__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| Stiti ce mancati? | |
|
+5Anahoret apocalyptica Emil Condor Ion dolion 9 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: Stiti ce mancati? Dum 27 Dec 2015, 19:10 | |
| Da! Mulţumesc pentru gândurile bune transmise! _____________________ Free your mind!
| |
| | | Diaporevomenos
Numarul mesajelor : 1815 Varsta : 77 Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul Data de inscriere : 05/10/2008
| Subiect: Re: Stiti ce mancati? Joi 31 Dec 2015, 18:22 | |
| - Anahoret a scris:
- Trei reguli de bază pentru un restaurant chinezesc:
1. Dacă eşti invitat la un restaurant chinezesc, nu te duce. 2. Dacă nu poţi refuza şi trebuie să mergi la restaurant, nu mânca. 3. Dacă totuşi a trebuit să mănânci şi ţi-a plăcut, nu întreba ce este. Prefera scobitorile, sau fața de masa, in loc de mâncărurile lor. Sa le mănânce ei.
Ultima editare efectuata de catre Diaporevomenos in Joi 31 Dec 2015, 18:36, editata de 1 ori | |
| | | Diaporevomenos
Numarul mesajelor : 1815 Varsta : 77 Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul Data de inscriere : 05/10/2008
| Subiect: Re: Stiti ce mancati? Joi 31 Dec 2015, 18:22 | |
| - Anahoret a scris:
1. Dacă eşti invitat la un restaurant chinezesc, nu te duce. 2. Dacă nu poţi refuza şi trebuie să mergi la restaurant, nu mânca. 3. Dacă totuşi a trebuit să mănânci şi ţi-a plăcut, nu întreba ce este. Prefera scobitorile, sau fata de masa, in loc de mâncărurile lor. Sa le mănânce ei. | |
| | | Ion
Numarul mesajelor : 5072 Localizare : USA Data de inscriere : 29/10/2009
| Subiect: Re: Stiti ce mancati? Joi 31 Dec 2015, 20:10 | |
| Nimeni nu te obliga sa mananci ceva de la altcineva.
Eu am avut ocazia sa mananc mancaruri marocane. Cum ar fi: cuscus sau tajin cu pui.
Sunt foarte bune.
In Franta, am avut ocazia, de asemenea sa mananc de ale lor. Ei sunt de neegalat in gastronomie, in opinia mea.
Ce vor chinezii cu gastronomia lor? Ce vrea toata lumea cealalta.
Daca pot si mancarea lor e buna, atunci gastronomia lor se va extinde si, probabil, se va impune. Tot ce "impus'' are sanse sa fie si respins.... Impunerea, in acest caz, e un fel de "invaziune". Ceva gen "fast food"....
Am mancat si eu aici, o data sau de doua ori, de curiozitate. Nu a fost rau, dar nu as manca prea des, asa cum as vrea sa mananc franzela frantuzeasca sau croasantele lor. Nemaivorbind de branzeturi...
180 de feluri de paine si 365 de feluri de branza au francezii....
| |
| | | Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: Stiti ce mancati? Joi 31 Dec 2015, 23:10 | |
| Îmi amintesc o fază haioasă din tinereţe. Participam, împreună cu câţiva colegi, la o mică recepţie organizată după desfăşurarea unui eveniment. Era prima dată când mi se întâmpla minunea asta. Pe platouri erau... "lucruri" pe care le mai văzusem şi la mama în bucătărie, dar şi chestii comestibile noi. Mi-a atras atenţia un fel de salată din arahide (cu pieliţa maronie pe ele) amestecate cu miez de nucă şi ceva sfeclă roşie. Mi-am pus câteva linguri pe farfurie şi m-am retras într-un colţ ca să-mi savurez prada. Spre dezamăgirea mea, arahidele s-au dovedit a fi boabe de fasole roşie fierte... Dar salata mi-a plăcut! _____________________ Free your mind!
| |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Stiti ce mancati? Vin 01 Ian 2016, 01:35 | |
| - Diaporevomenos a scris:
- Anahoret a scris:
1. Dacă eşti invitat la un restaurant chinezesc, nu te duce. 2. Dacă nu poţi refuza şi trebuie să mergi la restaurant, nu mânca. 3. Dacă totuşi a trebuit să mănânci şi ţi-a plăcut, nu întreba ce este. Prefera scobitorile, sau fata de masa, in loc de mâncărurile lor. Sa le mănânce ei. Ești foarte aproape de realitate! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Diaporevomenos
| Subiect: Re: Stiti ce mancati? Vin 01 Ian 2016, 03:24 | |
| Brânza franțuzeasca da, într-adevăr e grozava. Si franzela si croasantele, dar mai ale eclerurile. Dar si feta greceasca e neîntrecută.
Cat despre mâncăruri din alte continente circula o istorisire (poate e banc) precum ca cineva sa aflat intr-o asemenea tara si a ales de pe lista de mâncăruri o supa, care nu a interes denumirea ei, si ce conținea. Cum a băgat lingura in farfurie a constatat ca era in supa un șoricel. A chemat ospătarul si i-a reproșat, ca in supa a găsit un șoricel. La care ospatarul i-a răspuns: Căutați mai bine, trebuie sa fie doi.
| |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Stiti ce mancati? Vin 01 Ian 2016, 03:30 | |
| Ăsta trebuie să fie bank. Eu credeam că ospătarul i-a spus să tacă, nu cumva să ceară și ceilalți căci nu mai are. Adevărul este că în diferite zone ale lumii se mănâncă aproape orice. Aveam un partener la tenis de câmp, din Laos. Când am ajuns la terenuri în una din zile, a văzut pe gard o veveriță și a exclamat: ce mușchi are! Ar fi fantasstică în tigaie! Apoi s-a uitat la mine și a completat: da, la noi în Laos se mănâncă absolut tot ce mișcă. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Ion
| Subiect: Re: Stiti ce mancati? Vin 01 Ian 2016, 04:31 | |
| Tot ce misca? Probabil de aia ursul nu te ataca daca nu te misti?.... | |
| | | Anahoret
| Subiect: Re: Stiti ce mancati? Vin 01 Ian 2016, 09:50 | |
| O glumă de pe la noi spune că în China se mănâncă tot ce are patru picoare, mai puţin masa, şi tot ce zboară, mai puţin elicopterul. _____________________ Free your mind!
| |
| | | dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
| Subiect: Re: Stiti ce mancati? Vin 01 Ian 2016, 12:25 | |
| Poate fi orice si daca e gatit cu maiestrie, mananc... cu o conditie: "obiectul" sa nu ramana in forma in care era viu, in cazul de fata, sa nu pot recunoaste soricelul! _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | Ion
| Subiect: Re: Stiti ce mancati? Vin 01 Ian 2016, 15:00 | |
| - Anahoret a scris:
- O glumă de pe la noi spune că în China se mănâncă tot ce are patru picoare, mai puţin masa, şi tot ce zboară, mai puţin elicopterul.
Aveti rabdare ca China a inceput sa planteze vita de vie. Si incerca sa o omologheze.. Sa vedeti atunci pe chinezi cu ochii carpiti de tot si intrega planeta beata..... Pentru ca atunci vinul va fi mai ieftin, nu? | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Stiti ce mancati? Vin 01 Ian 2016, 15:36 | |
| - Ion a scris:
- Tot ce misca?
Probabil de aia ursul nu te ataca daca nu te misti?.... Înseamnă că ursul e din Laos... _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Stiti ce mancati? Vin 01 Ian 2016, 15:39 | |
| - Anahoret a scris:
- O glumă de pe la noi spune că în China se mănâncă tot ce are patru picoare, mai puţin masa, şi tot ce zboară, mai puţin elicopterul.
Interesant este că odată veniți în aceste țări, se dau pe alimentația bogată în nutrienți de aici, dar încearcă să facă bani tot cu gunoaiele lor! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Stiti ce mancati? Vin 01 Ian 2016, 15:41 | |
| - Ion a scris:
- Anahoret a scris:
Aveti rabdare ca China a inceput sa planteze vita de vie. Si incerca sa o omologheze.. Sa vedeti atunci pe chinezi cu ochii carpiti de tot si intrega planeta beata..... Pentru ca atunci vinul va fi mai ieftin, nu? Ce bine că am renunțat la vin! Right on time! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Anahoret
| Subiect: Re: Stiti ce mancati? Vin 01 Ian 2016, 15:46 | |
| - Emil Condor a scris:
- Ion a scris:
- Tot ce misca?
Probabil de aia ursul nu te ataca daca nu te misti?.... Înseamnă că ursul e din Laos... Bine că ursul nu-i creştin, că s-ar întâmpla ca în bancul de mai jos: Un ateu se plimba prin pădure minunându-se de frumuseţile naturii: "Ce copaci impresionanţi! Ce râuri cristaline! Ce flori frumoase!" La un moment dat, în timp ce se relaxa, omul aude în spatele lui zgomote ciudate. Când se întoarce, vede un urs ca-n poveşti: mare, frumos, sănătos şi cu poftă de mâncare. Îngrozit, ateul o ia la fugă, însă ursul avea condiţie fizică, asa că îl urmează conştiincios... Tipul era atât de îngrozit, încât la un moment dat se împiedică şi cade. Ursul îl apucase deja de un picior, aşa că omul, paralizat de frică, răcneşte: — Doamneeee!!! În secunda următoare, timpul se opri, ursul îngheţă în poziţia în care se afla, pădurea rămase neclintită şi o lumină se revarsă din cer. Tipul, şocat, auzi o voce: — Mi-ai negat existenţa toată viaţa, le-ai explicat şi altora că sunt un mit, ai pus toată creaţia Mea pe seama întâmplării cosmice... vrei acum să te salvez? Pot eu să te consider credincios cu adevărat? Ateul se uita fix in lumină şi răspunse: — Aş fi ipocrit să Îti cer brusc să mă consideri credincios, dar poate ai reuşi într-un fel să devină ursul creştin? — Foarte bine, răspunse vocea. Lumina disparu, zgomotul pădurii reveni. Ursul îl eliberă din ghearele sale, îşi împreună labele din faţă şi spuse: — Doamne, binecuvântează aceste bucate. Amin! _____________________ Free your mind!
| |
| | | Anahoret
| Subiect: Re: Stiti ce mancati? Vin 01 Ian 2016, 15:49 | |
| - Emil Condor a scris:
- Anahoret a scris:
Interesant este că odată veniți în aceste țări, se dau pe alimentația bogată în nutrienți de aici, dar încearcă să facă bani tot cu gunoaiele lor! Păi la ei mănâncă tot felul de chestii fiindcă nu prea au de ales. Când vin la noi... ştii vorba aia: "Nu-i prost cine vinde, este prost cine cumpără". _____________________ Free your mind!
| |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Stiti ce mancati? Vin 01 Ian 2016, 15:53 | |
| Foarte rar vezi chinezi care să mănânce în restaurantele lor. De ce? Simplu: știu ce pot mânca și nu-i încântă. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Anahoret
| Subiect: Re: Stiti ce mancati? Vin 01 Ian 2016, 15:54 | |
| - Emil Condor a scris:
- Ce bine că am renunțat la vin!
Right on time! Vinul de cumpărat este o porcărie. Câtă viţă de vie ar trebui să fie plantată pe planeta asta ca să fie rafturile magazinelor pline cu băutură adevărată? Ăsta este motivul pentru care eu n-am băut nici vin şi nici tării din magazin. Chiar şi când am fost la evenimente şi a trebuit să ţin ceva în mână, am preferat ginul tonic (adică apă tonică cu urme de băutură) dacă pe masă n-a fost nimic "de casă". Până de curând, credeam că berea este singura băutură mai apropiată de "sursă". Mă gândeam că, din doi pumni de orz şi o mână de hamei, se poate face o cisternă de bere. Consideram c-ar fi neeconomic să fie falsificată. Gerşit! Ei au găsit calea economică să o falsifice! _____________________ Free your mind!
| |
| | | Ion
| Subiect: Re: Stiti ce mancati? Vin 01 Ian 2016, 16:01 | |
| Numai 2% din cafeaua de pe piata e adevarata, zicea Agop, daca nu ma insel, intr-o emisiune tv.
Vinul se face si din struguri...
Uleiul de masline, la fel: si din masline... In special cel italienesc...
Samd....
| |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Stiti ce mancati? Vin 01 Ian 2016, 16:02 | |
| Da, este exact cum spui: berea se face uneori și din hamei, dar rar, tot mai rar.
Vinul natural e medicament, dar un medicament pe cale de dispariție!
Organismele viitoare trebuie să se acomodeze cu... sinteticul în orice, altfel vor dispărea. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Stiti ce mancati? Vin 01 Ian 2016, 16:05 | |
| Da, Ion, uleiul de măsline din Italia nu mai are ce căuta în bucătăria mea de ani și ani... De fapt, tot ce este alimentar din anumite țări (trei până în prezent sunt pe lista neagră) încerc să nu folosesc. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Diaporevomenos
| Subiect: Re: Stiti ce mancati? Vin 01 Ian 2016, 16:19 | |
| | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Stiti ce mancati? Vin 01 Ian 2016, 16:26 | |
| Eu folosesc uleiul de măsline din Grecia și din Portugalia. Deocamdată! Oricum, nu gătesc cu ulei de măsline pentru că prin încălzire la temperaturi ridicate se deteriorează calitatea lui. La gătit am uleiul din semințe de struguri. Adevărul e că evit la maximum posibil, prăjelile - sunt nocive organismului. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Diaporevomenos
| Subiect: Re: Stiti ce mancati? Vin 01 Ian 2016, 17:36 | |
| - Emil Condor a scris:
- Eu folosesc uleiul de măsline din Grecia și din Portugalia. Deocamdată!
Oricum, nu gătesc cu ulei de măsline pentru că prin încălzire la temperaturi ridicate se deteriorează calitatea lui. La gătit am uleiul din semințe de struguri. Adevărul e că evit la maximum posibil, prăjelile - sunt nocive organismului. Corect si noi aici unde avem uleiul de măsline in abundenta, nu il folosim la prăjit, ci numai ulei de semințe. De altfel tigaia am pus-o in cui. NU exista ceva mai nociv ca prăjeala. Numai daca ne gândim la uleiul din motorul mașinilor care il înlocuim când prin încălzire se distrug componentele lui si il înlocuim cu ulei curat, iar in stomacul nostru procedam invers. Luam uleiul natural si il ardem in tigaie si apoi il băgam in stomac. Pistoanele motorului sunt din otel, pe când stomacul nostru e din carne frageda. E, nu spui atunci ca lumea procedează exact pe dos, anumite lucruri. | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Stiti ce mancati? | |
| |
| | | | Stiti ce mancati? | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |