De minoritatile mai numeroase, ce sa mai zicem. Avem si termeni apropiati pentru ele.Cum ar fi: bozgorime, tiganime, .......
Cu Iliescu ti-am mai explicat. O fi el cinstit si sarac, dar i-a pazit strasnic de bine pe cei care au furat. Asta se numeste ''coruptie pasiva'', pentru care, in unele Tari, aceasta e pedepsita cu ani grei de puscarie. In America Latina a si fost condamnat un sef de stat pentru o astfel de coruptie.
Cat priveste pe Olguta, sa mai asteptam. Poate ajunge ministru... Timpul nu e trecut. Daca ''nu va gresi'' odata cu partidul, va fi pusa pe liber. | |
| | | ostrovna
| Subiect: Re: Politica se face cu... caricaturi Joi 31 Iul 2014, 00:27 | |
| - Ion a scris:
- Si-apoi zici, Geta, ca sunt englezii rai cu fata ta....
Pai ce, noi suntem mai breji? Vezi cum ne comportam noi cu cei care sunt nascuti si crescuti aici. Cu ai nostri. Cazul neamtului Iohannis sau al albano-italianului Ponta. Ca sa nu mai vorbim de cum ar putea sa-i vada pe cei care ar veni inapoi, in tara, cum ar fi fata ta sau baitul meu. Fii sigura ca le-ar spune, a propos de Tudor Gheorghe: "Asta nu mai este Tara ta!" Ca prin anii '90, cu cei care ''au fugit'', de n-au stat in Tara sa manance salam cu soia. Ca Iliescu si ceilalti ca el. De minoritatile mai numeroase, ce sa mai zicem. Avem si termeni apropiati pentru ele.Cum ar fi: bozgorime, tiganime, .......
Cu Iliescu ti-am mai explicat. O fi el cinstit si sarac, dar i-a pazit strasnic de bine pe cei care au furat. Asta se numeste ''coruptie pasiva'', pentru care, in unele Tari, aceasta e pedepsita cu ani grei de puscarie. In America Latina a si fost condamnat un sef de stat pentru o astfel de coruptie.
Cat priveste pe Olguta, sa mai asteptam. Poate ajunge ministru... Timpul nu e trecut. Daca ''nu va gresi'' odata cu partidul, va fi pusa pe liber. Deocamdata neamtu Iohanis are avere mare facuta la stat din profesorat si meditatii,hai mai Ioane ca doar in Romania se poate asa ceva 6 viloace din meditatii si romanii s-au purtat urat cu el???? nu exagera ca de aia nici nu a plecat ca toti sasii si svabii din tara ca i-a convenit si nici basescu nu l a alungat cum a facut cu medicii ,familia mea e mixta deci fetele sunt catolice si vb. maghiara la perfectie,cu fata mea se poarta urat scarbanicele ale fiindca e frumoasa si ii merge si mintea acum e sefa celor care ii lipeau guma de mestecat pe birou,a avut ambitie sa slabeasca dupa ce a nascut nu ca ele umflate si neingrijite. Am vazut cu ochii mei rautatea englezoaicelor cand vedeau un om mai rasarit,asta e adevarul cat despre bozgorime sau tiganime cateodata isi merita soarta ,ungurii defileaza cu steagul secuiesc in Ardeal iar tiganu e tot tigan m-am convins pe pielea mea in ultima saptamana cu unii din Mures care lucreaza la noi la bloc,nu au scuze ,iar cei care au plecat precum sora mea in Canada ce sa zic ca-s patrioti sau ca nu e tara lor nu pot ,eu nu am plecat fiindca sunt intr-adevar legata de pamantul acesta si nu mi pare rau ca il vad si pe sotul meu ca nu si a mai finalizat dosarul pentru dubla cetatenie adica si cea maghiara,sunt oameni si oameni si printre cei plecati ,oricum bine spune febletea mea t.Gheorghe "Aceatsta este tara mea si neamul meu cel romanesc"..... | |
| | | Ion
| Subiect: Re: Politica se face cu... caricaturi Joi 31 Iul 2014, 01:09 | |
| Morţii preşedintelui Ponta Opinii - Cristian Pantazi (citeste alte articole de acelasi autor ť) Cei doi morţi în inundaţii fac parte acum din actul fondator al campaniei lui Ponta Dacă eliminăm zgomotul, propaganda şi balastul zilei de marţi, ştirea principală e aceasta: premierul Victor Ponta şi-a lansat candidatura la preşedinţia României în aceeaşi zi în care doi cetăţeni români muriseră în inundaţii, la câţiva kilometri de locul festivităţii. Cumplită povară pentru orice veritabil om de stat, moartea a doi concetăţeni într-un dezastru natural nu a stat însă deloc în calea PSD, care şi-a văzut mai departe de sărbătoarea de la Craiova. Cei doi morţi în inundaţii fac parte acum din actul fondator al campaniei lui Ponta, dar morţii care înspăimântă sunt cei din sala festivităţii: Lia Vasilescu, Gabriel Oprea, Dragnea, Corlăţean, Ecaterina Andronescu, Ponta însuşi, hăhăindu-se şi bucurându-se ca la o nuntă politică. Suflete moarte, incapabili de minimă empatie cu suferinţele miilor de oameni măturaţi de ape la câţiva kilometri de ei, hrăniţi doar cu setea de putere şi de voturi. Cu toţii au promis ieri seară Dreptate până la capăt. Adică răsturnarea tiranului Băsescu şi a regimului lui. Cu toţii au sfidat minima morală politică, indecenţi şi înstrăinaţi de oamenii pe care vor să-i conducă în calitate de lideri politici. Să ne înţelegem, nu a fost vorba despre o coincidenţă sinistră. Nu. A fost premeditare. Toată ţara - inclusiv liderii PSD - ştiau de marţi dimineaţă că urmează potopul în trei judeţe. Toată ţara - inclusiv liderii PSD - ştiau de marţi de la prânz că sute de oameni sunt evacuaţi din calea apelor, iar casele şi gospodăriile lor sunt distruse. Toată ţara - inclusiv liderii PSD - ştiau înainte de începerea parastasului vesel de la Craiova că doi oameni au murit. A declarat-o, în felul lui bolovănos (avem aproximativ două victime), generalul de izmene Gabriel Oprea, Dumnezeu ştie cum ajuns ministru în această ţară. PSD avea tot timpul din lume să amâne festivitatea de la Craiova. Amânarea lansării candidaturii lui Ponta era o decizie necesară, care ar fi dovedit responsabilitate şi empatie. Dar se vede treaba că nici moartea nu poate opri maşinăria PSD. În timp ce doi oameni erau plânşi de neamuri şi prieteni în satele luate de ape, aţi putut vedea în prime-time revărsarea de ură şi resentimente din discursurile pesediştilor şi afiliaților lor, PC şi UNPR. Chiar dacă le acordăm autorităţilor locale şi centrale prezumţia de maxim profesionalism şi organizare impecabilă, cei doi oameni morţi în inundaţii rămân o tragedie, pe care se cuvine ca orice guvern şi orice partid să o onoreze prin decență. Or, ce am văzut marţi seară la festivitatea PSD din Craiova (încheiată cu „Oda bucuriei“) a fost o revărsare de indecență îngrijorătoare pentru orice cetăţean care aşteaptă înţelegere şi umanitate de la liderii săi politici. Cât despre comportamentul de ieri al lui Victor Ponta, din punct de vedere uman el nu merită decât dispreţ. Jurnalistic însă, discursul său trebuie analizat atent, fie şi pentru că acest act fondator al posibilei sale cariere de preşedinte de ţară transmite câteva linii directoare importante: Teamă (prost mascată) de instituţiile funcţionale. Într-o frază ce nu are înţeles decât dacă o legăm de o declaraţie din aprilie a lui Sebastian Ghiţă („Noi, cei din partide, răspundem în faţa oamenilor. Alegerile nu sunt între PICCJ, DNA, DIICOT, SRI, SIE, STS şi alte entităţi cu trei - patru litere. Nu i-am văzut pe afişe“ - sursa: EVZ), Ponta a anunţat că vrea să fie „preşedintele oamenilor, nu al unui birou, al unor instituţii). E veşnica frică a pesediştilor de eventuale noi dosare care să le încurce socotelile electorale şi la fel de veşnica lor încercare de a distruge aceste instituţii (au încercat în 2012, au încercat în marţea neagră din decembrie 2013, posibil să mai încerce o dată şi anul acesta). Naţionalism feroce. Ponta a continuat linia PSD de la europarlamentare şi a apăsat pe pedala naţionalismului, dând linia viitoarei campanii împotriva neamţului Klaus Iohannis. De notat opţiunea şefului PSD într-un context regional tulbure, unde naţionalismul inflamează ţări precum Ungaria şi Ucraina. Lipsa referirilor la partenerii tradiţionali ai României, UE şi SUA. Atacul (mascat sub o voltă retorică) la apartenenţa lui Klaus Iohannis la o altă religie decât cea ortodoxă. E a treia oară (după interviurile de la Adevărul şi RTV) când Victor Ponta aduce singur în discuţie propria sa ortodoxie, în comparaţie cu religia lui Iohannis. Încă un front de luptă periculos într-o ţară care nu-i străină de intoleranţa religioasă şi într-o regiune unde religia e prea des folosită în răfuielile politice. Inconsistenţa, lipsa oricărui proiect real de ţară. În afara sloganurilor deja tocite despre îndepărtarea lui Băsescu, redeschiderea şcolilor şi spitalelor, Victor Ponta nu a creionat un proiect articulat, cu obiective strategice pe termen scurt, mediu şi lung. Un discurs de o oră, fără nici o informaţie nouă, e o performanţă, chiar şi pentru Victor Ponta. Lipsa de însufleţire. Ponta nu a dat nici un moment senzația că e liderul care îşi doreşte cu adevărat să intre în bătălia electorală. Ştim cu toţii că el a fost mai degrabă împins de conjunctura internă de partid să devină candidat, dar senzaţia de corvoadă a fost indubitabilă marţi seară la Craiova. Şi sala a simţit-o, reacţia celor 5.000 de delegaţi la discursul interminabil al şefului lor fiind mai degrabă anemică. Minciuna rămâne prezentă în arsenalul prezidenţiabilului Ponta. Şeful PSD a promis că va reda justiţia oamenilor, că justiţia va fi egală pentru cel slab şi pentru cel puternic, pentru cel sărac şi cel bogat. Să spui aşa ceva într-o zi în care însuşi ministrul justiţiei e dovedit drept mincinos (vezi investigaţia HotNews.ro) fără ca ministrul însuşi sau premierul să ia în calcul varianta demisiei ori demiterii este o imensă minciună. Maşinăria propagandei funcţionează impecabil la Antena 3 şi RTV. Cele două posturi controlate de mogulii Dan Voiculescu şi Sebastian Ghiţă au avut grijă să-l prezinte marţi seară pe Victor Ponta drept premierul-tătuc, liderul preocupat de necazurile oamenilor, care stă printre ei şi doarme în bordeiele sinistraţilor. Cele două posturi aproape că au eliminat informaţia că acelaşi Ponta plecase de la inundaţii pentru a participa la o festivitate de partid în care şi-a anunţat candidatura, înţelegând că acest act nepotrivit ar putea declanşa ostilitatea publicului.( www.gds.ro) | |
| | | ostrovna
| Subiect: Re: Politica se face cu... caricaturi Joi 31 Iul 2014, 01:35 | |
| - Ion a scris:
- Morţii preşedintelui Ponta
Opinii - Cristian Pantazi (citeste alte articole de acelasi autor ť)
Cei doi morţi în inundaţii fac parte acum din actul fondator al campaniei lui Ponta
Dacă eliminăm zgomotul, propaganda şi balastul zilei de marţi, ştirea principală e aceasta: premierul Victor Ponta şi-a lansat candidatura la preşedinţia României în aceeaşi zi în care doi cetăţeni români muriseră în inundaţii, la câţiva kilometri de locul festivităţii. Cumplită povară pentru orice veritabil om de stat, moartea a doi concetăţeni într-un dezastru natural nu a stat însă deloc în calea PSD, care şi-a văzut mai departe de sărbătoarea de la Craiova.
Cei doi morţi în inundaţii fac parte acum din actul fondator al campaniei lui Ponta, dar morţii care înspăimântă sunt cei din sala festivităţii: Lia Vasilescu, Gabriel Oprea, Dragnea, Corlăţean, Ecaterina Andronescu, Ponta însuşi, hăhăindu-se şi bucurându-se ca la o nuntă politică. Suflete moarte, incapabili de minimă empatie cu suferinţele miilor de oameni măturaţi de ape la câţiva kilometri de ei, hrăniţi doar cu setea de putere şi de voturi. Cu toţii au promis ieri seară Dreptate până la capăt. Adică răsturnarea tiranului Băsescu şi a regimului lui. Cu toţii au sfidat minima morală politică, indecenţi şi înstrăinaţi de oamenii pe care vor să-i conducă în calitate de lideri politici.
Să ne înţelegem, nu a fost vorba despre o coincidenţă sinistră. Nu. A fost premeditare. Toată ţara - inclusiv liderii PSD - ştiau de marţi dimineaţă că urmează potopul în trei judeţe. Toată ţara - inclusiv liderii PSD - ştiau de marţi de la prânz că sute de oameni sunt evacuaţi din calea apelor, iar casele şi gospodăriile lor sunt distruse. Toată ţara - inclusiv liderii PSD - ştiau înainte de începerea parastasului vesel de la Craiova că doi oameni au murit. A declarat-o, în felul lui bolovănos (avem aproximativ două victime), generalul de izmene Gabriel Oprea, Dumnezeu ştie cum ajuns ministru în această ţară.
PSD avea tot timpul din lume să amâne festivitatea de la Craiova. Amânarea lansării candidaturii lui Ponta era o decizie necesară, care ar fi dovedit responsabilitate şi empatie. Dar se vede treaba că nici moartea nu poate opri maşinăria PSD. În timp ce doi oameni erau plânşi de neamuri şi prieteni în satele luate de ape, aţi putut vedea în prime-time revărsarea de ură şi resentimente din discursurile pesediştilor şi afiliaților lor, PC şi UNPR. Chiar dacă le acordăm autorităţilor locale şi centrale prezumţia de maxim profesionalism şi organizare impecabilă, cei doi oameni morţi în inundaţii rămân o tragedie, pe care se cuvine ca orice guvern şi orice partid să o onoreze prin decență. Or, ce am văzut marţi seară la festivitatea PSD din Craiova (încheiată cu „Oda bucuriei“) a fost o revărsare de indecență îngrijorătoare pentru orice cetăţean care aşteaptă înţelegere şi umanitate de la liderii săi politici.
Cât despre comportamentul de ieri al lui Victor Ponta, din punct de vedere uman el nu merită decât dispreţ. Jurnalistic însă, discursul său trebuie analizat atent, fie şi pentru că acest act fondator al posibilei sale cariere de preşedinte de ţară transmite câteva linii directoare importante:
Teamă (prost mascată) de instituţiile funcţionale. Într-o frază ce nu are înţeles decât dacă o legăm de o declaraţie din aprilie a lui Sebastian Ghiţă („Noi, cei din partide, răspundem în faţa oamenilor. Alegerile nu sunt între PICCJ, DNA, DIICOT, SRI, SIE, STS şi alte entităţi cu trei - patru litere. Nu i-am văzut pe afişe“ - sursa: EVZ), Ponta a anunţat că vrea să fie „preşedintele oamenilor, nu al unui birou, al unor instituţii). E veşnica frică a pesediştilor de eventuale noi dosare care să le încurce socotelile electorale şi la fel de veşnica lor încercare de a distruge aceste instituţii (au încercat în 2012, au încercat în marţea neagră din decembrie 2013, posibil să mai încerce o dată şi anul acesta).
Naţionalism feroce. Ponta a continuat linia PSD de la europarlamentare şi a apăsat pe pedala naţionalismului, dând linia viitoarei campanii împotriva neamţului Klaus Iohannis. De notat opţiunea şefului PSD într-un context regional tulbure, unde naţionalismul inflamează ţări precum Ungaria şi Ucraina.
Lipsa referirilor la partenerii tradiţionali ai României, UE şi SUA.
Atacul (mascat sub o voltă retorică) la apartenenţa lui Klaus Iohannis la o altă religie decât cea ortodoxă. E a treia oară (după interviurile de la Adevărul şi RTV) când Victor Ponta aduce singur în discuţie propria sa ortodoxie, în comparaţie cu religia lui Iohannis. Încă un front de luptă periculos într-o ţară care nu-i străină de intoleranţa religioasă şi într-o regiune unde religia e prea des folosită în răfuielile politice.
Inconsistenţa, lipsa oricărui proiect real de ţară. În afara sloganurilor deja tocite despre îndepărtarea lui Băsescu, redeschiderea şcolilor şi spitalelor, Victor Ponta nu a creionat un proiect articulat, cu obiective strategice pe termen scurt, mediu şi lung. Un discurs de o oră, fără nici o informaţie nouă, e o performanţă, chiar şi pentru Victor Ponta.
Lipsa de însufleţire. Ponta nu a dat nici un moment senzația că e liderul care îşi doreşte cu adevărat să intre în bătălia electorală. Ştim cu toţii că el a fost mai degrabă împins de conjunctura internă de partid să devină candidat, dar senzaţia de corvoadă a fost indubitabilă marţi seară la Craiova. Şi sala a simţit-o, reacţia celor 5.000 de delegaţi la discursul interminabil al şefului lor fiind mai degrabă anemică.
Minciuna rămâne prezentă în arsenalul prezidenţiabilului Ponta. Şeful PSD a promis că va reda justiţia oamenilor, că justiţia va fi egală pentru cel slab şi pentru cel puternic, pentru cel sărac şi cel bogat. Să spui aşa ceva într-o zi în care însuşi ministrul justiţiei e dovedit drept mincinos (vezi investigaţia HotNews.ro) fără ca ministrul însuşi sau premierul să ia în calcul varianta demisiei ori demiterii este o imensă minciună.
Maşinăria propagandei funcţionează impecabil la Antena 3 şi RTV. Cele două posturi controlate de mogulii Dan Voiculescu şi Sebastian Ghiţă au avut grijă să-l prezinte marţi seară pe Victor Ponta drept premierul-tătuc, liderul preocupat de necazurile oamenilor, care stă printre ei şi doarme în bordeiele sinistraţilor. Cele două posturi aproape că au eliminat informaţia că acelaşi Ponta plecase de la inundaţii pentru a participa la o festivitate de partid în care şi-a anunţat candidatura, înţelegând că acest act nepotrivit ar putea declanşa ostilitatea publicului.(www.gds.ro) M-am bucurat alaturi de multi romani cand l-am vazut pe Ponta nu ca pe basescu lovind case si jignind ca pe copilul acela ,propaganda basista functioneaza mult mai bine si mai scarbavnica decat psd,asta e Ioane ,te-ai mai intoarce in tara sau nu? | |
| | | Ion
| Subiect: Re: Politica se face cu... caricaturi Joi 31 Iul 2014, 03:52 | |
| Nu stiu care propaganda functioneaza mai bine, Geta. Ca, daca n-as mai pune si eu, din cand in cand, cate un articol, topicul asta ar fi plin numai cu propaganda anti-basista. Vezi caricaturile postate de tine. Pune te rog si o caricatura cu Ponta? Sau macar poza aia de la Cotroceni, cand se uita pe tavan.
Cum sa nu ma intorc? E Tara mea cum este si a ta. Iar Presedintele e al Tarii si nu Tara e a lui. Corect este: Presedintele Tarii, si nu Tara Presedintelui! Ca cetatean poate sa cante cantecul acela. Ca Presedinte, nu cred. Caci s-ar intelege si ca mai-sus. Cu atat mai mult daca va fi Ponta Presedinte. Care promite multe. Poate si reuseste, de ce nu?
| |
| | | ostrovna
| Subiect: Re: Politica se face cu... caricaturi Joi 31 Iul 2014, 13:28 | |
| - Ion a scris:
- Nu stiu care propaganda functioneaza mai bine, Geta.
Ca, daca n-as mai pune si eu, din cand in cand, cate un articol, topicul asta ar fi plin numai cu propaganda anti-basista. Vezi caricaturile postate de tine. Pune te rog si o caricatura cu Ponta? Sau macar poza aia de la Cotroceni, cand se uita pe tavan.
Cum sa nu ma intorc? E Tara mea cum este si a ta. Iar Presedintele e al Tarii si nu Tara e a lui. Corect este: Presedintele Tarii, si nu Tara Presedintelui! Ca cetatean poate sa cante cantecul acela. Ca Presedinte, nu cred. Caci s-ar intelege si ca mai-sus. Cu atat mai mult daca va fi Ponta Presedinte. Care promite multe. Poate si reuseste, de ce nu?
Ioane pana acum tot ce a promis a facut Ponta dar cate piedici a avut de la basescu? apoi saracu chiar tine romani o fi avut in arborele genelealogic italieni sau albanezi dar este un om bland si bun fara semne de la Dumnezeu care arata rautatea si ura fata de romani ,basescu im afara de chefurile facute cu tigani si alcool ,ca s-a comportat mizerabil cu romanii el si camarila lui,Doamne ajuta-ne sa scapam de cel rau ! | |
| | | ostrovna
| Subiect: Re: Politica se face cu... caricaturi Vin 01 Aug 2014, 02:13 | |
| | |
| | | Ion
| Subiect: Re: Politica se face cu... caricaturi Vin 01 Aug 2014, 14:18 | |
| Stiti cine este ''mister face tot"? Ponta! ''Eu'' voi face, ''eu'' voi drege... Nici la Ceausescu n-am auzit asa ceva. Si Obama zicea in campanie: ''Yes, we can do it!
| |
| | | ostrovna
| Subiect: Re: Politica se face cu... caricaturi Vin 01 Aug 2014, 14:51 | |
| da de ce ti se pare Ioane ?bine eu nu prea am timp de tv.dar am zis ca atat rau cat a facut basescu cu udrea lui si camarila meschina nu a facut nici ceausescu,Ponta va fi presedinte cu voia sau fara voia multora dar mai ales a basistilor si hotilor !!!daca voi fi dezamagita stiu ca macar am incercat eu si familia mea fara "escu" .... | |
| | | Ion
| Subiect: Re: Politica se face cu... caricaturi Vin 01 Aug 2014, 15:12 | |
| Pentru mine, ca si pentru multi altii, inclusiv Ponta a zis, cu Basescu s-a terminat. Eu urmaresc acum pe cei care incearca sa-i ia locul.
Cel care are cele mai mari sanse este Ponta. De aceea il urmaresc cu atentie marita. Pana acum am cel putin doua motive pentru care nu l-as vota. Zic ''nu l-as vota'' pentru ca sigur nu voi merge la vot. Va las placerea, dar si raspunderea de a va alege singuri preferatul. Pana si Iliescu a zis ca nu prea e copt pentru asa ceva...
Nepoata mea, care l-a votat cu amandoua mainile ca sa-si reia locul de munca la CFR-marfa, nu-l va mai vota in vecii-vecilor. S-a saturat de minciunile lui.
Asa incat eu zic Geta sa-i faci campanie punand in evidenta ce fel de om e Ponta si nu cum este sau a fost Basescu. Ce calitati are el si ce va putea face pentru Tara, nu pentru el si partidul lui, care l-a propulsat.
Consumati timpul degeaba cu caricaturile lui Basescu. Asta asa, numai pentru faptul ca Ponta nu vine cu un Proiect de Tara, despre care sa discutam. Basescu e trecut. Ne intereseaza ce fel de viitor ne ofera Ponta.
| |
| | | ostrovna
| Subiect: Re: Politica se face cu... caricaturi Vin 01 Aug 2014, 15:22 | |
| Pana acum ce a facut pe mine m-a bucurat ,om tanar cu viziuni si vad in cosul zilnic,painea si mancarea s a ieftinit dar si medicamentele la jumatate,cat despre nepoata ta ai mai spus ,imi pare rau dar nu le poate face pe toate....ai vazut ce a facut basescu SI UDREA LUI cu ALRO???ce sa mai faca Ponta? cfrul tot basescu l a vandut la fier vechi la bercea ce sa mai faca? | |
| | | Ion
| Subiect: Re: Politica se face cu... caricaturi Vin 01 Aug 2014, 16:32 | |
| Politica se face in ''famiglia''... In marea familie a lui Ponta si a finilor nasilor... E o plagiere sau e originalitate?
PNL îi cere lui Ponta să retragă nominalizarea lui Manda la Buget și să-și ceară scuze Un articol de: B1.ro | 01 Aug 2014, 15:16
PNL îi cere premierului Ponta să retragă nominalizarea lui Claudiu Manda pentru funcția de ministru al bugetului și să-și ceară scuze publice pentru această nominalizare.
"Este inadmisibil ca în România Guvernul să devină o afacere de familie, o afacere între rude, după ce îl avem în marea familie pesedistă pe vicepremierul Gabriel Oprea, ministru de Interne şi naş al lui Victor Ponta, după ce îl avem tot în Guvernul Ponta pe ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, ca văr al primului ministru Ponta, după ce îl avem în fruntea senatorilor PSD ca lider al senatorilor PSD pe socrul primului ministru, astăzi ni se propune să avem şi un fin al preşedintelui Camerei Deputaţilo,r domnul Valeriu Zgonea. Credem că este prea mult pentru un guvern cu atâtea rude şi credem că este cazul ca domnul Victor Ponta să înţeleagă că nu e guvernarea familiei lui, ci este vorba despre Guvernul României", a declarat vicepreședintele PNL Teodor Atanasiu, relatează Mediafax.
El a arătat că "este o batjocură" la adresa românilor să fie propus ministru al bugetului un om "care nu are niciun fel de experienţă profesională în acest domeniu, care nu ar fi putut să ocupe prin concurs nici măcar postul de şef de birou la Ministerul Bugetului".
"Este foarte clar că singura tangenţă pe care a avut-o domnul Claudiu Manda cu Ministerul Bugetului este falsul în declaraţii pe care l-a făcut că ar fi fost contabil şef la o firmă pe vremea când încă nu absolvise facultatea", a adăugat Teodor Atanasiu. | |
| | | ostrovna
| Subiect: Re: Politica se face cu... caricaturi Vin 01 Aug 2014, 18:29 | |
| iar si a bagat coada ala rau adica basescu,ce sa mai spun | |
| | | ostrovna
| Subiect: Re: Politica se face cu... caricaturi Vin 01 Aug 2014, 18:37 | |
| | |
| | | Ion
| Subiect: Re: Politica se face cu... caricaturi Vin 01 Aug 2014, 19:22 | |
| - ostrovna a scris:
- iar si a bagat coada ala rau adica basescu,ce sa mai spun
Fiecare cu coada lui..... Pana la urma, s-o gasi cineva sa le taie cozile astea, la amandoi. Ca prea au crescut obraznic de mult... Tot nasu' are nas! | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Politica se face cu... caricaturi | |
| |
| | | | Politica se face cu... caricaturi | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |