LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
ISUS HRISTOS - Pagina 34 EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
ISUS HRISTOS - Pagina 34 EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
ISUS HRISTOS - Pagina 34 EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
ISUS HRISTOS - Pagina 34 EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
ISUS HRISTOS - Pagina 34 EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
ISUS HRISTOS - Pagina 34 EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
ISUS HRISTOS - Pagina 34 EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
ISUS HRISTOS - Pagina 34 EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
ISUS HRISTOS - Pagina 34 EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
ISUS HRISTOS - Pagina 34 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
ISUS HRISTOS - Pagina 34 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
ISUS HRISTOS - Pagina 34 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
ISUS HRISTOS - Pagina 34 EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
ISUS HRISTOS - Pagina 34 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
ISUS HRISTOS - Pagina 34 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
ISUS HRISTOS - Pagina 34 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
ISUS HRISTOS - Pagina 34 EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
ISUS HRISTOS - Pagina 34 EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
ISUS HRISTOS - Pagina 34 EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
Limba romana drumetie mediu brasov Fantasy reclame 1 sibiu curiozitati Popasul politica efremovivanantonovici CPSF muzica_traditionala humanitas nicuvar padure problema internet google istorie taieri 1918 comment-143 23
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
ISUS HRISTOS - Pagina 34 I_vote_lcapISUS HRISTOS - Pagina 34 I_voting_barISUS HRISTOS - Pagina 34 I_vote_rcap 
Emil Condor
ISUS HRISTOS - Pagina 34 I_vote_lcapISUS HRISTOS - Pagina 34 I_voting_barISUS HRISTOS - Pagina 34 I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

ISUS HRISTOS

In jos 
+28
CRUCIAT
VOTAN
Iisus
delta
dolion
Diaporevomenos
Cristina
ostrovna
Anahoret
zaraza26
cactus
murfatlar
ACCENT
Ciprian
grabillion
abbilbal
Roxy
TUDOR
bulache
MIRCEA
tomi
zuum
sam22
enohabel
Karima
Restauratorul
Emil Condor
Administrator
32 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 18 ... 33, 34, 35 ... 38 ... 42  Urmatorul
AutorMesaj
Emil Condor

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

ISUS HRISTOS - Pagina 34 Empty
MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 34 EmptyDum 26 Dec 2010, 19:03

Credinta mea în Sfânta Treime este... zero. În Scripturi nu este nimeni ce să fi crezut în treimi!!!
Dar si „zero” ar putea fi considerat precum spui despre „totul”, adică să nu reprezinte cu fidelitate ceea ce noi întelegem. Very Happy

abbilbal

abbilbal

Numarul mesajelor : 17567
Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania
Data de inscriere : 28/09/2008

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 34 EmptyDum 26 Dec 2010, 19:15

Emil Condor a scris:
Omul ESTE om.
Isus este Dumnezeu.
Omul Isus este Fiul Omului (34 de ani) si aceea este trup omenesc, nu dumnezeiesc, pentru că „trupul dumnezeiesc” este spiritual.

Isus nu face parte din treime. As spune (cumva impropriu totusi) că treimea face parte din El, Cel ce este TOTUL.
Treimea nu a făcut, nu face şi nu va face parte din Iisus.

Tu nu crezi în Sfânta Treime, pentru tine Ea fiin 0, dar crezi în Dumnezeu, crezi în Iisus şi crezi în Sfântul Duh. Deci, ai o confuzie de idei.

Ultima editare efectuata de catre abbilbal in Dum 26 Dec 2010, 19:28, editata de 1 ori
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 34 EmptyDum 26 Dec 2010, 19:19

Asa crezi tu inspirat de... traditii omenesti.
Eu ce îti spun este în Scripturi, nu în gura mincinosilor de la amvoane!

Nu există absolut nicio confuzie decât pentru cel ce crede în ceea ce nu există, adică treime si care a fost înfiintată 300 de ani după Hristos, în întâlnirile alea sângeroase ale asa numitilor „sfinti părinti”. Îti amintesti ce s-a impus după Consiliul de la Niceea? Da, exact: minciuna trinitătii.

abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 34 EmptyDum 26 Dec 2010, 19:27

Lasă Emile teoriile alea. Câtă vreme există Dumnezeu, IIsus şi Sfântul Duh, există şi Sfânta Treime. Că tu nu o accepţi este problema ta.

Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 34 EmptyDum 26 Dec 2010, 19:32

Nu există trinitate în Scripturi.

Abby, este cât se poate de stiut faptul că obiceiurile au rădăcini puternice în oameni, eclipsând adevărata credintă. On om renuntă mai usor la Dumnezeu decât la obiceiurile luate de la părinti.

Si vezi că trinitatea aceea sustinută de unii zice ”Tatăl, Fiul si Duhul Sfânt”, nu cum spui tu ”Dumnezeu, Isus si Duhul”!!!
Si de ce specific asta? Pentru că Isus S-a manifestat ca Tată, ca Fiu (trup) si Spirit sfânt.

Cristina

Cristina

Numarul mesajelor : 5897
Localizare : acolo unde ma regasesc
Data de inscriere : 31/03/2009

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 34 EmptyDum 26 Dec 2010, 19:52

Scripturile au fost scrise de oameni (supusi si ei greselilor), Emil? Daca da, ce conteaza ca unii ii spun lui Dumnezeu Isus si altii Dumnezeu, iar altii Unicul format din trei ipostaze (Treimea), altii Allah si altii Papuas? De ce trebuie sa ne impiedicam de niste nume si cuvinte -oricum limitate- ce exprima toate acelasi lucru, pina la urma? Rolling Eyes

Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 34 EmptyDum 26 Dec 2010, 19:54

Pentru căăă.... pentru că toate au fost făcute într-un Nume, Cristina. TOATE!
De aceea e Numele important. mwah!

abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 34 EmptyDum 26 Dec 2010, 19:55

Emil Condor a scris:
Nu există trinitate în Scripturi.

Abby, este cât se poate de stiut faptul că obiceiurile au rădăcini puternice în oameni, eclipsând adevărata credintă. On om renuntă mai usor la Dumnezeu decât la obiceiurile luate de la părinti.

Si vezi că trinitatea aceea sustinută de unii zice ”Tatăl, Fiul si Duhul Sfânt”, nu cum spui tu ”Dumnezeu, Isus si Duhul”!!!
Si de ce specific asta? Pentru că Isus S-a manifestat ca Tată, ca Fiu (trup) si Spirit sfânt.

N-are importanţă cum îi zice. Important este că Fiul este unul şi acelaşi cu Iisus, iar în Scripturi există Dumnezeu, Există Fiu (Iisus) şi există Duh. Deci există şi Trinitate.

Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 34 EmptyDum 26 Dec 2010, 19:58

Si pe care din „cei trei”, iubesti si asculti mai mult? Laughing

Cristina

Cristina

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 34 EmptyDum 26 Dec 2010, 20:04

Emil Condor a scris:
Pentru căăă.... pentru că toate au fost făcute într-un Nume, Cristina. TOATE!
De aceea e Numele important. mwah!

Numele dat de oameni spui tu ca e ... important? scratch Eu consider ca mai degraba Ceea Ce Reprezinta numele este mai important mwah! .
ps: drumul, si nu tinta Wink ...

Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 34 EmptyDum 26 Dec 2010, 20:08

Păi El (Numele Isus) e Drumul si în acest caz, tot El (Isus) e Tinta. Very Happy

abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 34 EmptyDum 26 Dec 2010, 20:17

Emil Condor a scris:
Si pe care din „cei trei”, iubesti si asculti mai mult? Laughing

Pentru mine Dumnezeu, Fiul şi Duhul Sfânt sunt la fel de importanţi şi nu fac distincţie între ei. Pentru tine nu?

Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 34 EmptyDum 26 Dec 2010, 20:25

Scripturile spun că nu ne putem împărti dragostea care trebuie îndreptată spre Unicul Dumnezeu, nu spre trei!

Cristina

Cristina

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 34 EmptyDum 26 Dec 2010, 20:27

Emil a scris:
Păi El (Numele Isus) e Drumul si în acest caz, tot El (Isus) e Tinta.
Ok, de acord cu tine. Si care ar fi problema daca inlocuiesc numele de Isus cu Dumnezeu, ? smile
ps: ce-i drept, si drumul spre iad e -uneori- pavat cu intentii bune ...Intortocheate sunt Caile Domnului, ca atare ma declar complet nestiutoare, desi incerc din rasputeri sa invat si sa inteleg...

Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 34 EmptyDum 26 Dec 2010, 20:35

Să înlocuiesti?
Păi trebuie să vedem ce înseamnă numele Isus, apoi realizăm dacă putem înlocui.
Dar cel mai important lucru este faptul că Dumnezeu nu este un Nume, ci Numele lui Dumnezeu este Isus.

CRUCIAT

CRUCIAT

Numarul mesajelor : 1568
Data de inscriere : 28/10/2010

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 34 EmptyDum 26 Dec 2010, 20:39

In acest" sector " o sa imi tin respiratia, de nu o sa ma auziti. Cred,am credinta adica, dar NU STIU, adica, nu am cunostinte suficiente pentru a dezbate. Si cum nu e bine sa iei in desert lucrurile sfinte....Dar de citit, va citesc.

abbilbal

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 34 EmptyDum 26 Dec 2010, 20:41

Trinitatea nu reprezintă trei Dumnezei. O ştii prea bine, dar îţi place să te contrazici. Una este ipostasul şi alta este persoana.

Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 34 EmptyDum 26 Dec 2010, 20:42

Prin mesajul de mai sus se vede că esti mai aproape de Dumnezeu decât stii, chiar tu, CRUCIAT. thumb_yello

Cristina

Cristina

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 34 EmptyDum 26 Dec 2010, 20:44

CRUCIAT a scris:
In acest" sector " o sa imi tin respiratia, de nu o sa ma auziti. Cred,am credinta adica, dar NU STIU, adica, nu am cunostinte suficiente pentru a dezbate. Si cum nu e bine sa iei in desert lucrurile sfinte....Dar de citit, va citesc.

A-ti pune intrebari nu consider ca inseamna a lua in desert lucruri sfinte. Ci doar ca incercam sa invatam/intelegem azi, mai mult/e decit ieri. Si miine, mai mult/e decit azi smile .

Sus In jos
abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 34 EmptyDum 26 Dec 2010, 20:44

Emil Condor a scris:
Să înlocuiesti?
Dar cel mai important lucru este faptul că Dumnezeu nu este un Nume, ci Numele lui Dumnezeu este Isus.

Ai ajuns la Dualitate?

Emil Condor

Emil Condor

abbilbal a scris:
Trinitatea nu reprezintă tri Dumnezei. O ştii prea bine, dar îţi place să te contrazici. Una este ipostasul şi alta este persoana.
Iar tu stii bine „Statutul” după care se ghidează biserica si în care se spune clar „cei trei sunt persoane diferite...”.
Deci contrazicerea este pe „malul” tău.

Nu, eu nicicând nu contrazic de dragul contrazicerii - nici asta nu stii despre mine??!!

Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 34 EmptyDum 26 Dec 2010, 20:46

abbilbal a scris:
Emil Condor a scris:
Să înlocuiesti?

Ai ajuns la Dualitate?
Nu. Aceea doar în întelegerea ta.
Pentru mine Dumnezeu e Unic.
Că S-a manifestat în atâtea diferite forme, e altceva, nu face din manifestările respective, persoane diferite!!!

CRUCIAT

CRUCIAT

Numarul mesajelor : 1568
Data de inscriere : 28/10/2010

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 34 EmptyDum 26 Dec 2010, 20:52

Cristina a scris:
CRUCIAT a scris:

A-ti pune intrebari nu consider ca inseamna a lua in desert lucruri sfinte. Ci doar ca incercam sa invatam/intelegem azi, mai mult/e decit ieri. Si miine, mai mult/e decit azi smile .

Desigur, si nu ma refeream DECIT la mine...am citit cu osirdie istorii ale religiilor, Coranul si, bineinteles, Biblia.Fire destul de superficiala, nu am aprofundat insa. Ma simt in "minus", prefer sa fiu...al mai prost din parcare si sa " fur" cite ceva de la voi. rugă
Sus In jos
Cristina

Cristina

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 34 EmptyDum 26 Dec 2010, 20:58

Emil Condor a scris:

Isus, este un exemplu de urmat, este Calea, pentru crestini, la fel cum Buddha este Calea pentru budisti. Ambele cai se bazeaza pe iubire, au aceeasi esenta fundamentala, chiar daca detaliile de forma/ritualurile/altarele par a fi diferite.
Crezi ca au mai existat/exista pe-acest Pamint si alti oameni precum a fost omul numit Isus?
Emil Condor a scris:
Pare un pic cam ... exclusivist, nu crezi? Wink

Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 34 EmptyDum 26 Dec 2010, 21:09

Cristina a scris:
Crezi ca au mai existat/exista pe-acest Pamint si alti oameni precum a fost omul numit Isus?
Nu. Exact ca El, niciunul.
Că au fost unii ce au încercat să se apropie de ceea ce e reprezentat Isus, e adevărat - si eu încerc din toată inima.

Citat :
Pare un pic cam ... exclusivist, nu crezi? Wink
Când vorbim despre crestinism, exprimăm cele găsite în Scripturi, iar Scripturile asa spun.

Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 34 Empty

Sus In jos

ISUS HRISTOS
Sus 
Pagina 34 din 42Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 18 ... 33, 34, 35 ... 38 ... 42  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Isus sau Papa?
» ISUS - Om sau Dumnezeu?
» Isus in crestinism si islam

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
LUMINA LUMII :: RELIGII si CULTE :: CRESTINISM (teme generale)-
Mergi direct la: