Numarul mesajelor : 1815 Varsta : 77 Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul Data de inscriere : 05/10/2008
Subiect: Luna plina 2012 Sam 05 Mai 2012, 16:29
Rising as the Sun sets, tonight's Full Moon could be hard to miss. Remarkably, its exact full phase (May 6 03:36 UT) will occur less than two minutes after it reaches perigee, the closest point to Earth in the Moon's orbit, making it the largest Full Moon of 2012. The Full Perigee Moon will appear to be some 14 percent larger and 30 percent brighter than a Full Moon near apogee, the most distant point in the elliptical lunar orbit. In comparison, though, it will appear less than 1 percent larger and almost as bright as April's Full Moon, captured in this telephoto image rising over suburban Fort Collins, Colorado, USA. For that lunation, Full Moon and perigee were about 21 hours apart. Of course, if you manage to miss May's Full Perigee Moon, make a note on your calendar. Your next chance to see a Full Moon close to perigee, will be next year on June 23.
ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
Subiect: Re: Luna plina 2012 Sam 05 Mai 2012, 17:01
Diaporevomenos a scris:
Rising as the Sun sets, tonight's Full Moon could be hard to miss. Remarkably, its exact full phase (May 6 03:36 UT) will occur less than two minutes after it reaches perigee, the closest point to Earth in the Moon's orbit, making it the largest Full Moon of 2012. The Full Perigee Moon will appear to be some 14 percent larger and 30 percent brighter than a Full Moon near apogee, the most distant point in the elliptical lunar orbit. In comparison, though, it will appear less than 1 percent larger and almost as bright as April's Full Moon, captured in this telephoto image rising over suburban Fort Collins, Colorado, USA. For that lunation, Full Moon and perigee were about 21 hours apart. Of course, if you manage to miss May's Full Perigee Moon, make a note on your calendar. Your next chance to see a Full Moon close to perigee, will be next year on June 23.
Numarul mesajelor : 1815 Varsta : 77 Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul Data de inscriere : 05/10/2008
Subiect: Re: Luna plina 2012 Mar 04 Sept 2012, 18:30
Ba nu am fost, dar sunt putin ocupat zilele acestea si revin.
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: Luna plina 2012 Mar 04 Sept 2012, 20:00
zaraza26 a scris:
Luna... Cica la unii are influente, la mine nu. Doar stau si ma uit seara la ea si intarzii sa intru in casa.
Cam asa este si la mine: o admir câteva secunde si... gata!
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
Diaporevomenos
Subiect: Re: Luna plina 2012 Joi 06 Sept 2012, 11:53
Emil Condor a scris:
zaraza26 a scris:
Luna... Cica la unii are influente, la mine nu. Doar stau si ma uit seara la ea si intarzii sa intru in casa.
Cam asa este si la mine: o admir câteva secunde si... gata!
Vreau sa-ti creez o problema cu luna. Ea este ca Iisus Hristos. Primeste lumina de la soare, precum Fiul de la Tatal:
35 Ioan era lumina, care este aprinsă şi luminează, şi voi aţi vrut să vă veseliţi cîtăva vreme la lumina lui. 36 Dar Eu am o mărturie mai mare decît a lui Ioan; căci lucrările, pe cari Mi le-a dat Tatăl să le săvîrşesc, tocmai lucrările acestea, pe cari le fac Eu, mărturisesc despre Mine că Tatăl M'a trimes
30 Eu nu pot face nimic dela Mine însumi: judec după cum aud; şi judecata Mea este dreaptă, pentru că nu caut să fac voia Mea, ci voia Tatălui, care M'a trimes.
28 Isus deci le-a zis: „Cînd veţi înălţa pe Fiul omului, atunci veţi cunoaşte că Eu sînt, şi că nu fac nimic dela Mine însumi, ci vorbesc după cum M'a învăţat Tatăl Meu.
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: Luna plina 2012 Vin 07 Sept 2012, 05:06
Nu-mi creezi nicio problemă, Dia, absolut niciuna. M-am maturizat mult în credinta mea si e foarte greu ca cineva să-mi creeze probleme de întelegere. Eu am crezut ca tine în trecut, adică m-am hrănit cu lapte, dar am trecut la un nivel de întelegere mai apropiat de Dumnezeul unic, adică la hrană mai consistentă si acum nu e tocmai indicat să mă întorc la lapte, ce poate fi dăunător la o anumită vârstă. Stii ce face diferenta în credinta noastră? Eu am trecut pe unde treci tu acum, dar tu nu ai trecut pe unde sunt eu în prezent. Dar slavă Lui că stie cum să lucreze în fiecare!
Versetele ce le-ai afisat sunt cum sunt, doar întelegerea nu este cum ar trebui să fie. Cei mai multi nu înteleg cu adevărat pe Cel numit Fiul, nu stiu că El a trăit ca om, Fiu al Omului si ne-a arătat nouă cum trebuie să trăim si să ne închinăm ca oameni unui singur Dumnezeu, nu la trei, adică trinitătii! Faptul că Fiul se închina Tatălui, nu arată decât că noi, în trupurile noastre omenesti trebuie să ne închinăm Tatălui până când nu vom mai fi în trupuri omenesti, ci vom fi ca El. Că doar de asta Dumnezeu a venit la noi ca om, pentru ca noi, la rândul nostru să putem face tranzitia spre starea Sa vesnică.
Vezi că sunt mai multe versete de citit, si cele în care Isus e descris ca Dumnezeu unic ce a venit printre noi si pe care Îl stim sub un singur Nume, singurul Nume de Dumnezeu mântuitor. Dar versetele respective nu sunt preferintele celor ce cred în trei dumnezei „înghesuiti” în unul!!! Asa se face separarea adevărului în.... mii de religii.
Diaporevomenos
Subiect: Re: Luna plina 2012 Vin 07 Sept 2012, 14:21
Emil Condor a scris:
Vezi că sunt mai multe versete de citit, si cele în care Isus e descris ca Dumnezeu unic ce a venit printre noi si pe care Îl stim sub un singur Nume, singurul Nume de Dumnezeu mântuitor. Dar versetele respective nu sunt preferintele celor ce cred în trei dumnezei „înghesuiti” în unul!!! Asa se face separarea adevărului în.... mii de religii.
Sa le vedem si sa le citim, versetele...
Eu pun versete de fiecare data ca sa autentific cele spuse de mine.
Emil Condor
Subiect: Re: Luna plina 2012 Dum 09 Sept 2012, 17:39
Le-am pus si eu, Dia! Când am repetat ceva, au fost unii ce mi-au atras atentia să nu mai repet ce deja este postat. Totusi o voi mai face... Tu, stiind versetele biblice, ar trebui să te fi lovit si de versetele respective, dar chiar dacă s-a întâmplat, nu te-au interesat, fiind închis în crusta aceea a mostenirilor religioase. Oricum, promit că voi reveni asupra acestui lucru si o voi face undeva pe forumul de RELIGIE.
ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
Subiect: Re: Luna plina 2012 Vin 14 Sept 2012, 20:29
Subiect: Re: Luna plina 2012 Mar 19 Feb 2013, 16:41
Maine 19 februarie 2013 - Luna la apogeu la ora 08:30 Luna va ajunge la Apogeu, cel mai indepartat punct fata de Pământ: 404.475 km de Pământ.
Diaporevomenos
Subiect: Re: Luna plina 2012 Lun 25 Feb 2013, 12:12
25 februarie 2013 - Luna Plina. Pământul va fi intre Soare si Luna, si deci, Luna va fi pe deplin luminata aşa cum se vede de pe Pământ. Această fază are loc la 20:26 ora României.
Imaginea pe care o atașez din Pireu este o camera web care arata 24 de ore Pireul si Atena. Munții care se var sunt in partea de Est, exact acolo de unde răsare soarele, iar noaptea luna.
Cred ca dacă urmăriți saitul, veți putea vedea răsăritul lunii deasupra Atenei direct.
Subiect: Re: Luna plina 2012 Dum 24 Mar 2013, 09:05
20 martie 2013 - Echinoctiul din martie (primavara) . Echinocţiul in martie, are loc la 07:14 ora Romaniei. Soarele va straluci direct pe ecuator iarzilele si noptile vor fi aproape egale în întreaga lume. Aceasta este, de asemenea, prima zide primăvară (echinoxul de primăvară) în emisfera nordică şi prima zide toamna (echinocţiului de toamnă), în emisfera sudică.
Sau:
27 martie 2013 - Luna Plina. Pământul va fi intre Soare si Luna, si deci, Luna va fi pe deplin luminata aşa cum se vede de pe Pământ. Această fază are loc la 09:27 ora Romaniei.
Subiect: Re: Luna plina 2012 Joi 25 Apr 2013, 11:57
25 aprilie 2013 - Luna Plina. Pământul va fi intre Soare si Luna, si deci, Luna va fi pe deplin luminata aşa cum se vede de pe Pământ. Această fază are loc la 19:57 ora Romaniei.
Eclipsa partiala de Luna 25 aprilie 2013
O eclipsa partiala de Luna va avea loc pe 25 aprilie 2013, prima dintre cele trei eclipse lunare din 2013. Doar o mică așchie de Luna va fi acoperită de umbra Pământului la momentul maxim al eclipsei, dar toată jumătatea de nord a Lunii se va întuneca, fiind in penumbra. Acesta este a doua cea mai scurta eclipsa partiala de Luna din secolul 21, cu o durata de 27 minute. La data de 29 septembrie 2042, o eclipsa partiala va mai avea loc, cu o durata de doar 12 minute.
Acesta eclipsa, va fi vizibila din Europa, Africa, Asia și Australia. In Romania, maximul eclipsei va avea loc la ora 23:07.
Diaporevomenos
Subiect: Re: Luna plina 2012 Dum 23 Iun 2013, 00:59
Maine Duminica iar avem Luna Plina. Azi in Atena ( Sunio)
Emil Condor
Subiect: Re: Luna plina 2012 Dum 23 Iun 2013, 17:22
Diaporevomenos a scris:
Maine Duminica iar avem Luna Plina.
Deci, zilele astea se pare că e perfect de mers la pescuit. Tin minte, trei ani la rând în perioada asta am prins cea mai mare recoltă de stiucă. Si totusi anul ăsta nu voi fi pe baltă - nici măcar nu mi-am luat permis de pescuit, încă.