Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: ISUS HRISTOS Dum 04 Apr 2010, 15:39
Lumeeeeee! Hristos este viu! Și noi vom fi ca El.
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
zuum
Numarul mesajelor : 3492 Varsta : 60 Data de inscriere : 29/09/2008
Subiect: Re: ISUS HRISTOS Dum 04 Apr 2010, 23:03
Emil Condor a scris:
Adevarat ca a inviat!
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: ISUS HRISTOS Mier 10 Noi 2010, 03:32
Adrian Păunescu - Lumină din lumină
Lumină din lumină pănă-n veci, Lumina în lumină se închină, Lumina moare, spre a învia, Copii-lumină din părinţi lumină.
Pământu-ntreg e-un candelabru sfânt, Într-o celestă horă de lumină, Nu stele sunt pe cer, ci lumânări, În invierea pururea creştină.
Şi combustibilul acestei nopţi De dulce, invincibilă lumină, E sângele acelui răstignit Ce înviază neatins de vină.
Lumini hohotitoare, sus, pe culmi, În peşteră, în casă şi-n ruină, Lumini în creieri şi în cimitir, Pradoxală noapte de lumină.
Acum, Biserica lui Dumnzeu Nici n-are ură, nici nu se dezbină, Eternitatea pâlpâie în ea, Biserica zidită din lumină.
Iisus
Numarul mesajelor : 355 Data de inscriere : 11/12/2009
Subiect: Re: ISUS HRISTOS Mier 10 Noi 2010, 11:17
Emil Condor a scris:
Niciodată, îți zic, Niciodată!
_____________________ Demonstrators were photographed bearing banners saying 'Slay those who insult Islam', 'Butcher those who mock Islam', and, apparently without irony, 'Behead those who say Islam is a violent religion'.
zuum
Numarul mesajelor : 3492 Varsta : 60 Data de inscriere : 29/09/2008
Subiect: Re: ISUS HRISTOS Mier 10 Noi 2010, 18:21
Iisus a scris:
Emil Condor a scris:
Eu stiam ca SUNTEM vii , doar de aia a inviat!
Emil Condor
Subiect: Re: ISUS HRISTOS Joi 11 Noi 2010, 00:09
Iisus a scris:
Emil Condor a scris:
De zis, văd că zici, dar să te si cred?
Emil Condor
Subiect: Re: ISUS HRISTOS Sam 18 Dec 2010, 05:56
Ziua Mea De Nastere
"Precum deja bine stiti si in acest an mi-au sarbatorit ziua de nastere. De fapt, in fiecare an mi-o sarbatoresc. La fel a fost si acum. Cu cateva zile inainte, oamenii au facut fel de fel de cumparaturi. Prin mijloace media s-au facut tot soiul de publicitati. Se vorbea peste tot de aceasta mare zi.
Imi face bine sa stiu ca cel putin o zi de peste an, exista oameni care se gandesc la mine. Cum stiti, cu multi ani inainte incepusera sa-mi sarbatoreasca ziua de nastere. La inceput pareau sa inteleaga si sa aprecieze ceea ce am facut pentru ei, dar AZI, nimeni nu mai stie care e motivul acestei sarbatori. Oamenii se intalnesc, sarbatoresc, se distreaza o gramada, dar nu mai stiu despre ce e vorba.
Anul trecut, de ziua mea, au facut un banchet mare. Pe mese erau bunatati de toate felurile, totul era decorat si plin de cadouri... dar, stii ceva? Pe mine nu m-au invitat! Eu eram cel sarbatorit, dar de mine au uitat complet! Era sarbatoarea mea, dar in acea zi mi-au inchis usa in nas. Si as fi dorit atat de mult sa sarbatoresc impreuna cu ei. De fapt, nu am fost prea surprins pentru ca, in ultima vreme multa lume mi-a inchis usa in fata. Deoarece nu m-au invitat, am intrat fara sa fac galagie si am ramas deoparte. Toti ciocneau, unii erau deja beti, spuneau bancuri, radeau si se distrau. Apoi, a sosit un batran gras, imbracat in rosu, cu fata rosie si a inceput sa strige: Ho! Ho! Ho! Parca ar fi baut prea mult. S-a lasat sa cada greoi intr-un fotoliu si toti s-au grabit spre el strigand: Mos Craciun! Mos Craciun! - de parca sarbatoarea ar fi fost pentru el.
La miezul noptii au inceput sa se imbratiseze. Am intins si eu bratele sperand ca cineva ma va imbratisa si pe mine... stiti?! Nimeni nu m-a imbratisat. Deodata, fiecare a inceput sa aduca fel de fel de cadouri. Au deschis pachetele unul cate unul. M-am apropiat sa vad daca, din greseala, era unul si pentru mine! Cum te-ai simti daca de ziua ta, invitatii si-ar oferi cadouri si nici unul nu ar avea un dar pentru tine? Am inteles atunci ca eram in plus la aceasta sarbatoare. Am iesit fara sa fiu observat si am plecat. Cu fiecare an care trece e tot mai rau: oamenii isi amintesc doar de mancare, de daruri, de chefuri. De mine nu-si aminteste nimeni.
M-as bucura daca in acest Craciun, mi-ai permite sa intru in viata ta, recunoscand ca, in urma cu peste doua mii de ani, am intrat in viata omenirii pentru a-mi da viata. Macar azi sa crezi aceasta.
Iti spun un lucru. Pentru ca vor fi multi cei care nu ma vor invita la sarbatoarea lor, voi face eu o sarbatoare - o sarbatoare imensa, cum nu a mai facut nimeni altul. Mai am doar cate ceva de pregatit si am trimis deja chiar si invitatiile. Iar aceasta e special pentru tine. As vrea doar sa-mi spui daca vrei sa vii: voi rezerva un loc pentru tine si iti voi inscrie numele pe lista celor care au confirmat. Cei ce nu vor accepta invitatia, vor ramane pe dinafara. Pregateste-te pentru ca va fi totul gata cand te astepti mai putin. Cand totul va fi gata, voi incepe sarbatoarea mea. "
text de Maria A. Gonzales
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: ISUS HRISTOS Sam 18 Dec 2010, 13:49
Sa accepti invitatia si sa nu fi la inaltimea asteptarilor... sa nu accepti si sa ramai pe dinafara... oricum e naspa! Si sa mai fi si la o varsta la care nu se mai poate indrepta nimic, e jale! Tineretul sa bage la cap!!!
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
VOTAN
Numarul mesajelor : 630 Localizare : brasov Data de inscriere : 25/11/2010
Subiect: Re: ISUS HRISTOS Sam 18 Dec 2010, 16:22
Cred ca toti am uitat cate ceva cateodata,poate chiar mici maruntisuri care ne coloreaza viata,dar ca in ziua de azi oameni buni,sa uite muuuuulta lume de IsusHristos si de micile bucurii,nu a mai fost nicicand.Mereu s-au "ciocnit"generatiile intre ele,am trecut si noi prin faza asta,dar acum am impresia ca tinara generatie ar anihila-o pe a noastra!!!
_____________________ CE NU TE OMOARA TE INTARESTE !!
Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
Subiect: Re: ISUS HRISTOS Sam 18 Dec 2010, 20:32
Emil Condor a scris:
Pregateste-te pentru ca va fi totul gata cand te astepti mai putin.
Fericiti cei ce se considera a fi pregatiti ...
_____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha
VOTAN
Numarul mesajelor : 630 Localizare : brasov Data de inscriere : 25/11/2010
Subiect: Re: ISUS HRISTOS Sam 18 Dec 2010, 21:08
Viata a dovedit c-ar trebui sa fim mai mereu pregatiti!
_____________________ CE NU TE OMOARA TE INTARESTE !!
Emil Condor
Subiect: Re: ISUS HRISTOS Vin 24 Dec 2010, 18:23
Povestirile despre Crăciun încep cu nasterea Domnului Isus, nu-i asa? Isus moare în jurul vârstei de 33 - 34 de ani dar povestirile de Crăciun nu se sfârsesc acolo ci, practic abia au început cu adevărat. Plecarea lui Isus dintre oameni (din trup) este începutul adevăratei vieti, cea spirituală.
Nicio altă persoană nu a avut un asa impact asupra vietii omenirii precum Isus. El a revenit la viată si milioane de oameni sustin că este prietenul si ajutorul lor cel mai apropiat. Fiecare din noi este dator lui însusi să afle mai mult despre acest Fiu al Omului, Isus. Nu ai nimic de pierdut dacă o faci, absolut nimic, dar sunt sanse mari să ai de câstigat. Crăciunul este timpul în care poti să te relaxezi si să meditezi asupra acestor lucruri.
Un crăciun fericit tuturor! Dragostea Cerului să se reverse peste noi!
cactus Trecut în nefiintă :(
Numarul mesajelor : 3260 Localizare : Paradis Data de inscriere : 26/08/2008
Subiect: Re: ISUS HRISTOS Vin 24 Dec 2010, 23:16
"Te caut Doamne, fiindca m-ai aflat !" Blaise Pascal "A nu stiu cata oara, omenirea sarbatoreste nasterea unui copilas evreu, in jurul caruia s-a-nfiripat o “Poveste”. O "Poveste", despre bunatate si umilinta, despre dragoste si iertare, despre viata si suferinta, despre moarte si inviere. O "Poveste" pe care vremile si uitarea n-au innecat-o, chiar daca ea este cea mai contestata poveste pe care a retinut-o memoria istoriei. De ce oare atata cinism si aroganta, impotriva unei "Povesti"? De ce atata ironie si dispret pentru povestitorii ei ? Povestea aceasta, despre viata si moartea, invierea si inaltarea lui Isus Christos, se cheama "Evanghelie". Isus a trait pe pamant 33 de ani si a calatorit doar 3 ani, intr-un colt minuscul al planetei noastre, insa urmele pasilor Lui au fost atat de adanci incat ne-au rupt istoria in doua. Viata Lui a inundat atat de masiv memoria umanitatii, ca nimeni, niciunde, nicicand nu a marcat atat de profund, arta, cultura si civilizatia planetei ca si Isus din Nazaret. Isus Christos este cantat si adorat, in asa masura ca nici o personalitate a istoriei lumii, de la intemeietorii de religii si filosofi pana la lideri politici si genii ale culturii si stiintei, nu-i pot sta alaturi. Evanghelia, "povestea Lui Isus" calatoreste miraculos, de doua mii de ani, prin sangeroasa si dusmanoasa istorie a omenirii, cu "vehicolul" cel mai remarcabil si mai delicat, cel mai fragil si cel mai vulnerabil, pe care omul il poate imagina : Dragostea. Astazi, ca si la inceputul ei, Evanghelia lui Isus Christos, este un scandal pentru lumea religiilor si o nebunie pentru lumea filosofiei si a stiintei. Atunci de ce nu poate fi ignorata ? Evanghelia rezista pentruca miliarde de oameni din toate conditiile si culturile o experimenteaza si astazi, raspunsul unic la tulburatoarele intrebari ale vietii. Evanghelia aceasta, este descatusarea din obsesia mortii care subjuga omenirea de la inceputurile ei, ea elibereaza de vina care impovoreaza mintea si sufletul, ea da in mod miraculos pacea in mijocul furtunii si speranta in mijlocul disperarii. Evanghelia este solutia Lui Dumnezeu la ecuatia complicata a existentei si la nesfarsitele noastre interogatii. Intruparea si Invierea, sunt raspunsul tainic al enigmelor creatiei pentru ca," El este aici si nu tace". Copilasul nascut acum doua mii de ani este Dumnezeu Intrupat, El este tot cat ii este ingaduit omului sa cunoasca despre Creatorul “tuturor vazutelor si nevazutelor” si tot cat ii este necesar ca sa dobandeasca Viata Eterna. "Cine crede in Fiul are Viata Vesnica" S-aveti o sarbatoare noua si-un an mai bun ! Chiar daca io n-oi mai fi. Stitzi voi si gata
_____________________ "Să muriţi bine " (Băsescul )
Dacă cineva ţi-a făcut un rău, nu căuta să te răzbuni. Aşază-te pe malul râului şi în curând îi vei vedea trecând cadavrul. (Lao Ti)
Emil Condor
Subiect: Re: ISUS HRISTOS Sam 25 Dec 2010, 01:37
cactus a scris:
"Cine crede in Fiul are Viata Vesnica"
Se poate mai simplu de atât? Cine crede o să fie ca El. Doar un lucru trebuie subliniat: cine crede nu doar la nivel declarativ, ci cu toată fiinta. În declaratii, toti sunt mari maestri...
Vizitator Vizitator
Subiect: Re: ISUS HRISTOS Sam 25 Dec 2010, 12:11
cactus a scris:
O "Poveste", despre bunatate si umilinta, despre dragoste si iertare, despre viata si suferinta, despre moarte si inviere. ...........
Adica despre tot ce inseamna VIATA! Cumulul asta de stari si sentimente care mai de care mai contradictorii...
Numarul mesajelor : 1815 Varsta : 77 Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul Data de inscriere : 05/10/2008
Subiect: Re: ISUS HRISTOS Dum 26 Dec 2010, 13:35
Citat :
Copilasul nascut acum doua mii de ani este Dumnezeu Intrupat, El este tot cat ii este ingaduit omului sa cunoasca despre Creatorul “tuturor vazutelor si nevazutelor” si tot cat ii este necesar ca sa dobandeasca Viata Eterna. "Cine crede in Fiul are Viata Vesnica"
Asta nu înseamna ca atît i-a dat Dumnezeu sa cunoască si nu poate sa facă nimic mai mult. Dumnezeu îngăduie omului sa cunoască atît cat ii este credința. Daca omul ar vrea sa cunoască mai mult si ar avea credința, nu il limiteaza Dumnezeu. Noi il limitam pe Dumnezeu sa ne dea prin ( ολιγοπιστοι ) prin puțină credința ce avem.
21 Drept răspuns, Isus le-a zis: „Adevărat vă spun că, dacă veţi avea credinţă şi nu vă veţi îndoi, veţi face nu numai ce s'a făcut smochinului acestuia; ci chiar dacă aţi zice muntelui acestuia: ,Ridică-te de aici, şi aruncă-te în mare,` se va face
25 Ucenicii s'au apropiat de El, şi L-au deşteptat, strigînd: „Doamne, scapă-ne, că pierim!” 26 El le-a zis: „De ce vă este frică, puţin credincioşilor?” Apoi S'a sculat, a certat vînturile şi marea, şi s'a făcut o linişte mare.
Iți Mulțumim Doamne, ca nu ne-ai lăsat singuri, la îndemîna vrăjmașului sufletelor noastre si ne-ai dăruit tot ce aveai mai bun. Pe Fiul Tău Iisus.
abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
Subiect: Re: ISUS HRISTOS Dum 26 Dec 2010, 16:57
Citat :
Daca omul ar vrea sa cunoască mai mult si ar avea credința, nu il limiteaza Dumnezeu.
Să nu uităm că nici Fiului nu-I este dat să cunoască mai mult decât trebuie.
_____________________ Noa, seeerbus drajilor! .......BLOG PERSONAL
Emil Condor
Subiect: Re: ISUS HRISTOS Dum 26 Dec 2010, 17:16
Diaporevomenos a scris:
Dumnezeu îngăduie omului sa cunoască atît cat ii este credința. Daca omul ar vrea sa cunoască mai mult si ar avea credința, nu il limiteaza Dumnezeu.
Perfect adevărat! Asa cum spune Pavel: prin Duhul, omul poate pătrunde cele mai adânci taine ale lui Duimnezeu. Nu există secret pentru cel credincios cu adevărat.
Emil Condor
Subiect: Re: ISUS HRISTOS Dum 26 Dec 2010, 17:20
abbilbal a scris:
Citat :
Daca omul ar vrea sa cunoască mai mult si ar avea credința, nu il limiteaza Dumnezeu.
O întelegere gresită a spuselor la care te referi, totusi, partial atingând adevărul despre om. Fiul - aici e ceea ce majoritatea nu înteleg - Fiul a fost 33 - 34 de ani în trup de om. Acum nu mai este Fiu, El a plecat unde si cum a fost din eternitate, adică (asa cum spune Isaia) Părinte al vesniciilor, Dumnezeu tare si Atotputernic. Deci Isus stie totul pentru că toate sunt făcute de El, prin El, pentru El. Partea care nu se întelege de multi: Isus nu este doar Fiul!
Tot, absolut tot ce am afirmat este scris si dacă cineva doreste să-i dau textele, o voi face cu multă plăcere.
Diaporevomenos
Numarul mesajelor : 1815 Varsta : 77 Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul Data de inscriere : 05/10/2008
Subiect: Re: ISUS HRISTOS Dum 26 Dec 2010, 18:36
abbilbal a scris:
Citat :
abbilbal, Întîi de toate La Multi Ani cu bucurii si sănătate si sa-ti vezi nepoți căsătoriți.
Iisus, intradevar despre ziua acea, nu știa nimic. Dar asta pe timpul cat era aici pe pămînt printre noi, pentru ca ziua acea încă nu era hotărîta.
E si normal sa nu fi fost încă hotărîta, atunci l-ar fi trimis pe Fiu aici pe pămînt degeaba.
Nu știu dacă e ușor de înțeles aceasta explicație. Dar dacă va gîndiți ca, un șef de armata, hotăraște sa trimită un sol de pace, nu poate sa spună totodată, sa te duci și să le vorbesti frumos, cu blîndețe și să-i hrănești îndestulat, si ce rămîne să ia și pentru acasă. Daca sunt vre-o doi-trei bolnavi printre ei, sa-i vindeci să-i înveți învățături de bunătate sa aibă apucături sfinte si pe urma sa accepți sa te bata cu biciu și sa te scuipe pe fata si sa te atîrne de un stîlp, ca sa mor acolo pe stîlp. Sai înveți sa se căiască si sa se lepede de pacatele lor si EU ii voi ierta.
Asa si Dumnezeu nu putea sa-L trimită pe Fiu aici ca sa se mîntuiască întreaga omenire, dar EL sa fi luat deja hotărîrea, in mod sigur, ca orice ar face oamenii, Eu tot ii distrug.
Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
Subiect: Re: ISUS HRISTOS Dum 26 Dec 2010, 18:40
Emil Condor a scris:
Partea care nu se întelege de multi: Isus nu este doar Fiul!
Adica este si Tatal, si Sfintul Duh, , si toate trei (=Treimea) la un loc, cumva?
_____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha
Emil Condor
Subiect: Re: ISUS HRISTOS Dum 26 Dec 2010, 18:43
E prea putin spus despre El, Cristina. El e Totul (nu doar cele trei!).
abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
Subiect: Re: ISUS HRISTOS Dum 26 Dec 2010, 18:55
Cristina a scris:
Emil Condor a scris:
Adica este si Tatal, si Sfintul Duh, , si toate trei (=Treimea) la un loc, cumva?
Iisus face parte din Treime, fără a fi Treimea, după cum nici Dumnezeu nu este Treimea.
Emil Condor a scris:
Dar nici să nu se confunde Iisus Omul cu Iisus Dumnezeu
_____________________ Noa, seeerbus drajilor! .......BLOG PERSONAL
Emil Condor
Subiect: Re: ISUS HRISTOS Dum 26 Dec 2010, 18:58
Omul ESTE om. Isus este Dumnezeu. Omul Isus este Fiul Omului (34 de ani) si aceea este trup omenesc, nu dumnezeiesc, pentru că „trupul dumnezeiesc” este spiritual.
Isus nu face parte din treime. As spune (cumva impropriu totusi) că treimea face parte din El, Cel ce este TOTUL.
Cristina
Subiect: Re: ISUS HRISTOS Dum 26 Dec 2010, 19:01
Emil Condor a scris:
E prea putin spus despre El, Cristina. El e Totul (nu doar cele trei!).
Desigur, Emil . Poate ca inclusiv limitatul cuvint omenesc "totul" este prea putin pentru a-l putea descrie pe Dumnezeu ... ps: am mentionat Sfinta Treime pentru ca are -si ea- un aport semnificativ in cultura religiilor, deloc de neglijat . Cel putin eu asa consider ...