LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
ISUS HRISTOS - Pagina 37 EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
ISUS HRISTOS - Pagina 37 EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
ISUS HRISTOS - Pagina 37 EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
ISUS HRISTOS - Pagina 37 EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
ISUS HRISTOS - Pagina 37 EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
ISUS HRISTOS - Pagina 37 EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
ISUS HRISTOS - Pagina 37 EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
ISUS HRISTOS - Pagina 37 EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
ISUS HRISTOS - Pagina 37 EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
ISUS HRISTOS - Pagina 37 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
ISUS HRISTOS - Pagina 37 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
ISUS HRISTOS - Pagina 37 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
ISUS HRISTOS - Pagina 37 EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
ISUS HRISTOS - Pagina 37 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
ISUS HRISTOS - Pagina 37 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
ISUS HRISTOS - Pagina 37 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
ISUS HRISTOS - Pagina 37 EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
ISUS HRISTOS - Pagina 37 EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
ISUS HRISTOS - Pagina 37 EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
reclame Popasul Limba mediu romana 1 CPSF muzica_traditionala internet comment-143 istorie efremovivanantonovici 23 brasov humanitas padure drumetie problema 1918 taieri google Fantasy nicuvar politica curiozitati sibiu
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
ISUS HRISTOS - Pagina 37 I_vote_lcapISUS HRISTOS - Pagina 37 I_voting_barISUS HRISTOS - Pagina 37 I_vote_rcap 
Emil Condor
ISUS HRISTOS - Pagina 37 I_vote_lcapISUS HRISTOS - Pagina 37 I_voting_barISUS HRISTOS - Pagina 37 I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

ISUS HRISTOS

In jos 
+28
CRUCIAT
VOTAN
Iisus
delta
dolion
Diaporevomenos
Cristina
ostrovna
Anahoret
zaraza26
cactus
murfatlar
ACCENT
Ciprian
grabillion
abbilbal
Roxy
TUDOR
bulache
MIRCEA
tomi
zuum
sam22
enohabel
Karima
Restauratorul
Emil Condor
Administrator
32 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 20 ... 36, 37, 38 ... 42  Urmatorul
AutorMesaj
Karima
MODERATOR
Karima

Numarul mesajelor : 1735
Data de inscriere : 25/08/2008

ISUS HRISTOS - Pagina 37 Empty
MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 37 EmptyLun 27 Dec 2010, 21:37

Citat :
S-a născut undeva spre sfârsitul primăverii sau începutul verii.

curmalele nu s-au copt niciodata si nu se coc nici acum in Palestina-Nazareth primavara

Cristina

Numarul mesajelor : 5897
Localizare : acolo unde ma regasesc
Data de inscriere : 31/03/2009

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 37 EmptyLun 27 Dec 2010, 21:38

Emil Condor a scris:
Cristina a scris:
Emil Condor a scris:
El S-a născut când ciobanii erau afară cu oile, iar aceea nu era iarna.
Poti dezvolta, te rog? smile Cind anume s-a nascut, stie cineva cu exactitate? Si daca da, conform caror documente istorice atestate?
Sunt si date biblice care arată aproximativ ziua nasterii Lui.
Nu le am acum la îndemână, sunt ceva date relatate vietii lui Ioan Botezătorul si în functie de vârsta lui Ioan cu datele prezentate, realizăm că S-a născut undeva spre sfârsitul primăverii sau începutul verii.
Asa citisem si eu, ca Iisus s-a nascut prin primavara, Craciunul neavind o legatura directa cu nasterea Sa decat in sens simbolic. smile Iar citiva astronomi australieni, dupa ce au analizat textele biblice si au transpus miscarea astrelor pe computer, reiesea ca s-ar fi nascut prin luna iunie. Potrivit simularii virtuale, "Steaua de Craciun", care i-a calauzit pe cei trei magi la ieslea din Bethleem in care se afla Isus, ar fi fost de fapt o aliniere spectaculoasa a planetelor Venus si Jupiter. Ei sustin ca fenomenul se putea petrece doar in luna iunie. Astrele ceresti s-ar fi apropiat atat de mult, incat pamintenii de acum 2.000 de ani, le-au perceput "ca fiind un singur far luminos", deasupra Tarii Sfinte.

Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha
Sus In jos
Karima
MODERATOR
Karima

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 37 EmptyLun 27 Dec 2010, 21:43

Citat :
Am spus de câteva ori, deja, 34 de ani a fost în trup de om, asta nu înseamnă că a lăsat în ceruri un loc vacant.

Nici nu am intrebat asta,poate tu crezi ca el are o casa in ceruri,nu,tocmai ai spus,el este pretutindeni,omniprezent nu?La ce i-ar fi folosit sa intre intr-un trup?Pana atunci a transmis mesaje prin profeti,si dupa aceea la fel,de ce il cobori la nivelul omului?

cand se ruga cui se ruga?Lui insusi?

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 37 EmptyLun 27 Dec 2010, 21:48

Omul se ruga în Spirit. E greu de înteles pentru cei ce nu o pot face în Spirit.
El ne arăta Calea adevărată: a te închina UNUI SINGUR DUMNEZEU.

A venit în trup pentru că asa a considerat El că trebuie să moară, apoi să învingă moartea spre o viată vesnică.

Karima
MODERATOR
Karima

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 37 EmptyLun 27 Dec 2010, 22:01

Emil Condor a scris:
Omul se ruga în Spirit. E greu de înteles pentru cei ce nu o pot face în Spirit.

Eu zic ca el spune clar cui se ruga:Eli eli lama sbahtani....

Citat :
El ne arăta Calea adevărată: a te închina UNUI SINGUR DUMNEZEU.

Corect.Nu lui ci lui Dumnezeu

Citat :
A venit în trup pentru că asa a considerat El că trebuie să moară, apoi să învingă moartea spre o viată vesnică.

Asta e parerea ta,Cartile spun altceva:

Iisus a spus, "Mancarea mea este sa fac voia Celui ce m-a trimis pe mine si sa savarsesc lucrul Lui." (Ioan 4 : 34).

Iisus a spus, "Cel ce asculta cuvantul meu si crede in Cel ce m-a trimis are viata vesnica." (Ioan 5 : 24) Aici Iisus spune ca a fost trimis de Dumnezeu, ceea ce inseamna ca este un mesager al lui Dumnezeu

Iisus a spus, "Invatatura mea nu este a mea, ci a Celui ce m-a trimis." (Ioan 7 : 16).

Iisus a spus, "Cuvantul pe care il auziti nu este al meu, ci al Tatalui care m-a trimis." (Ioan 14 : 24) Aici Iisus subliniaza ca invataturile pe care le spune nu-i apartin, ci sunt ale lui Dumnezeu.

Iisus a spus, "Acum au cunoscut ca toate cate mi-ai dat sunt de la tine." (Ioan 17 : 7) Asa cum arata si acest verset, atat invatatura rostita de Iisus, cat si minunile infaptuite de el sunt de origine divina. Iisus nu a fost mai mult decat un profet, asemenea lui Avraam, Isac, Noe si Moise. Toti profetii au facut minuni, iar Iisus nu face nici el exceptie.

Emil Condor

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 37 EmptyLun 27 Dec 2010, 22:03

Tocmai că Sfânta Scriptură spune ce am spus eu.

Am dat versetele ceva mai devreme, câteva pagini în urmă.
Bineînteles că vei spune (ca un bun islamic ce luptă împotriva „păgânilor” crestini) că acele versete sunt false. Am auzit acest lucru de multe ori...

Karima
MODERATOR
Karima

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 37 EmptyLun 27 Dec 2010, 22:15

Emil Condor a scris:
Tocmai că Sfânta Scriptură spune ce am spus eu.

Am dat versetele ceva mai devreme, câteva pagini în urmă.

Da,am citit din urma
Nu spune sfanta scriptura ce spui si tu e tocmai invers tu spui ce spune sfanta scriptura e o foarte mare diferenta

Citat :
Bineînteles că vei spune (ca un bun islamic ce luptă împotriva „păgânilor” crestini) că acele versete sunt false. Am auzit acest lucru de multe ori...

Nu eu spun despre versete ca sunt false ci insasi istoria religiei o spune,nu eu am modificat scrieri sau am devenit scriitor de amintiri cu Isus(r.a)desi nu traisem pe vremea lui ci altii,acei altii pe care tu-i crezi,problema ta

Un bun musulman(daca la asta te-ai referit cand ai folosit termenul islamic) nu lupta impotriva crestinilor si se poate citi asta si in Coran unde Profetul islamului(saws) spune clar ca ,,apropiati si placuti lui Allah sunt si oamenii din neamul Cartii-crestinii si evreii cu care musulmanii sunt indemnati sa traisca in pace si intelegere
Iti recomand sa citesti Coranul si acolo unde nu intelegi te ajut eu

Emil Condor

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 37 EmptyLun 27 Dec 2010, 22:18

Versetele sunt cât se poate de clare, doar trebuie un pic de putere de întelegere si totul făcut fără a te lăsa influentat de obiceiurile religioase proprii.

Multumesc pentru ofertă! mwah!

Diaporevomenos

Numarul mesajelor : 1815
Varsta : 77
Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul
Data de inscriere : 05/10/2008

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 37 EmptyLun 27 Dec 2010, 22:27

Karima tu primești urări de sărbători, Ma refer la sărbătorile noastre creștine, pentru ca voi aveți sărbătorile voastre musulmane. ( si sa fiți sanatosi)

Te-am întrebat, pentru ca vreau sa-ti urez sănătate si fericire acea fericire cere sti tu, o da numai Allah.
Emil pentru tine e pe un drum greșit. Dar si tu pentru Emil, ești pe un drum greșit. Si amîndoi pentru mine, sunteți pe un drum greșit, asa cum si eu pentru voi, sunt pe un drum greșit.

Important este ca suntem pe un drum, dacă e greșit sau nu vom vedea cînd vom ajunge la capătul drumului. Se mai spune in România" Toamna se număra boboci"

Acum sa va spun de ce cred eu ca sunteti pe un drum gresit:
Iisus Hristos nu era profet. Nu mai avea nevoie omenirea de profeți. Profeți, a avut lumea cu duiumul in Vechiul Testament si nu a ieșit nici o branza.

A incercar Dumnezeu, tot felul de metode cu oameni, nimic si nimic, omul este incorigibil.
Greu frate greu. Pai era Adam in Edem si nu avea nici un necaz pe capul lui, nici tu criza economica nici probleme cu serviciu.
Ia zis Dumnezeu ce sa facă si ce sa nu facă si el prostul, a facut exact ce ia zis sa nu facă. Nu era fraier?

Deci de atunci oamenii numai asculta de Dumnezeu si fac exact pe dos ce li se spune.
A trimis Dumnezeu pe Noe sa facă o (lada) o corabie sa-i salveze de la potop, dar ei nu dădeau doi bani pe ce făcea Noe.

Ce s'a întîmplat în zilele lui Noe, se va întîmpla la fel şi în zilele Fiului omului:
mîncau, beau, se însurau şi se măritau pînă în ziua cînd a intrat Noe în corabie; şi a venit potopul şi i-a prăpădit pe toţi.

Apoi l-a trimis pe Avraam, pe Moise, Isaiia etc. si nu au ascultata de nici unul din ei.
Apoi Dumnezeu timp de 400 de ani nu le-a mai vorbit deloc si prin nimeni. I-a lasat asa cum mai zicem, in voia soartei.

Dar dupa 400 de ani, Dumnezeu si-a făcut mila de oameni pe care i- a creat după chipul Lui, ( nu si după asemănarea Lui)si l-a trimie pe Iisus.
Isus asta, nu era profet, nu avea nimic comun cu profeți era altceva, dar cu totul altceva.

Era un om născut din femeie, dar nu si din împreunarea cu un bărbat. O naștere supranaturala. De aici, din capul locului, trebuie sa înțelegem cu na avem de a face, cu un om ca toți oameni (păcătoși). Stai ca asta e cam greu de înțeles si sa-r putea sa nu ma înțelegeți si sa ne certam acum.
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 37 EmptyLun 27 Dec 2010, 22:40

Diaporevomenos a scris:
Emil pentru tine e pe un drum greșit. Dar si tu pentru Emil, ești pe un drum greșit. Si amîndoi pentru mine, sunteți pe un drum greșit, asa cum si eu cred pentru voi, sunt pe un drum greșit.
Laughing Laughing
Citat :
Important este ca suntem pe un drum
Si dacă rămânem în mijlocul drumului ca milogii?
Există un anume Drum - doar pe El ajungi unde trebuie.

Citat :
Iisus Hristos nu era profet.
Astra de unde ai luat-o?
Nimeni nu poate face profetii mai adevărate decât Cel ce le stie pe toate. Ce zici?

Citat :
Era un om născut din femeie dar nu si din împreunarea cu un bărbat. O naștere supranaturala. De aici, din capul locului trebuie sa înțelegem cu na avem de a face, cu un om ca toți oameni (păcătoși). Stai ca asta e cam greu de înțeles si sa-r pute sa nu ma înțelegeți si sa ne certam acum.
Crezi că sfintenia lui Isus e greu de înteles?
Nicidecum!
Dumnezeirea Lui e cu adevărat greu de înteles pentru că omul tine la obiceiurile lui mai mult ca la orice. Chiar si tu faci acelasi lucru: urmezi învătăturile platonice care nu au mare legătură cu adevărul lui Dumnezeu.

Karima
MODERATOR
Karima

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 37 EmptyMar 28 Dec 2010, 01:25

Citat :
Iisus Hristos nu era profet. Nu mai avea nevoie omenirea de profeți

asta cu siguranta este concluzia ta......deci ...no comment

Citat :
Isus asta, nu era profet, nu avea nimic comun cu profeți era altceva, dar cu totul altceva.

Era un om născut din femeie, dar nu si din împreunarea cu un bărbat. O naștere supranaturala. De aici, din capul locului, trebuie sa înțelegem cu na avem de a face, cu un om ca toți oameni (păcătoși). Stai ca asta e cam greu de înțeles si sa-r putea sa nu ma înțelegeți si sa ne certam acum.

Nu era o nastere supranaturala ci era ceva ce Allah a creat cum a vrut el.Si Adam a fost creat din lut nu?

Deoarece nu stiti perioada cuprinsa intre 12 si 30 de ani a lui Isus cum poti afirma ca nu avem de-a face cu un om ca toti oamenii?
A fost om si a fost suspus greselii ca orice om iar evangheliile devenite agnostice o confirma

Emil Condor

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 37 EmptyMar 28 Dec 2010, 03:39

Diaporevomenos a scris:
Iisus Hristos nu era profet.
Era (si este) Dumnezeu: Alfa si Omega, Începutul si Sfârsitul, Cel fără de început si sfârsit, Părintele vesniciilor, Dumnezeu tare si puternic, Tată, Fiu...

Dia, stii care este cea mai importantă profetie pe care o descrie Biblia?
Îti spun eu ca să nu mai cauti: propovăduirea Cuvântului.
Acum, după cele afirmate, mai spui că Isus nu era profet? Încă unul desăvârsit... mwah!

Citez aici niste versete despre Proorocul Isus:
Isaia 44:07 - Cine a făcut proorocii ca Mine? (zice Isus)
Matei 11:9 - Atunci ce aţi ieşit să vedeţi? Un prooroc? Da, vă spun, şi mai mult decât un prooroc...
Matei 21:11 - "Este Isus, Proorocul din Nazaretul Galileii"
Uite ce spune Isus despre El: "adevărat vă spun că nici un prooroc nu este primit bine în patria lui”. (Luca 4:24 )
Luca 7:16 - Toţi au fost cuprinşi de frică, slăveau pe Dumnezeu, şi ziceau despre Isus: "Un mare prooroc s-a ridicat între noi; şi Dumnezeu a cercetat pe poporul Său."
Ioan 6:14 - Oamenii aceia, când au văzut minunea, pe care o făcuse Isus, ziceau: "Cu adevărat, acesta este proorocul cel aşteptat în lume."
Ioan 9:17 - Iarăşi au întrebat pe orb: "Tu ce zici despre El, în privinţa faptului că ţi-a deschis ochii?" "Este un prooroc", le-a răspuns el.

Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 37 EmptyMar 28 Dec 2010, 04:24

Karima a scris:
Dumnezeu/Allah este Totul nu Isus(r.a) aici faci tu mereu confuzie
Scuză-mă! Stiu că fac (cu sensul de creez) multă confuzie în capul tău: pur si simplu nu poti întelege, e prea mult pentru tine si multi altii. Dumnezeu e cel ce o să hotărască asupra momentului când e timpul să întelegi (tu sau altii).
Citat :
Iisus s-a numit pe sine insusi "fiu al omului" de multe ori
Corect! Era Fiu al Omului (pe pământ!!!), era din carne si sânge ca noi toti.
Citat :
El insusi nu si-a spus niciodata Dumnezeu
Foarte gresit exprimat de tine - El a afirmat de câteva opri acest lucru, dar nu toti au ochi să vadă.
Citat :
Iisus a spus, "Si tata al vostru sa nu numiti pe pamant, ca Tatal vostru UNUL este, Cel din ceruri." (Matei 23 : 9) Iisus(ra) subliniaza aici ca Dumnezeu este unul si ca El este in ceruri.
Exact, Karima! De atâtea ori am spus: El era om, aici pe pământ (34 de ani), Spiritul Său atotputernic din ceruri era Tată al tuturor, nu trupul. Greu de înteles!!!
Citat :
Iisus a spus ca nicio fiinta umana sau un inger si nici chiar el insusi nu stiu cand va fi Ziua Judecatii.
Scapi mereu acelasi lucru foarte important: El vorbea din postura de Om, de Fiu al Omului.
Citat :
Iisus a spus, "Iar daca eu cu degetul lui Dumnezeu scot pe demoni..." (Luca 11 : 20). In aceasta situatia Iisus recunoaste ca minunile sale se produc prin vointa si suportul lui Dumnezeu.
Nimic nu se face fără suportul Spiritului Atotputernic si El subliniază acest adevăr.

Ultima editare efectuata de catre Emil Condor in Mar 28 Dec 2010, 04:33, editata de 1 ori
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 37 EmptyMar 28 Dec 2010, 04:28

Karima a scris:

Citat :
Isus a făcut cunoscut de la începuturi că principala Sa misiune este să ierte păcatele
Shocked
Omul mereu este shocat de ceea ce nu întelege.
Asa e natura umană: dacă nu pricep un lucru, ca si cum nu există pentru mine, ce zici? Stiu că am dreptate. mwah!

Uite aici:

Faptele apostolilor 10:43 - Toţi proorocii mărturisesc despre El că oricine crede în El, capătă, prin Numele Lui, iertarea păcatelor."
Isa 53.11; Ier 31.34; Dan 9.24; Mic 7.18; Zah 13.1; Mal 4.2; Fapt 26.22; Fapt 15.9; Fapt 26.18; Rom 10.11; Gal 3.22;

Cristina

Cristina

Numarul mesajelor : 5897
Localizare : acolo unde ma regasesc
Data de inscriere : 31/03/2009

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 37 EmptyMar 28 Dec 2010, 09:38

Aici sunt -si eu- de acord cu tine, Emil smile

Doar prin citirea scripturilor nu poti cunoaste nemijlocit Adevarul. Dar daca ajungem la Adevar, atunci vom întelege multe, inclusiv scripturile. Ele nu sunt altceva decit niste martori, ele depun marturie, mai mult sau mai putin nuantata. Doar citindu-le nu poti experimenta Adevarul, dar odata ce Il cunosti, ele vor depune marturie, cu siguranta. Toate scripturile din lume vor spune: Da, ai ajuns acolo unde trebuie: acesta este Adevarul.

Apropos , mi-au placut tare mult urmatoarele:

(ISAIA 6,9):
EL a zis atunci, du-te şi spune poporului acestuia:
Într-una veţi auzi şi nu veţi înţelege; într-una veţi vedea şi nu veţi pricepe!
Împietreşte inima acestui popor, fă-l tare de urechi, şi astupă-i ochii ca să nu vadă cu ochii, să n-audă cu urechile, să nu înţeleagă cu inima, să nu se întoarcă la Mine, şi să nu fie tămăduit.
Şi eu am întrebat: Până când, Doamne?
EL a răspuns:
Până cand vor rămânea cetăţile pustii şi lipsite de locuitori; până când nu va mai fi nimeni în case, şi ţara va fi pustiită de tot; până va îndepărta Domnul pe oameni, şi ţara va ajunge o mare pustie. Şi chiar a zecea parte de va mai rămânea din locuitori, vor fi nimiciţi şi ei la rândul lor. Dar, după cum terebintul şi stejarul îşi păstrează butucul din rădăcină când sunt tăiaţi, tot aşa, o sămânţă sfântă se va naşte iarăşi din poporul acesta.

Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha
Sus In jos
abbilbal

abbilbal

Numarul mesajelor : 17567
Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania
Data de inscriere : 28/09/2008

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 37 EmptyMar 28 Dec 2010, 10:05

Emil Condor a scris:
.....
Aici nu vin - cum gresit a afirmat Abby - de dragul contrazicerii!!! Decât asa mai bine nu scriu deloc....

Nu vii, dar o faci. Atâta timp cât spui de unul şi altul că nu este bine în ceea ce crede şi că doar tu deţii adevărul, de ce greşesc când spun cî-ţi plac contrazicerile? Respect credinţa ta şi pretind să-mi fie respectată credinţa. Deci credinţa, nu religia. Pe undeva spuneai că Iisus este Dumnezeu. Pe altundeva spuneai că Iisus este Duhul. Perfect asevărat. Toate erau cu citate din Biblie. Dar atunci, de ce spui că Scribpura neagă Trinitatea? Doar pentru că nu vorbeşte în clar şi direct despre Trinitate?

Diaporevomenos

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 37 EmptyMar 28 Dec 2010, 16:27

Daca voi o sa va intelegeti vre-o data, mie sa-mi gauriti urechile si sa-mi puneti cercei.

O categorie de oameni, nu pot sa inteleaga, ce si cine, a fost Iisus aici pe pamant.
O alta categorie de oameni, inteleg, dar nu vor sa recunoasca.

Iisus pentru unii a fost profet, pentru alti, Tata, Fiu si Sfantul Duh.
Sa ne fereasca Dumnezeu sa nu vina cineva maine, sa ne spuna ca a fost si bucatar, ca doar a hranit 5.000 de oameni si a batut toate recordurile pana azi.
E zic, ca putina seriozitate nu stirca deloc!
Sus In jos
Diaporevomenos

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 37 EmptyMar 28 Dec 2010, 16:50

Karima a scris:

Citat :
Iisus Hristos nu era profet. Nu mai avea nevoie omenirea de profeți

asta cu siguranta este concluzia ta......deci ...no comment

Citat :

Nu era o nastere supranaturala ci era ceva ce Allah a creat cum a vrut el.Si Adam a fost creat din lut nu?

Deoarece nu stiti perioada cuprinsa intre 12 si 30 de ani a lui Isus cum poti afirma ca nu avem de-a face cu un om ca toti oamenii?
A fost om si a fost suspus greselii ca orice om iar evangheliile devenite agnostice o confirma

Puteti sa ne prezentati si noua cateva versete din Evangheliile agnostice, care ne lumineaza despre acei ani 12-30.
Din cate stiu eu, Evangheliile Neagnostice ( adica cele crestine ) scriu ca :

40 Iar Pruncul creştea şi se întărea; era plin de înţelepciune, şi harul lui Dumnezeu era peste El.
41 Părinţii lui Isus se duceau la Ierusalim în fiecare an, la praznicul Paştelor.
42 Cînd a fost El de doisprezece ani, s'au suit la Ierusalim, după obiceiul praznicului.
43 Apoi, dupăce au trecut zilele praznicului, pe cînd se întorceau acasă, băiatul Isus a rămas în Ierusalim

Si intr-o alta Evanghelie, tot din aia neagnostica scrie:

40 Iar Pruncul creştea şi se întărea; era plin de înţelepciune, şi harul lui Dumnezeu era peste El.

41 Părinţii lui Isus se duceau la Ierusalim în fiecare an, la praznicul Paştelor.

42 Cînd a fost El de doisprezece ani, s'au suit la Ierusalim, după obiceiul praznicului. .

54 A venit în patria Sa, şi a început să înveţe pe oameni în sinagogă; aşa că cei ce -L auzeau, se mirau şi ziceau: „De unde are El înţelepciunea şi minunile acestea?

55 Oare nu este El fiul tîmplarului? Nu este Maria mama Lui? Şi Iacov, Iosif, Simon şi Iuda, nu sînt ei fraţii Lui?

56 Şi surorile Lui nu sînt toate printre noi? Atunci de unde are El toate lucrurile acestea?”

57 Şi găseau astfel în El o pricină de poticnire. Dar Isus le-a zis: „Nicăieri nu este preţuit un prooroc mai puţin decît în patria şi în casa Lui.”

58 Şi n'a făcut multe minuni în locul acela, din pricina necredinţei lor.

Versetele de mai sus, sunt valabile si pentru cei ce cred ca Mama Lui Iisus a ramas fecioara pana la moarte.
Sus In jos
abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 37 EmptyMar 28 Dec 2010, 18:58

Diaporevomenos a scris:
Daca voi o sa va intelegeti vre-o data, mie sa-mi gauriti urechile ....

Pe cine vezi neserios?

abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 37 EmptyMar 28 Dec 2010, 19:03

Citat :
Puteti sa ne prezentati si noua cateva versete din Evangheliile agnostice,

Dar le-a citit cineva? că doar alea sunt bine ferecate pentru a nu fi cunoscute.

Diaporevomenos

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 37 EmptyMar 28 Dec 2010, 19:27

abbilbal a scris:
Diaporevomenos a scris:
Daca voi o sa va intelegeti vre-o data, mie sa-mi gauriti urechile ....

Pe cine vezi neserios?

Seriozitate, in bunul sens al cuvantului.
Sus In jos
Karima
MODERATOR
Karima

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 37 EmptyMar 28 Dec 2010, 19:28

Emil Condor a scris:
Karima a scris:

Citat :
Isus a făcut cunoscut de la începuturi că principala Sa misiune este să ierte păcatele
Shocked
Omul mereu este shocat de ceea ce nu întelege.
Asa e natura umană: dacă nu pricep un lucru, ca si cum nu există pentru mine, ce zici? Stiu că am dreptate. mwah!

Uite aici:

Faptele apostolilor 10:43 - Toţi proorocii mărturisesc despre El că oricine crede în El, capătă, prin Numele Lui, iertarea păcatelor."
Isa 53.11; Ier 31.34; Dan 9.24; Mic 7.18; Zah 13.1; Mal 4.2; Fapt 26.22; Fapt 15.9; Fapt 26.18; Rom 10.11; Gal 3.22;

Cartea Faptele Apostolilor este a V-a carte a Noului Testament. Se crede ca Faptele Apostolilor şi Evanghelia după Luca alcătuiau la început o singură operă care ar fi putut fi intitulată astăzi "Istoria obârşiilor creştine" şi care s-ar fi segmentat după anul 150, când creştinii au dorit ca cele 4 evanghelii să formeze, separat, un singur codice. Tradiţia bisericească vede cele două opere ca fiind scrise de acelaşi autor, Luca, ele fiind adresate aceluiaşi Teofil, nobil roman convertit la creştinism, şi constituie documente de primă mână asupra Bisericii primare.
În realitate ea este o scriere pseudonimă, fiind opera unui autor anonim şi acelaşi lucru se poate spune despre Evanghelia după Luca.(E P Sanders, The Historical Figure of Jesus, (Penguin, 1995) page 63 - 64)
Autorul acestor scrieri nu a fost martor la viaţa lui Isus şi nici măcar nu susţine că descrie în Evanghelie evenimente la care ar fi fost martor(Bart D. Ehrman (2004:110) Truth and Fiction in The Da Vinci Code: A Historian Reveals What We Really Know about Jesus, Mary Magdalene, and Constantine. Oxford University Press.) si(Bart D. Ehrman (2006:143) The lost Gospel of Judas Iscariot: a new look at betrayer and betrayed. Oxford University Press.)

-Faptele Apostolilor 5:33-39 prezintă o dare de seamă a discursului unui fariseu din primul secol, Gamaliel, în care se referă la alte două mişcări decât calea creştină. Una a fost condusă de Teuda (v. 36) iar cea care i-a urmat a fost condusă de Iuda Galileeanul. Josephus îl plasează pe Iuda în jurul anului 6 e.n. El îl plasează pe Teuda sub procuratorul Fadus între 44 şi 46 AD. Aici apar două probleme. Prima, ordinea lui Iuda şi Teuda este inversată în Faptele Apostolilor cap. 5. A doua, mişcarea lui Teuda a apărut mai târziu decât are loc discursul lui Gamaliel.

-Faptele Apostolilor 4:4 povesteşte de Petru vorbind unui public de 5000 de oameni. Profesorul de Noul Testament Robert M. Grant spune: „Luca se auto-considera drept istoric, dar sunt multe obiecţii care pot fi ridicate împotriva credibilităţii istorisirilor sale […] ‘Statisticile’ lui sunt imposibile; Petru nu s-ar fi putut adresa la trei mii de oameni fără a avea microfon, iar deoarece populaţia Ierusalimului era în jur de 25-30 000, creştinii nu puteau număra cinci mii.”(Grant, Robert M., A Historical Introduction to the New Testament (Harper and Row, 1963)

- Faptele Apostolilor 10:1 vorbeşte de un centurion roman numit Cornelius, staţionat în Cezareea. Dar, în timpul domniei lui Irod Agrippa, nu se aflau trupe romane situate pe teritoriul său.(Grant, Robert M., A Historical Introduction to the New Testament (Harper and Row, 1963)

Deoarece Faptele Apostolilor este îndeobşte privită drept continuare a Evangheliei după Luca, problemele credibilităţii istorice ale aceste evanghelii pot fi folosite pentru a pune la îndoială credibilitatea istorică a Faptelor Apostolilor. De exemplu, descrierea recensământului lui Quirinius (Luca 2:1-5) a fost considerată implauzibilă de către istorici. Nu există nicio mărturie despre cetăţeni siliţi să călătorească distanţe considerabile pentru a fi înregistraţi, şi nu e uşor de înţeles de ce ar fi fost justificată bulversarea produsă de recensământ. Încercări ale apologeţilor creştini de a reconcilia Evanghelia după Luca altor surse au fost descrise de John P. Meier, cercetător al Noului Testament, drept „extrem de forţate

Da-mi voie sa nu cred in Faptele Apostolilor carte pe care tu mi-o aduci drept argument

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 37 EmptyMar 28 Dec 2010, 19:54

abbilbal a scris:
Citat :

Dar le-a citit cineva? că doar alea sunt bine ferecate pentru a nu fi cunoscute.

Nu exista asa ceva. Nu știu cine a inventat si de ce, minciuna asta.

Aceste patru Evangheliile, recunoscute si acceptate de toată lumea creștina sunt suficiente sa poată conduce un om la creștinism si la o viata după voia Lui Dumnezeu.
Au fost scrise si alte evanghelii dar nu au fost acceptate pentru ca aveau ceva ce nu era in concordanta cu spiritul creștinismului.
Precum au mai fost si alte epistole, scrise de Apostolul Pavel, care sau pierdut. Dar credința creștina nu are nimic de pierdut din cauza asta.
Daca cineva crede ca exista alte evanghelii si sunt ascunse, sa ne spună el, ce crede ca ar putea sa scrie in ele, deosebit de cele acceptate.
Sunt convins ca nu exista nimic deosebit, altfel ar fi toată religia greșita.
Biblia este suficienta ca sa creadă cineva si sa ajungă la mîntuire.

Un exemplu reprezentativ este cel din religia Ortodoxa. In Bibliile Ortodoxa găsim cîteva cărți care in celelalte Biblii nu au fost cuprinse, pentru simplu fapt ca nu corespund cu duhul întreg al Bibliei.
Nici ortodoxii nu au cîștigat de pe urma includeri a acestor cărți ( si nu sunt puține la număr) dar nici celelalte religii nu au pierdut din lipsa lor.

Cam asa este si cu celelalte Evanghelii care nu au fost acceptate de nimeni si se spune ca sunt ascunse.
Sus In jos
Karima
MODERATOR
Karima

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 37 EmptyMar 28 Dec 2010, 19:58

Citat :
Puteti sa ne prezentati si noua cateva versete din Evangheliile agnostice, care ne lumineaza despre acei ani 12-30.

Fara indoiala Isus a fost un copil inteligent, asta reiese si din numeroasele texte ce vorbesc despre el.

Minunile facute de Isus in copilaria sa apar in mai multe texte apocrife, cu anumite adaugari si schimbari, insa ele lipsesc din evangheliile canonice. In evangheliile canonice Isus dispare pe la varsta de 12 ani, dupa ce predica in Templu si reapare la varsta de aproape 30 de ani, cand a fost botezat de Ioan Botezatorul.
Spatiul acesta este umplut insa de evangheliile apocrife, care ne formeaza o imagine total diferita a lui Isus, fata de cum il stim din evangheliile Noului Testament.
In Evanghelia dupa Matei copilaria lui Isus lipseste total. In Marcu, apare doar in momentul in care parintii il pierd pe Isus, regasindu-l in Templul din Ierusalim, aflat printre invatati. Nici in Evanghelia dupa Ioan nu avem indicii cu privire la copilaria lui Isus, acesta incepand cu venirea lui Ioan Botezatorul. In Evanghelia lui Luca aflam mai multe despre nasterea lui Ioan Botezatorul, iar Isus apare doar la varsta de 12 ani, predicand la Templu. Urmeaza apoi un spatiu gol unde nu gasim nimic despre el, si reapare la varsta de 30 de ani.

Evanghelia lui pseudo-Toma sau Povestirile lui Toma

,,Pe un copil, care il imbranceste in fuga, il blesteama, iar copilul se prabuseste mort. Parintii care vin sa se planga blajinului Iosif de cruzimea lui Iisus raman aproape imediat orbi. Nici Iosif, care il mustra, nu scapa de amenintari : “Oare nu stii ca sunt al tau ? De ce ma superi? ” Invatatorii care incearca sa il invete tainele literelor sunt inmarmuriti in fata intelepciunii lui Isus, dar un dascal ce indrazneste sa il loveasca moare in clipa urmatoare. Chiar daca ii iarta la un moment dat pe cei cazuti “sub puterea blestemului” sau, textul nu ne spune daca si cei morti au fost inviati. Un Isus straniu, crud, violent in puterea sa nelimitata, un Mantuitor care se joaca la varsta copilariei cu puterea ce i-a fost data.
Intelept, stiind ca este un invatator si ca va trebui sa ii mantuiasca pe ceilalti, nu ezita sa ii pedepseasca insa cu cruzimea unui copil.
Aceste fapte aveau mai tarziu sa-i provoace probleme, din ce in ce mai multi oameni il doreau mort. Mai tarziu Isus va fi dus alungat din Egipt. “Dupa moartea lui Irod, Iosif a iesit din Egipt si l-a dus pe Isus in pustiu pana cand aveau sa se potoleasca cei din Ierusalim, care doreau sa ia viata copilului (Isus).”

Tot in aceasta evanghelie, Isus ii tine lui Zaheu ” care incercase sa-l invete literele alfabetului ” o predica cel putin ciudata, si este arogant cu invatatorul.''

Evanghelia araba a copilariei Mantuitorului

Un alt text important in care gasim relatari cu privire la copilaria lui Isus este Evanghelia araba a copilariei Mantuitorului.
Nu putem spune din start ca aceste evanghelii, considerate eretice, sunt false si neadevarate pentru ca nu avem nicio baza pentru a afirma acest lucru. Nu se afla in nicio contradictie cu vreo evanghelie canonica pentru ca in cele canonice nu s-a vorbit nimic despre aceasta perioada a copilariei sale. Probabil tocmai din acest motiv…
Desi aceste carti nu au fost pana acum acceptate, unele din invataturile lor au fost trimise pe cale orala, in ciuda bisericii. Astfel, ne aducem aminte probabil de orele de religie din scoala primara, unde ne-a fost povestit cum Isus a dat viata pasarilor din lut.
In aceasta evanghelie gasim multe intamplari relatate si in Evanghelia lui Pseudo-Toma. Invierea copilului cazut de pe acoperis, vrabiile din noroi, blestemul unui copil care l-a imbrancit pe Isus, intamplarile cu “invatatorul neinvatat” care dorea sa-l invete pe Isus literele alfabetului etc.

abbilbal

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 37 EmptyMar 28 Dec 2010, 20:55

Diaporevomenos a scris:
abbilbal a scris:
Citat :

Nu exista asa ceva. Nu știu cine a inventat si de ce, minciuna asta.

Scuzele mele. Am confundat Evangheliile agnostice cu cele apocrife.

Citat :
Daca cineva crede ca exista alte evanghelii si sunt ascunse, sa ne spună el, ce crede ca ar putea sa scrie in ele, deosebit de cele acceptate.

Da, sunt evangheliile apocrife închise la Vatican. Nu am de unde să ştiu ce conţin şi ca atare nu pot spune ce cred despre ele. Nu ştiu în ce măsură filmul "Evanghelia lui Iuda" a fost inspirat după acea evanghelie.

Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 37 Empty

Sus In jos

ISUS HRISTOS
Sus 
Pagina 37 din 42Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 20 ... 36, 37, 38 ... 42  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Isus sau Papa?
» ISUS - Om sau Dumnezeu?
» Isus in crestinism si islam

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
LUMINA LUMII :: RELIGII si CULTE :: CRESTINISM (teme generale)-
Mergi direct la: