__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| ISUS HRISTOS | |
|
+28CRUCIAT VOTAN Iisus delta dolion Diaporevomenos Cristina ostrovna Anahoret zaraza26 cactus murfatlar ACCENT Ciprian grabillion abbilbal Roxy TUDOR bulache MIRCEA tomi zuum sam22 enohabel Karima Restauratorul Emil Condor Administrator 32 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Dum 26 Dec 2010, 19:03 | |
| Credinta mea în Sfânta Treime este... zero. În Scripturi nu este nimeni ce să fi crezut în treimi!!! Dar si „zero” ar putea fi considerat precum spui despre „totul”, adică să nu reprezinte cu fidelitate ceea ce noi întelegem. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Dum 26 Dec 2010, 19:15 | |
| - Emil Condor a scris:
- Omul ESTE om.
Isus este Dumnezeu. Omul Isus este Fiul Omului (34 de ani) si aceea este trup omenesc, nu dumnezeiesc, pentru că „trupul dumnezeiesc” este spiritual.
Isus nu face parte din treime. As spune (cumva impropriu totusi) că treimea face parte din El, Cel ce este TOTUL. Treimea nu a făcut, nu face şi nu va face parte din Iisus. Tu nu crezi în Sfânta Treime, pentru tine Ea fiin 0, dar crezi în Dumnezeu, crezi în Iisus şi crezi în Sfântul Duh. Deci, ai o confuzie de idei.
Ultima editare efectuata de catre abbilbal in Dum 26 Dec 2010, 19:28, editata de 1 ori | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Dum 26 Dec 2010, 19:19 | |
| Asa crezi tu inspirat de... traditii omenesti. Eu ce îti spun este în Scripturi, nu în gura mincinosilor de la amvoane!
Nu există absolut nicio confuzie decât pentru cel ce crede în ceea ce nu există, adică treime si care a fost înfiintată 300 de ani după Hristos, în întâlnirile alea sângeroase ale asa numitilor „sfinti părinti”. Îti amintesti ce s-a impus după Consiliul de la Niceea? Da, exact: minciuna trinitătii. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Dum 26 Dec 2010, 19:27 | |
| Lasă Emile teoriile alea. Câtă vreme există Dumnezeu, IIsus şi Sfântul Duh, există şi Sfânta Treime. Că tu nu o accepţi este problema ta. | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Dum 26 Dec 2010, 19:32 | |
| Nu există trinitate în Scripturi.
Abby, este cât se poate de stiut faptul că obiceiurile au rădăcini puternice în oameni, eclipsând adevărata credintă. On om renuntă mai usor la Dumnezeu decât la obiceiurile luate de la părinti.
Si vezi că trinitatea aceea sustinută de unii zice ”Tatăl, Fiul si Duhul Sfânt”, nu cum spui tu ”Dumnezeu, Isus si Duhul”!!! Si de ce specific asta? Pentru că Isus S-a manifestat ca Tată, ca Fiu (trup) si Spirit sfânt. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Dum 26 Dec 2010, 19:52 | |
| Scripturile au fost scrise de oameni (supusi si ei greselilor), Emil? Daca da, ce conteaza ca unii ii spun lui Dumnezeu Isus si altii Dumnezeu, iar altii Unicul format din trei ipostaze (Treimea), altii Allah si altii Papuas? De ce trebuie sa ne impiedicam de niste nume si cuvinte -oricum limitate- ce exprima toate acelasi lucru, pina la urma? _____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Dum 26 Dec 2010, 19:54 | |
| Pentru căăă.... pentru că toate au fost făcute într-un Nume, Cristina. TOATE! De aceea e Numele important. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | abbilbal
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Dum 26 Dec 2010, 19:55 | |
| - Emil Condor a scris:
- Nu există trinitate în Scripturi.
Abby, este cât se poate de stiut faptul că obiceiurile au rădăcini puternice în oameni, eclipsând adevărata credintă. On om renuntă mai usor la Dumnezeu decât la obiceiurile luate de la părinti.
Si vezi că trinitatea aceea sustinută de unii zice ”Tatăl, Fiul si Duhul Sfânt”, nu cum spui tu ”Dumnezeu, Isus si Duhul”!!! Si de ce specific asta? Pentru că Isus S-a manifestat ca Tată, ca Fiu (trup) si Spirit sfânt. N-are importanţă cum îi zice. Important este că Fiul este unul şi acelaşi cu Iisus, iar în Scripturi există Dumnezeu, Există Fiu (Iisus) şi există Duh. Deci există şi Trinitate. | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Dum 26 Dec 2010, 19:58 | |
| Si pe care din „cei trei”, iubesti si asculti mai mult? _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Dum 26 Dec 2010, 20:04 | |
| - Emil Condor a scris:
- Pentru căăă.... pentru că toate au fost făcute într-un Nume, Cristina. TOATE!
De aceea e Numele important. Numele dat de oameni spui tu ca e ... important? Eu consider ca mai degraba Ceea Ce Reprezinta numele este mai important . ps: drumul, si nu tinta ... _____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Dum 26 Dec 2010, 20:08 | |
| Păi El (Numele Isus) e Drumul si în acest caz, tot El (Isus) e Tinta. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | abbilbal
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Dum 26 Dec 2010, 20:17 | |
| - Emil Condor a scris:
- Si pe care din „cei trei”, iubesti si asculti mai mult?
Pentru mine Dumnezeu, Fiul şi Duhul Sfânt sunt la fel de importanţi şi nu fac distincţie între ei. Pentru tine nu? | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Dum 26 Dec 2010, 20:25 | |
| Scripturile spun că nu ne putem împărti dragostea care trebuie îndreptată spre Unicul Dumnezeu, nu spre trei! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Cristina
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Dum 26 Dec 2010, 20:27 | |
| - Emil a scris:
- Păi El (Numele Isus) e Drumul si în acest caz, tot El (Isus) e Tinta.
Ok, de acord cu tine. Si care ar fi problema daca inlocuiesc numele de Isus cu Dumnezeu, ? ps: ce-i drept, si drumul spre iad e -uneori- pavat cu intentii bune ...Intortocheate sunt Caile Domnului, ca atare ma declar complet nestiutoare, desi incerc din rasputeri sa invat si sa inteleg... _____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Dum 26 Dec 2010, 20:35 | |
| Să înlocuiesti? Păi trebuie să vedem ce înseamnă numele Isus, apoi realizăm dacă putem înlocui. Dar cel mai important lucru este faptul că Dumnezeu nu este un Nume, ci Numele lui Dumnezeu este Isus. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | CRUCIAT
Numarul mesajelor : 1568 Data de inscriere : 28/10/2010
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Dum 26 Dec 2010, 20:39 | |
| In acest" sector " o sa imi tin respiratia, de nu o sa ma auziti. Cred,am credinta adica, dar NU STIU, adica, nu am cunostinte suficiente pentru a dezbate. Si cum nu e bine sa iei in desert lucrurile sfinte....Dar de citit, va citesc. _____________________ Doctor Cross
| |
| | | abbilbal
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Dum 26 Dec 2010, 20:41 | |
| Trinitatea nu reprezintă trei Dumnezei. O ştii prea bine, dar îţi place să te contrazici. Una este ipostasul şi alta este persoana. | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Dum 26 Dec 2010, 20:42 | |
| Prin mesajul de mai sus se vede că esti mai aproape de Dumnezeu decât stii, chiar tu, CRUCIAT. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Cristina
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Dum 26 Dec 2010, 20:44 | |
| - CRUCIAT a scris:
- In acest" sector " o sa imi tin respiratia, de nu o sa ma auziti. Cred,am credinta adica, dar NU STIU, adica, nu am cunostinte suficiente pentru a dezbate. Si cum nu e bine sa iei in desert lucrurile sfinte....Dar de citit, va citesc.
A-ti pune intrebari nu consider ca inseamna a lua in desert lucruri sfinte. Ci doar ca incercam sa invatam/intelegem azi, mai mult/e decit ieri. Si miine, mai mult/e decit azi . _____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha | |
| | | abbilbal
| - Emil Condor a scris:
- Să înlocuiesti?
Păi trebuie să vedem ce înseamnă numele Isus, apoi realizăm dacă putem înlocui. Dar cel mai important lucru este faptul că Dumnezeu nu este un Nume, ci Numele lui Dumnezeu este Isus. Ai ajuns la Dualitate? | |
| | | Emil Condor
| - abbilbal a scris:
- Trinitatea nu reprezintă tri Dumnezei. O ştii prea bine, dar îţi place să te contrazici. Una este ipostasul şi alta este persoana.
Iar tu stii bine „Statutul” după care se ghidează biserica si în care se spune clar „cei trei sunt persoane diferite...”. Deci contrazicerea este pe „ malul” tău. Nu, eu nicicând nu contrazic de dragul contrazicerii - nici asta nu stii despre mine??!! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Dum 26 Dec 2010, 20:46 | |
| - abbilbal a scris:
- Emil Condor a scris:
- Să înlocuiesti?
Păi trebuie să vedem ce înseamnă numele Isus, apoi realizăm dacă putem înlocui. Dar cel mai important lucru este faptul că Dumnezeu nu este un Nume, ci Numele lui Dumnezeu este Isus. Ai ajuns la Dualitate? Nu. Aceea doar în întelegerea ta. Pentru mine Dumnezeu e Unic. Că S-a manifestat în atâtea diferite forme, e altceva, nu face din manifestările respective, persoane diferite!!! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | CRUCIAT
Numarul mesajelor : 1568 Data de inscriere : 28/10/2010
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Dum 26 Dec 2010, 20:52 | |
| - Cristina a scris:
- CRUCIAT a scris:
- In acest" sector " o sa imi tin respiratia, de nu o sa ma auziti. Cred,am credinta adica, dar NU STIU, adica, nu am cunostinte suficiente pentru a dezbate. Si cum nu e bine sa iei in desert lucrurile sfinte....Dar de citit, va citesc.
A-ti pune intrebari nu consider ca inseamna a lua in desert lucruri sfinte. Ci doar ca incercam sa invatam/intelegem azi, mai mult/e decit ieri. Si miine, mai mult/e decit azi . Desigur, si nu ma refeream DECIT la mine...am citit cu osirdie istorii ale religiilor, Coranul si, bineinteles, Biblia.Fire destul de superficiala, nu am aprofundat insa. Ma simt in "minus", prefer sa fiu...al mai prost din parcare si sa " fur" cite ceva de la voi. | |
| | | Cristina
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Dum 26 Dec 2010, 20:58 | |
| - Emil Condor a scris:
Păi trebuie să vedem ce înseamnă numele Isus, apoi realizăm dacă putem înlocui. Isus, este un exemplu de urmat, este Calea, pentru crestini, la fel cum Buddha este Calea pentru budisti. Ambele cai se bazeaza pe iubire, au aceeasi esenta fundamentala, chiar daca detaliile de forma/ritualurile/altarele par a fi diferite. Crezi ca au mai existat/exista pe-acest Pamint si alti oameni precum a fost omul numit Isus? - Emil Condor a scris:
- Dar cel mai important lucru este faptul că Dumnezeu nu este un Nume, ci Numele lui Dumnezeu este Isus.
Pare un pic cam ... exclusivist, nu crezi? _____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Dum 26 Dec 2010, 21:09 | |
| - Cristina a scris:
- Crezi ca au mai existat/exista pe-acest Pamint si alti oameni precum a fost omul numit Isus?
Nu. Exact ca El, niciunul. Că au fost unii ce au încercat să se apropie de ceea ce e reprezentat Isus, e adevărat - si eu încerc din toată inima. - Citat :
- Pare un pic cam ... exclusivist, nu crezi?
Când vorbim despre crestinism, exprimăm cele găsite în Scripturi, iar Scripturile asa spun. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS | |
| |
| | | | ISUS HRISTOS | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |