__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| Intrebari imposibile, raspunsuri pe masura! | |
|
+4ostrovna dolion Diaporevomenos zaraza26 8 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
| Subiect: Re: Intrebari imposibile, raspunsuri pe masura! Mar 07 Aug 2012, 08:50 | |
| - zaraza26 a scris:
- Ce este rotund si nu se rostogoleste?
Blocul "Rotonda" din Campulung-Muscel! De ce nu-ti recunosti vocea cand auzi o inregistrare? _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: Intrebari imposibile, raspunsuri pe masura! Mar 07 Aug 2012, 13:55 | |
| - dolion a scris:
- zaraza26 a scris:
- Ce este rotund si nu se rostogoleste?
Blocul "Rotonda" din Campulung-Muscel!
De ce nu-ti recunosti vocea cand auzi o inregistrare? Fiindca nici ea nu te recunoaste pe tine. Ce-o sa faci cand rachita o sa faca micsunele? | |
| | | Diaporevomenos
Numarul mesajelor : 1815 Varsta : 77 Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul Data de inscriere : 05/10/2008
| Subiect: Re: Intrebari imposibile, raspunsuri pe masura! Mier 08 Aug 2012, 19:09 | |
| - Emil Condor a scris:
- Mihaela a scris:
- De unde vine bucuria?
Si eu mă întreb la fel. De unde să mai vină asa ceva în viata mea? Cred că mi-a scăzut mult optimismul. Da, ăsta e răspunsul: bucuria vine din optimism.
Dar... de unde vine optimismul? Optimismul vine numai din credinta in Dumnezeu. Nu poate veni din alta parte. Totul in jurul nostru este moarte. Dumnezeu este viata si mai ales vesnica. Optimism, cuvintul provine din latina: ÓPTIM, -Ă, optimi, -e, adj. Cel mai bun sau foarte bun (adecvat, potrivit, indicat etc.). – Din fr. optime, lat. optimus. In greceste optimism=αισιόδοξος = αίσιος + δόξα . Incredere in viitorul, care va fi cununat cu slava. | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Intrebari imposibile, raspunsuri pe masura! Mier 08 Aug 2012, 23:24 | |
| Ti-a mai spus Zaraza câteva zile în urmă că acest topic e doar un joc, nu-l lua în serios, Dia. Vezi cum sună titlul? Întrebări imposibile si... mai ales, răspunsuri tot imposibile. Ce spui tu relatat la dumnezeire este perfect posibil, deci nu corespunde topicului. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Intrebari imposibile, raspunsuri pe masura! Joi 09 Aug 2012, 01:54 | |
| - zaraza26 a scris:
- Ce-o sa faci cand rachita o sa faca micsunele?
Mă urc în plop si mănânc mere. De ce ne nastem cu capul înainte? _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | fulga
Numarul mesajelor : 266 Varsta : 65 Localizare : Rm.Valcea Data de inscriere : 28/03/2012
| Subiect: Re: Intrebari imposibile, raspunsuri pe masura! Joi 09 Aug 2012, 07:07 | |
| Ca sa intampinam lumea cu ochi limpezi! De ce lupul cel rau a mancat bunicuta? _____________________ Haideti sa ne intampinam mereu unul pe altul cu zambete, pentru ca zambetele sunt inceputul iubirii.
| |
| | | zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: Intrebari imposibile, raspunsuri pe masura! Joi 09 Aug 2012, 08:31 | |
| - fulga a scris:
- Ca sa intampinam lumea cu ochi limpezi!
De ce lupul cel rau a mancat bunicuta? Ca sa devina bun ca ea. Cum poti aduce un nor pufos langa tine? | |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: Intrebari imposibile, raspunsuri pe masura! Joi 09 Aug 2012, 08:33 | |
| - Diaporevomenos a scris:
- Emil Condor a scris:
- Mihaela a scris:
- De unde vine bucuria?
Si eu mă întreb la fel. De unde să mai vină asa ceva în viata mea? Cred că mi-a scăzut mult optimismul. Da, ăsta e răspunsul: bucuria vine din optimism.
Dar... de unde vine optimismul? Optimismul vine numai din credinta in Dumnezeu. Nu poate veni din alta parte. Totul in jurul nostru este moarte. Dumnezeu este viata si mai ales vesnica.
Optimism, cuvintul provine din latina:
ÓPTIM, -Ă, optimi, -e, adj. Cel mai bun sau foarte bun (adecvat, potrivit, indicat etc.). – Din fr. optime, lat. optimus.
In greceste optimism=αισιόδοξος = αίσιος + δόξα . Incredere in viitorul, care va fi cununat cu slava.
Asa cum probabil ati observat, am simtit nevoia sa vin cu comentarii serioase asupra unor afirmatii de aici, pe topicul "Abecedarul fiintei umane". Dia, public indata un comentariu acolo despre optimism. | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Intrebari imposibile, raspunsuri pe masura! Sam 11 Aug 2012, 21:56 | |
| - zaraza26 a scris:
- Cum poti aduce un nor pufos langa tine?
Pufăind! De ce aschia nu sare departe de trunchi? _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Diaporevomenos
Numarul mesajelor : 1815 Varsta : 77 Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul Data de inscriere : 05/10/2008
| Subiect: Re: Intrebari imposibile, raspunsuri pe masura! Dum 12 Aug 2012, 00:21 | |
| - Emil Condor a scris:
- zaraza26 a scris:
- Cum poti aduce un nor pufos langa tine?
Pufăind!
De ce aschia nu sare departe de trunchi? La greci am intalnit expresia: Marul cade sub (pomul) mar. Το μήλο κάτω απ' τη μηλιά θα πέσει. De ce aschia nu sare departe de trunchi? Conform Mecanici Cuantici, aschia detine o cantitate minora de energie fundamentala, iar distanta parcursa de la punctul A ( trunchiul) si punctul B (solul), este direct proportionala in conformitate cu gravitatia pamantului si ca atare este justificat saltul mortal al aschiei de trunchi! Cred ca am fost destul de explicit. | |
| | | zaraza26
| | | | Diaporevomenos
| Subiect: Re: Intrebari imposibile, raspunsuri pe masura! Dum 12 Aug 2012, 18:24 | |
| - zaraza26 a scris:
- Diaporevomenos a scris:
- [...]
Cred ca am fost destul de explicit. Cred ca da. Asteptam intrebarea ca sa continuam jocul. Scuzati am omis intrebare. De ce nu suntem fericiti? | |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: Intrebari imposibile, raspunsuri pe masura! Dum 12 Aug 2012, 18:36 | |
- zaraza26 a scris:
- Diaporevomenos a scris:
- [...]
Cred ca am fost destul de explicit. Cred ca da. Asteptam intrebarea ca sa continuam jocul.
Scuzati am omis intrebare.
De ce nu suntem fericiti? Pentru ca fericirea sta pe rafturi in cutii neatragatoare. Pe unele cutii scrie "Fiti detasati", pe altele scrie "Fiti voi insiva", sau "Priviti dincolo de aparente". De ce melcul fara casa merge la fel de incet ca un melc cu casa? | |
| | | Diaporevomenos
| Subiect: Re: Intrebari imposibile, raspunsuri pe masura! Dum 12 Aug 2012, 18:57 | |
| - zaraza26 a scris:
De ce melcul fara casa merge la fel de incet ca un melc cu casa? Cel cu casa, merge incet din cauza greutati pe care o cara in spate. Cel fara casa merge incet si ganditor zicind: Ce dracu am facut toata viata de nu am reusit macar sa-mi fac o casa! | |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: Intrebari imposibile, raspunsuri pe masura! Dum 12 Aug 2012, 19:57 | |
- zaraza26 a scris:
De ce melcul fara casa merge la fel de incet ca un melc cu casa? Cel cu casa, merge incet din cauza greutati pe care o cara in spate. Cel fara casa merge incet si ganditor zicind: Ce dracu am facut toata viata de nu am reusit macar sa-mi fac o casa! Si Dia merge incet si se gandeste... "oare nu lipseste ceva... oare am pus intrebarea?..." | |
| | | dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
| Subiect: Re: Intrebari imposibile, raspunsuri pe masura! Dum 12 Aug 2012, 21:11 | |
| A uitat el intrebarea, dar raspunsul a fost de nota 10! _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | IRBESTRA
Numarul mesajelor : 79 Varsta : 28 Localizare : Shielia Data de inscriere : 12/08/2012
| Subiect: Re: Intrebari imposibile, raspunsuri pe masura! Dum 12 Aug 2012, 23:33 | |
| Melcul care are casa nu se grabeste sa ajunga la casa sa pt ca o are cu el ,iar cel ce nu are casa nu se grabeste ,pt ca neavand casa nu are unde sa se grabesca sa ajunga! | |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: Intrebari imposibile, raspunsuri pe masura! Mier 22 Aug 2012, 14:11 | |
| Hai sa pun o intrebare eu, ca si uitasem de ce nu mai vad miscare pe aici... Dia, din oficiu, eu sunt raspunzatoare cu intrebarile tale... avocat din oficiu! Ce se poate obtine dintr-o aripa de fluture, o aripa de libelula, regula de trei simpla si o doza de bere fara alcool? | |
| | | ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
| Subiect: Re: Intrebari imposibile, raspunsuri pe masura! Lun 08 Oct 2012, 12:07 | |
|
Paradoxuri ...
Tot ce putea fi mai bun inainte de 1989 era o paine alba, pufoasa si eventual, calda. Tot ceea ce putea fi mai rau era o paine neagra, de secara/graham, de care lumea era satula pana peste cap.
Tot ceea ce poate fi mai rau, pentru sanatatea omului capitalist din anii 2000, e o franzela pufoasa. Aceasta se transforma intr-o adevarata bomba daca, Doamne pazeste!, mai e si calda. Tot ceea ce poate fi mai bun pentru romanul capitalist postrevolutionar e o paine neagra, de secara/graham, pentru care lumea se bate la magazin.
In "iepoca odioasa", oamenii erau gata sa se calce in picioare pentru un litru de lapte cu grasime, de la tarani. Laptele de la ICIL era prelucrat si nu avea deloc grasime. Comunistii erau injurati pentru ca scoteau totul din el.
Mai cumpara cineva astazi lapte cu mai mult de 1,5% grasime? Nu, pentru ca face rau sanatatii. Romanii consuma cu cea mai mare placere laptele cel mai slab si cel mai putin gustos, atunci cand nu prefera chiar laptele de soia.
Carnea cea mai buna (si rara) era cea de porc, pe care o obtineai pe sub mana, de la macelarie/abator, sau de la o ruda/cunostinta cu casa si curte la tara . Lumea se batea pe sorici si pe jumari si era, in schimb, satula de carnea de pui si de pestele oceanic, din alimentara. Mai nimeni nu se uita acum la carnea de porc. Puiul si pestele, insa, da! Acestea sunt alimente usoare cu care se traieste bine.
Unul dintre motivele pentru care Ceausescu era injurat era mult hulitul salamul cu soia din alimentara.
Astazi supermarketurile au rafturi special amenajate pt produsele din soia (lapte,iaurt,chiftele,snitele,etc...), care sunt un surogat al produselor naturale, dar care sunt considerate foarte sanatoase si hranitoare.
Un alt motiv pentru care Ceausescu era injurat era faptul ca taia curentul electric oamenilor.
Acum, intraga Romanie stinge, benevol, lumina de Ziua Pamantului. Stam pe intuneric si ne simtim ecologisti. Mai mult, ni se recomanda sa facem, pe cat posibil, economie de energie electrica, sa tinem aprinse cat mai putine becuri, sa folosim becuri ecologice,cu consum mai mic. Nimic nu ni se pare mai firesc.
Regimul comunist era odios pentru ca ne limita anumite libertati. De pilda, ne interzicea sa corespondam cu rudele sau cu prietenii din strainatate. Acum, cei care lucreaza in birourile corporatiilor nu mai pot coresponda cu nimeni. Yahoo messengerul si yahoo emailul sunt interzise, cel putin in timpul orelor de program. Iar programul nu tine, ca pe vremuri, doar opt ore, in special daca exista o concurenta intre departamente, cine depaseste primul norma de afaceri. Multi angajati sustin ca aceste restrictii sunt firesti. E normal sa li se interzica sa intretina corespondente private, de ce sa piarda ei pretiosul timp al marelui binefacator corporatist? Iar daca managementul citeste corespondenta de serviciu a angajatilor, cu atat mai bine: conducatorii au dreptul sa ia masuri pentru a asigura bunastarea perpetua a firmei, pentru a depista elementele lenese si pentru a preintampina eventualele acte de sabotaj.
Omul comunist manca, de voie, de nevoie, dietetic, insa tanjea dupa o mancare gustoasa. Omul capitalist are la discretie mancarea gustoasa si si-o interzice. De ce?
Pentru ca tine la silueta si urmeaza indicatiile medicilor .
Din proprie vointa, romanul postrevolutionar isi baga acum pe nas painea neagra, lapte degresat ,produse din soia si pui lesinati, isi opreste singur curentul, renunta benevol la propriile drepturi, isi lasa corespondenta la indemana sefilor si sustine sus si tare ca toate aceste lucruri sunt cat se poate de firesti.
Ba mai mult, ca privatiunile ii fac si o mare placere!
Ce inseamna MANIPULAREA ...
| |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: Intrebari imposibile, raspunsuri pe masura! Lun 08 Oct 2012, 12:40 | |
| - ostrovna a scris:
Paradoxuri ...
Tot ce putea fi mai bun inainte de 1989 era o paine alba, pufoasa si eventual, calda. Tot ceea ce putea fi mai rau era o paine neagra, de secara/graham, de care lumea era satula pana peste cap.
Tot ceea ce poate fi mai rau, pentru sanatatea omului capitalist din anii 2000, e o franzela pufoasa. Aceasta se transforma intr-o adevarata bomba daca, Doamne pazeste!, mai e si calda. Tot ceea ce poate fi mai bun pentru romanul capitalist postrevolutionar e o paine neagra, de secara/graham, pentru care lumea se bate la magazin.
In "iepoca odioasa", oamenii erau gata sa se calce in picioare pentru un litru de lapte cu grasime, de la tarani. Laptele de la ICIL era prelucrat si nu avea deloc grasime. Comunistii erau injurati pentru ca scoteau totul din el.
Mai cumpara cineva astazi lapte cu mai mult de 1,5% grasime? Nu, pentru ca face rau sanatatii. Romanii consuma cu cea mai mare placere laptele cel mai slab si cel mai putin gustos, atunci cand nu prefera chiar laptele de soia.
Carnea cea mai buna (si rara) era cea de porc, pe care o obtineai pe sub mana, de la macelarie/abator, sau de la o ruda/cunostinta cu casa si curte la tara . Lumea se batea pe sorici si pe jumari si era, in schimb, satula de carnea de pui si de pestele oceanic, din alimentara. Mai nimeni nu se uita acum la carnea de porc. Puiul si pestele, insa, da! Acestea sunt alimente usoare cu care se traieste bine.
Unul dintre motivele pentru care Ceausescu era injurat era mult hulitul salamul cu soia din alimentara.
Astazi supermarketurile au rafturi special amenajate pt produsele din soia (lapte,iaurt,chiftele,snitele,etc...), care sunt un surogat al produselor naturale, dar care sunt considerate foarte sanatoase si hranitoare.
Un alt motiv pentru care Ceausescu era injurat era faptul ca taia curentul electric oamenilor. Acum, intraga Romanie stinge, benevol, lumina de Ziua Pamantului. Stam pe intuneric si ne simtim ecologisti. Mai mult, ni se recomanda sa facem, pe cat posibil, economie de energie electrica, sa tinem aprinse cat mai putine becuri, sa folosim becuri ecologice,cu consum mai mic. Nimic nu ni se pare mai firesc.
Regimul comunist era odios pentru ca ne limita anumite libertati. De pilda, ne interzicea sa corespondam cu rudele sau cu prietenii din strainatate. Acum, cei care lucreaza in birourile corporatiilor nu mai pot coresponda cu nimeni. Yahoo messengerul si yahoo emailul sunt interzise, cel putin in timpul orelor de program. Iar programul nu tine, ca pe vremuri, doar opt ore, in special daca exista o concurenta intre departamente, cine depaseste primul norma de afaceri. Multi angajati sustin ca aceste restrictii sunt firesti. E normal sa li se interzica sa intretina corespondente private, de ce sa piarda ei pretiosul timp al marelui binefacator corporatist? Iar daca managementul citeste corespondenta de serviciu a angajatilor, cu atat mai bine: conducatorii au dreptul sa ia masuri pentru a asigura bunastarea perpetua a firmei, pentru a depista elementele lenese si pentru a preintampina eventualele acte de sabotaj.
Omul comunist manca, de voie, de nevoie, dietetic, insa tanjea dupa o mancare gustoasa. Omul capitalist are la discretie mancarea gustoasa si si-o interzice. De ce?
Pentru ca tine la silueta si urmeaza indicatiile medicilor .
Din proprie vointa, romanul postrevolutionar isi baga acum pe nas painea neagra, lapte degresat ,produse din soia si pui lesinati, isi opreste singur curentul, renunta benevol la propriile drepturi, isi lasa corespondenta la indemana sefilor si sustine sus si tare ca toate aceste lucruri sunt cat se poate de firesti.
Ba mai mult, ca privatiunile ii fac si o mare placere!
Ce inseamna MANIPULAREA ...
Cam asta deci a obtinut Getuta dintr-o aripa de fluture, o aripa de libelula, regula de trei simpla si o doza de bere fara alcool! Oare cat o fi durat sa le combine? Le-a si fiert? Ce obtii daca manipulezi un sorecar? | |
| | | ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
| Subiect: Re: Intrebari imposibile, raspunsuri pe masura! Lun 08 Oct 2012, 12:57 | |
| Daca manipulezi un sorecar obtii clona lui Diaconescu | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Intrebari imposibile, raspunsuri pe masura! Lun 08 Oct 2012, 17:47 | |
| - ostrovna a scris:
- Daca manipulezi un sorecar obtii clona lui Diaconescu
Si întrebarea este...?!? Hai să folosim cea de mai sus pusă de Zaraza... - zaraza26 a scris:
- Ce se poate obtine dintr-o aripa de fluture, o aripa de libelula, regula de trei simpla si o doza de bere fara alcool?
Se poate obtine... blocarea completă a imaginatiei! Ca în cazul meu, acum. Poate altii au ceva mai multă, să-i lăsăm să vorbească. De ce stelele au fost plasate pe un cer inexistent? _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: Intrebari imposibile, raspunsuri pe masura! Mar 09 Oct 2012, 10:23 | |
| - Emil Condor a scris:
De ce stelele au fost plasate pe un cer inexistent? Ca sa ne atraga atentia asupra spatiului infinit din Univers. El, spatiul, ascunde masa enorma a Universului. Masa stelelor, a galaxiilor, e mult mai mica decat a spatiului cunoscut de noi ca fiind gol. Cand ne simtim mai sus decat varful Everest? | |
| | | Diaporevomenos
| Subiect: Re: Intrebari imposibile, raspunsuri pe masura! Vin 12 Oct 2012, 17:50 | |
| Cand zburam cu avionul. ************************* De ce tineri au tendinta de a nu aculta de parinti? | |
| | | Diaporevomenos
| Subiect: Re: Intrebari imposibile, raspunsuri pe masura! Vin 12 Oct 2012, 17:56 | |
| - Emil Condor a scris:
De ce stelele au fost plasate pe un cer inexistent? Pentru ca si stelele sunt inexistente!!! ************************************ De ce stelele sunt inexistente? | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Intrebari imposibile, raspunsuri pe masura! | |
| |
| | | | Intrebari imposibile, raspunsuri pe masura! | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |