LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
Corupţia din România - Pagina 10 EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
Corupţia din România - Pagina 10 EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
Corupţia din România - Pagina 10 EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
Corupţia din România - Pagina 10 EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
Corupţia din România - Pagina 10 EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
Corupţia din România - Pagina 10 EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
Corupţia din România - Pagina 10 EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
Corupţia din România - Pagina 10 EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
Corupţia din România - Pagina 10 EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
Corupţia din România - Pagina 10 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
Corupţia din România - Pagina 10 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
Corupţia din România - Pagina 10 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
Corupţia din România - Pagina 10 EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
Corupţia din România - Pagina 10 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
Corupţia din România - Pagina 10 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
Corupţia din România - Pagina 10 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
Corupţia din România - Pagina 10 EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
Corupţia din România - Pagina 10 EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
Corupţia din România - Pagina 10 EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
Fantasy CPSF 1 padure mediu google Popasul drumetie romana 1918 muzica_traditionala istorie efremovivanantonovici Limba humanitas curiozitati politica comment-143 23 brasov problema reclame internet taieri sibiu nicuvar
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
Corupţia din România - Pagina 10 I_vote_lcapCorupţia din România - Pagina 10 I_voting_barCorupţia din România - Pagina 10 I_vote_rcap 
Emil Condor
Corupţia din România - Pagina 10 I_vote_lcapCorupţia din România - Pagina 10 I_voting_barCorupţia din România - Pagina 10 I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Corupţia din România

In jos 
+11
Ion
Iisus
cactus
Emil Condor
dolion
yzzy
ostrovna
delta
Cristina
abbilbal
aurora
15 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 15  Urmatorul
AutorMesaj
Anahoret

Anahoret

Numarul mesajelor : 7444
Varsta : 63
Localizare : Deocamdată pe lumea asta
Data de inscriere : 11/12/2008

Corupţia din România - Pagina 10 Empty
MesajSubiect: Re: Corupţia din România   Corupţia din România - Pagina 10 EmptyMier 11 Iul 2012, 22:21

Mihaela a scris:
Si apropos. Daca nu faci smenuri la telefon nici macar base nu are cu ce sa te prinda, oricat ar vrea el ca tu sa fii santajabil.
Nu aşa se pune problema. Întrebarea este în ce bază i-au ascutat lui Ponta telefonul încă din februarie? În ce bază au fost ascultate şi celelalte telefoane? Aici este vorba despre legalitate, nu despre ceea ce vorbeşti la telefon. Dacă serviciili pot să demonstreze că aceste telefoane au fost ascultate cu mandat de la judecător, totul este OK. Dacă nu, avem o problemă. Înseamnă că pe 25 decembrie 1989 am împuşcat doi bătrânei; n-am schimbat nimic.

Interesant este că preacuvioasa Europă n-a mai luat atitudine în acest caz. Sau, poate nu ştiu eu şi o fi democratic să asculţi telefoanele cetăţenilor fără să ai mandat de la judecător. Măcar americanii au fost mai deştepţi şi au legiferat asta: ascultă pe cine vrea muşchii lor.

ostrovna

Numarul mesajelor : 13562
Varsta : 67
Data de inscriere : 03/03/2009

MesajSubiect: Re: Corupţia din România   Corupţia din România - Pagina 10 EmptyMier 11 Iul 2012, 22:25

Anahoret a scris:

Interesant este că preacuvioasa Europă n-a mai luat atitudine în acest caz.

Si nici atunci cind la lovit pe copil si s-a mai si jurat cu mina pe biblie,unde era europa atunci????...a lovit o tara intreaga Sad
Sus In jos
Vizitator
Vizitator
Anonymous

MesajSubiect: Re: Corupţia din România   Corupţia din România - Pagina 10 EmptyMier 11 Iul 2012, 22:51

Anahoret a scris:
Mihaela a scris:
Si apropos. Daca nu faci smenuri la telefon nici macar base nu are cu ce sa te prinda, oricat ar vrea el ca tu sa fii santajabil.
Nu aşa se pune problema. Întrebarea este în ce bază i-au ascutat lui Ponta telefonul încă din februarie? În ce bază au fost ascultate şi celelalte telefoane? Aici este vorba despre legalitate, nu despre ceea ce vorbeşti la telefon. Dacă serviciili pot să demonstreze că aceste telefoane au fost ascultate cu mandat de la judecător, totul este OK. Dacă nu, avem o problemă. Înseamnă că pe 25 decembrie 1989 am împuşcat doi bătrânei; n-am schimbat nimic.

Interesant este că preacuvioasa Europă n-a mai luat atitudine în acest caz. Sau, poate nu ştiu eu şi o fi democratic să asculţi telefoanele cetăţenilor fără să ai mandat de la judecător. Măcar americanii au fost mai deştepţi şi au legiferat asta: ascultă pe cine vrea muşchii lor.

Anahoret, cum adica in ce baza i-au ascultat telefonul lui Ponta? Tu glumesti?

Iar eu una sunt convinsa ca serviciile pot demonstra ca au avut mandat de la judecator. Mai mult, chiar sunt convinsa ca au avut. Poate ca antena 3 nu doreste sa-l arate la camera. Pentru ca ideea este sa poata continua cu aberatiile si nu sa inceteze cumva smile.
Sus In jos
Ion

Numarul mesajelor : 5072
Localizare : USA
Data de inscriere : 29/10/2009

MesajSubiect: Re: Corupţia din România   Corupţia din România - Pagina 10 EmptyJoi 12 Iul 2012, 00:01

Anahoret a scris:
Sunt curios dacă ambasadorul României în SUA ar spune la o televiziune americană (CBS, de exemplu) că, prin Patriot Act, drepturile cetăţenilor americani sunt încălcate şi aceasta creează premisele constituirii unui stat poliţienesc, nedemocratic, declaraţia sa ar fi considerată ca o părere personală, neoficială. Făcută aşa, în nume propriu. Shocked

Cu parere de rau, Anahoret,dar lucrurile nu se compara. Patriotic Act are legatura cu un atac terorist.
Daca in 9/11 au murit aproape 3000 de oameni, printre care si romani, la noi acum, n-a murit nici macar
unu. Nici sinucigasu n-a reusit sa se omoare, asa ca sa fiu un pic rau.

Sa nu aiba nimeni parte de un 9/11! Nici dusmanilor dusmanilor mei. Si nici de urmarile acelui atac terorist.
Sus In jos
Anahoret

Anahoret

MesajSubiect: Re: Corupţia din România   Corupţia din România - Pagina 10 EmptyJoi 12 Iul 2012, 00:07

Mihaela a scris:
Anahoret, cum adica in ce baza i-au ascultat telefonul lui Ponta? Tu glumesti?

Iar eu una sunt convinsa ca serviciile pot demonstra ca au avut mandat de la judecator. Mai mult, chiar sunt convinsa ca au avut. Poate ca antena 3 nu doreste sa-l arate la camera. Pentru ca ideea este sa poata continua cu aberatiile si nu sa inceteze cumva smile.
Nu glumesc. Pentru că altfel, nu înţeleg cum putea să-i acuze de trafic de influenţă pentru numirea în funcţiile de procuror general al României când numirea în funcţia asta, potrivit legii, se face de către Preşedintele României.

Deci Ponta să pună o vorbă bună la Băsescu ca să-i pună procurori generali p-ăia doi? aplauze

Hai că nu numai Ponta se ocupă de copy şi paste... bag seama că şi "stimaţii noştri ascultători" fac acelaşi lucru! oh da!

Anahoret

MesajSubiect: Re: Corupţia din România   Corupţia din România - Pagina 10 EmptyJoi 12 Iul 2012, 00:22

Ion a scris:
Cu parere de rau, Anahoret,dar lucrurile nu se compara. Patriotic Act are legatura cu un atac terorist.
Daca in 9/11 au murit aproape 3000 de oameni, printre care si romani, la noi acum, n-a murit nici macar
unu. Nici sinucigasu n-a reusit sa se omoare, asa ca sa fiu un pic rau.

Sa nu aiba nimeni parte de un 9/11! Nici dusmanilor dusmanilor mei. Si nici de urmarile acelui atac terorist.
Am făcut comparaţia cu scop didactic. Sensul întrebării era (uite, ca să nu mă leg de Patriotic Act) cum ar fi privit ambasadorul României în SUA dacă la un post, precum CBS, ar face nişte declaraţii de genul celor făcute de Gitenstein.

Ultima editare efectuata de catre Anahoret in Joi 12 Iul 2012, 00:23, editata de 1 ori (Motiv : ortografie)
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

MesajSubiect: Re: Corupţia din România   Corupţia din România - Pagina 10 EmptyJoi 12 Iul 2012, 03:44

Anahoret a scris:
Ne îndreptăm către un stat securist. Naşpa!
Cu tot respectul de care sunt capabil: nu, eu nu văd asa!
In timpul celui de-al doilea mandat al lui Băsescu, democratia a fost instalată „fărâmitură cu fărâmitură” în societatea noastră. Este adevărat că procesul a fost mult prea lent fată de cum am dori noi, dar a avut loc.
Pe când, dacă-i păstrăm pe Ponta si Crin, mergem înapoi tocmai în perioada mineriadelor când „pumnul în gură” o să fie răspunsul primit de la guvernatori. Poporul român a suferit peste 40 de ani din cauza unei conduceri abuzive - nu a fost, oare destul?
Să lăsăm noile valuri să preia destinele natiunii, căci bătrânii si-au bătut joc de tară, nu mai merită încă o sansă.

Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Corupţia din România   Corupţia din România - Pagina 10 EmptyJoi 12 Iul 2012, 05:05

http://tinyurl.com/7rw4mx5

Percheziţii la CSM: doi procurori URMĂRIŢI PENAL.
DNA: George Bălan şi Marcel Sâmpetru au negociat cu lideri USL posturile lui Morar şi Kovesi.

Anahoret

Anahoret

MesajSubiect: Re: Corupţia din România   Corupţia din România - Pagina 10 EmptyJoi 12 Iul 2012, 05:50

Emil Condor a scris:
DNA: George Bălan şi Marcel Sâmpetru au negociat cu lideri USL posturile lui Morar şi Kovesi.
Am mai scris într-un topic.
Potrivit legii, numirile în posturile alea se face de către preşedintele României. Or, în februarie, când a început ascultarea (legală) a telefoanelor respectivilor, încă nici nu se ştia că va urma suspendarea lui Băsescu. Deci, la cine urma să intervină Ponta ca să-i numească pe cei doi în posturile lui Morar şi ale lui Kovesi? La Băsescu? Îmi dai voie să râd?

Tocmai, pentru depolitizarea acelor funcţii, Ponta a propus să se revină la legea din 2004, când numirile se făceau de către CSM.

Ultima editare efectuata de catre Anahoret in Joi 12 Iul 2012, 05:52, editata de 1 ori (Motiv : completare)
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Corupţia din România   Corupţia din România - Pagina 10 EmptyJoi 12 Iul 2012, 05:53

Si grupul celor ce ne reprezintă la întrunirile UE sunt numite tot de Presedinte si....
... si stim cum a fost, nu? Laughing
Abuzurile se fac incredibil de usor. Gresesc?

Anahoret

Anahoret

MesajSubiect: Re: Corupţia din România   Corupţia din România - Pagina 10 EmptyJoi 12 Iul 2012, 05:57

Emil Condor a scris:
Pe când, dacă-i păstrăm pe Ponta si Crin, mergem înapoi tocmai în perioada mineriadelor când „pumnul în gură” o să fie răspunsul primit de la guvernatori. Poporul român a suferit peste 40 de ani din cauza unei conduceri abuzive - nu a fost, oare destul?
Să lăsăm noile valuri să preia destinele natiunii, căci bătrânii si-au bătut joc de tară, nu mai merită încă o sansă.
Poate de la tine aşa se vede. De la mine se vede un stat securist condus prin fabricare de dosare penale, prin ameninţare cu DNA (a propos, ştii câte procese a pierdut statul român la CEDO "pe mâna" DNA-ului? ia dă o căutare pe net), prin ascultarea ilegală a convorbirilor, prin şantaj şi prin dispreţ faţă de populaţie.

Şi... mai exact, unde vezi tu mineriade în România?

Deocamdată eu am văzut în iarna asta (am văzut la faţa locului, nu la televizor) o mulţime de oameni care s-a adunat în Piaţa Universităţii, sătulă de "binefacerile" lui Băsescu. Privatizarea SMURD-ului a fos picătura care a umplut paharul.

Anahoret

MesajSubiect: Re: Corupţia din România   Corupţia din România - Pagina 10 EmptyJoi 12 Iul 2012, 05:58

Emil Condor a scris:
Si grupul celor ce ne reprezintă la întrunirile UE sunt numite tot de Presedinte si....
... si stim cum a fost, nu? Laughing
Tocmai de aceea puterea nu trebuie să stea în mâna unui singur om. Iar Băsescu nu-i omul căruia să-i dai putere.

Câte tentative de modificare a Constituţiei în favoarea preşedintelui a avut Băsescu?
Despre astea nu s-a mai sesizat nimeni?

Ultima editare efectuata de catre Anahoret in Joi 12 Iul 2012, 05:59, editata de 1 ori (Motiv : completare)
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Corupţia din România   Corupţia din România - Pagina 10 EmptyJoi 12 Iul 2012, 06:00

În ce priveste SMURD-ul si eu am fost împotriva deciziei Guvernului Român.

Mă refeream la faimoasele „mineriade” din perioada lui Ilici. Dar n-are importantă...

Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Corupţia din România   Corupţia din România - Pagina 10 EmptyJoi 12 Iul 2012, 06:07

Anahoret a scris:
Emil Condor a scris:
Tocmai de aceea puterea nu trebuie să stea în mâna unui singur om. Iar Băsescu nu-i omul căruia să-i dai putere.
Pentru aceea trebuie găsit omul potrivit, dar nu în mijlocul celor ce au făcut abuz după abuz atunci când au prins un pic de putere. Si mă refer în primul rând la ceea ce fac USL-istii de câteva săptămâni, că au reusit să îngrozească toată planeta. E adevărul, din păcate!

Ps. Nu am încercat să dau o nuantă specială întrebării respective - doar o simplă întrebare. smile

ostrovna

ostrovna

MesajSubiect: Re: Corupţia din România   Corupţia din România - Pagina 10 EmptyJoi 12 Iul 2012, 11:27

Emil Condor a scris:
Si mă refer în primul rând la ceea ce fac USL-istii de câteva săptămâni, că au reusit să îngrozească toată planeta. E adevărul, din păcate!

Exagerezi,eu nu am vazut pe nimeni ingrozit doar dezimformat de alde macovei adepta misa si prietena lui bivolaru, daca ea reprezinta planeta,ea planeta a fost ingrozita cind useleul a cistigat total alegerile,asta e vointa noastra nu a planetei,nu mai putem cu basescu care a pus stapinire pe institutii si mai ales pe justitie.
Tu sti ca zegrean ala nici macar nu e judecator?la adus oltean de la bjatm bistrita unde a fost consilier juridic.

A ,ai aflat ca blaga a plagiat si el vreo 35% din lucrarile lui?hotul striga hotii oh da! oh da! oh da!
Sus In jos
ostrovna

ostrovna

MesajSubiect: Re: Corupţia din România   Corupţia din România - Pagina 10 EmptyJoi 12 Iul 2012, 11:38

Anahoret a scris:
Câte tentative de modificare a Constituţiei în favoarea preşedintelui a avut Băsescu?
Despre astea nu s-a mai sesizat nimeni?

S-au dat 50 legi prin asumare,astea nu le vede planeta,ca anastase a furat la legea pensiilor si i s-a dat nup,nu se vede?
Doar pe ponta si pe antonescu care are un discurs si arata superb i s-a pus "pata".
De ce nu s-au vazut oamenii din piata si din alte orase strigind "jos basescu",udrea pdl???

Stii ce cred eu ca planeta se bucura cind ne vede cu un presedinte cu multe dosare,urit hahait , bilbiit , cu o fata cu multe succesuri ...am vazut-o ieri ,groaznic :thumbs down: oh da! oh da! oh da!

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Corupţia din România   Corupţia din România - Pagina 10 EmptyVin 13 Iul 2012, 04:23

ostrovna a scris:
Emil Condor a scris:
Si mă refer în primul rând la ceea ce fac USL-istii de câteva săptămâni, că au reusit să îngrozească toată planeta. E adevărul, din păcate!

Exagerezi...
Nu!
Si... acum nu o să încerc să-ti explic în detaliu.
Gata! M-am săturat de politică - asta mi se întâmplă destul de repede.

Anahoret! Mihaela! Asteptati-mă, vin si eu cu voi chiar după acest mesaj. hug

Vizitator
Vizitator
Anonymous

MesajSubiect: Re: Corupţia din România   Corupţia din România - Pagina 10 EmptyVin 13 Iul 2012, 11:31

Emil Condor a scris:

Anahoret! Mihaela! Asteptati-mă, vin si eu cu voi chiar după acest mesaj. hug
hug Cu cea mai mare placere, Emil. oh da!
Sus In jos
ostrovna

ostrovna

MesajSubiect: Re: Corupţia din România   Corupţia din România - Pagina 10 EmptyVin 13 Iul 2012, 11:55

Anahoret a scris:

Şi... mai exact, unde vezi tu mineriade în România?

Atitia mineri sunt pe strazi si tancuri,lovitura de stat,asta face macovei la gradele care sunt,vai de capul ei,mai bine s-ar duce sa faca o spirala la herculane cu bivolaru,poate isi revine,nu i-ar fi rusine,nimeni nu-i mai suporta pe mincinosii portocalii si hotii!!!!!!!!!!!!!
Sus In jos
Ion

MesajSubiect: Re: Corupţia din România   Corupţia din România - Pagina 10 EmptySam 28 Iul 2012, 01:19

Bucureşti: Ponta a plagiat
Subiectul Zilei - HotNews
(citeste alte articole de acelasi autor ť)

Versiunea pentru tiparire
O poza cu unu care tine in mana un afis pe care scrie:
"FURA AZI UN DOCTORAT,
MAINE VEI FURA UN STAT!"

Comisia de Etică a Universităţii din Bucureşti (UB) a hotărât că Victor Ponta a plagiat în teza de doctorat, o treime din lucrare fiind copiată, „prin preluarea integrală de blocuri de text, de rânduri sau prin inversarea unor blocuri de text în raport cu sursele“

Comisia şi-a exprimat cu această ocazie serioase dubii privind calitatea actului de coordonare ştiinţifică în cazul analizat, se arată în raportul Comisiei de Etică. Una dintre analizele raportului se numeşte „Procedee şi tipuri de plagiere în teza de doctorat a domnului Victor Ponta“, iar cea de-a doua reprezintă o anexă, nr. 2, care cuprinde lista paginilor din teză cu texte reproduse fără respectarea regulilor de citare din cele patru lucrări ştiinţifice sursă. Sunt scoase în evidenţă „locurile foarte multe din teză unde s-a copiat şi în ce fel s-a copiat“, explicând că această copiere a fost făcută „prin preluarea integrală de blocuri de text, de rânduri sau prin inversarea unor blocuri de text în raport cu sursele, dar şi prin preluarea fără note de subsol a unor bucăţi de text, ceea ce arată că autorul a văzut măcar cum se citează corect“.

Ce a descoperit Comisia

Teza de doctorat „Curtea Penală Internațională“ susținută în 2003 la Facultatea de Drept a Universității din București de către Victor Ponta încalcă principiile eticii, integrității și bunei conduite în activitatea de cercetare. Printre acuzaţiile aduse „doctorului“ Ponta se numără: preluarea copy-paste, fără citare, a unor blocuri masive de text care ajung și la opt - zece pagini ca întindere, ignorarea voită a bunelor practici din lucrările-sursă pentru plagiat. „Plagiatul masiv din teza de doctorat a lui Victor Ponta nu poate fi pus pe seama unei culturi specifice de redactare pentru perioada în care a fost elaborată teza sau pentru domeniul ei de referință“, se arată în raport.

Ponta a revoluţionat copiatul

„Trăim o perioadă complicată, e vorba de o teză de doctorat din 2003 și pare că nu-i corect să o evaluezi în 2012. În același timp, regulile de bună conduită și normele etice în baza cărora CE a evaluat teza existau înainte de 2003, de aproape 230 de ani. În general, acasă ești învățat cum să te porți. Ți se spune să nu furi, să spui bună-ziua. Pentru asta nu îți trebuie norme de legislație. Dar ele au fost produse de Academie cu aproape 230 de ani în urmă. Cât din lucrare este plagiată? Cel puțin o treime din teză este plagiată. S-a copiat în succesiune. 15 pagini - este cel mai mare bloc copiat. A fost copiat enorm în anumite situații. Pasajele sunt copiate în succesiunea lor din autorul din care s-a preluat, nu mai este nici o justificare aici. Avem un caz foarte interesant: traduse din limba engleză pagini întregi. Avem altă tehnică: mixaj. Sunt copiate bucăți și le ţeşi între ele conform unui scenariu stabilit înainte. Asta arată intenția de copiere: aici a fost o muncă de a asambla paragrafe. Sunt elemente de judecată care aparțin autorilor copiați și care au fost copiate ca atare de domnul Ponta în teza sa. Oare, în 2003, normele de redactare nu erau aceleași? Normele de a cita corect, de a pune ghilimele, note de subsol. Nu exista o teză de doctorat serioasă, care să aibă bibliografie selectivă la final. Nu se permite așa ceva. Nu este posibil să ai o teză de doctorat cu 40 de note la final. Am dorit să dăm un semnal comunității academice că, totuși, ar trebui să ne gândim la lucrurile simple, care țin de morală.
Domnul Victor Ponta a obținut un titlu pe care îl au 10.000 de oameni. Am considerat, uitându-mă zilele trecute la oamenii simpli sau oamenii cu mașini luxoase - vin cu speranța dată de parcurgerea unui drum dat de studii, certificarea unei competențe la capătul cărora o viață mai bună ar putea fi oferită pe piața muncii. Atunci când acești oameni observă ce se întâmplă cu situația produsă de teza de doctorat a domnului Ponta, ei au mari semne de întrebare legate de validitatea diplomelor de doctorat. Sunt norme elementare, folosirea ghilimelelor e străveche, iar când trebuie să-i demonstrezi cuiva care e cu mâna în buzunarul tău că fură e bizar. Cum să demonstrezi când faptul e evident“, a declarat Marian Popescu, şeful Comisiei de Etică a Universităţii Bucureşti.
Premierul Victor Ponta a declarat vineri că decizia Comisiei de Etică a Universităţii Bucureşti, pe care a calificat-o drept „comisie ad-hoc“ special pentru el, este „politică“ şi că singura hotărâre recunoscută este cea a Autorităţii Naţionale de Cercetare Ştiinţifică (ANCS).

Istoria plagiatului

Universitatea din București s-a autosesizat în cazul Victor Ponta pe 22 iunie și a solicitat întrunirea de urgență a Comisiei de Etică a Universității din București. La începutul săptămânii - după ce Consiliul Național de Etică din subordinea Ministerului Educației a anunțat că este „singura structură instituțională exclusiv competența“ pe cazul Ponta și după ce Ecaterina Andronescu a declarat că, dacă se stabilește că Victor Ponta a plagiat, se poate merge până la desființarea școlii de doctorat - Universitatea din București a anunțat oficial că nu renunță la analizarea tezei de doctorat a primului ministru.
Consiliul Național de Etică - a cărui componență a fost schimbată din temelii de fostul ministru Liviu Pop chiar înainte de a se pronunța în cazul Ioan Mang - a anunțat oficial decizia în cazul acuzațiilor de plagiat aduse primului-ministru Victor Ponta. Consiliul Național de Etică „apreciază că titlul de doctor în ştiințe juridice, domeniul drept, a fost obținut de domnul Victor Ponta în concordanță cu legislația în vigoare în anul 2003 și calificarea de plagiat în cadrul tezei de doctorat cu titlul ŤCurtea Penală Internaționalăť nu se poate susține“, se arată în raportul final oficial al Consiliului aflat în subordinea Ministerului Educației.
Amintim că această decizie este contrară celei anunțate pe 29 iunie de Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU). Consiliul general al CNATDCU este abilitat să analizeze calitatea tezelor de doctorat și să propună ministrului educației retragerea titlului de doctor pentru nerespectarea standardelor de calitate sau de etică profesională, adică inclusiv pentru plagiat.
„85 de pagini din cele 307, cât cuprinde partea propriu-zisă a tezei de doctorat, fără anexe, reprezintă copieri fără indicarea sursei“, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă Marius Andruh, președintele Consiliului General al CNATDCU, referitor la teza de doctorat a premierului Victor Ponta. Este „plagiatul de tip copy-paste“, a precizat acesta. CNATDCU a propus la finalul ședinței din 29 iunie retragerea titlului de doctor primului-ministru Victor Ponta, propunere care a fost înaintată Ministerului Educației.
Liviu Pop, ministrul educației de la acea vreme, a dat însă un ordin prin care a reorganizat întregul CNATDCU. Ordinul a fost dat cu o seară înainte de ședința Consiliului și a fost publicat în Monitorul Oficial chiar a doua zi, în timp ce membrii CNATDCU se aflau în ședința în care discutau teza de doctorat a lui Victor Ponta - acuzat de plagiat.
Sus In jos
Ion

MesajSubiect: Re: Corupţia din România   Corupţia din România - Pagina 10 EmptySam 28 Iul 2012, 01:20

Comisia tehnică a CNE: Laura Codruţa Kovesi nu a plagiat
Ultima ora

Comisia tehnică din cadrul Consiliului Naţional de Etică (CNE) a decis că procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, nu a plagiat în lucrarea de doctorat, a declarat, astăzi, pentru Agerpres, prof. Gheorghiţă Mateuţ, membru în comisie.

"Este opinia noastră de specialişti că lucrarea nu este plagiat", a spus acesta.
Procurorul general a fost audiat astăzi la CNE în legătură cu acuzaţiile de plagiat din teza de doctorat. Membrii CNE urmează să adopte o hotărâre privind acuzaţiile de plagiat după ce Comisia tehnică a decis că Laura Codruţa Kovesi nu a plagiat.

Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Corupţia din România   Corupţia din România - Pagina 10 EmptySam 28 Iul 2012, 05:16

Cu sau fără Referendum, Presedinte sau Parlament,
coruptia în România nu se va elimina peste noapte.
Vor trece ani si ani, multi multi ani până să ajungem la acel stadiu.
Si totul depinde de inteligenta poporului român.

ostrovna

ostrovna

MesajSubiect: Re: Corupţia din România   Corupţia din România - Pagina 10 EmptySam 28 Iul 2012, 11:37

Ion a scris:
Comisia tehnică a CNE: Laura Codruţa Kovesi nu a plagiat
Ultima ora

Comisia tehnică din cadrul Consiliului Naţional de Etică (CNE) a decis că procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, nu a plagiat în lucrarea de doctorat, a declarat, astăzi, pentru Agerpres, prof. Gheorghiţă Mateuţ, membru în comisie.

"Este opinia noastră de specialişti că lucrarea nu este plagiat", a spus acesta.
Procurorul general a fost audiat astăzi la CNE în legătură cu acuzaţiile de plagiat din teza de doctorat. Membrii CNE urmează să adopte o hotărâre privind acuzaţiile de plagiat după ce Comisia tehnică a decis că Laura Codruţa Kovesi nu a plagiat.

Nu a plagiat pe naiba ,Ioane sunt pagini intregi plagiate ce Dumnezeu doar totul s-a petrecut in orasul meu mi-a aratat fata mea ,normal ca au scos-o nevinovata nu vezi ce tupeu are ca si mama ei monica macovei si doar e mina dreapta a lui basescu,justitia e a lui,inclusiv CSM,au amenintat-o din nou pe aspazia cojocaru ca sa voteze cum vrea muschii lui basescu ,ca acum sase ani prin intermediul lui coldea. :thumbs down:
Sus In jos
Ion

MesajSubiect: Re: Corupţia din România   Corupţia din România - Pagina 10 EmptySam 28 Iul 2012, 14:34

Si mie mi se pare a "facatura politica" si aceasta decizie.
Nu e aceeasi comisie care l-a albit si pe VP?
Nu vad de ce am pune la indoiala deczia acestei comisii, atunci?

Ramane asadar sa se pronunte si pentru ea, Univ. Timisoara.
Asa pentru echilibru, nu pentru altceva.
Sus In jos
ostrovna

ostrovna

MesajSubiect: Re: Corupţia din România   Corupţia din România - Pagina 10 EmptySam 28 Iul 2012, 14:53

Ion a scris:
Si mie mi se pare a "facatura politica" si aceasta decizie.
Nu e aceeasi comisie care l-a albit si pe VP?
Nu vad de ce am pune la indoiala deczia acestei comisii, atunci?

Ramane asadar sa se pronunte si pentru ea, Univ. Timisoara.
Asa pentru echilibru, nu pentru altceva.

Corect Ioane!
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Corupţia din România   Corupţia din România - Pagina 10 Empty

Sus In jos

Corupţia din România
Sus 
Pagina 10 din 15Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 15  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Ştiri politice interne (I)
» CAMERA DE WHISKY
» Monarhia in Romania
» LUMEA IN CARE TRAITI
» Criza în România

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
LUMINA LUMII :: SOCIAL-POLITIC :: POLITIC :: INTERN-
Mergi direct la: