__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| ISUS HRISTOS | |
|
+28CRUCIAT VOTAN Iisus delta dolion Diaporevomenos Cristina ostrovna Anahoret zaraza26 cactus murfatlar ACCENT Ciprian grabillion abbilbal Roxy TUDOR bulache MIRCEA tomi zuum sam22 enohabel Karima Restauratorul Emil Condor Administrator 32 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Sam 27 Feb 2010, 19:43 | |
| | |
| | | Karima MODERATOR
Numarul mesajelor : 1735 Data de inscriere : 25/08/2008
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Sam 27 Feb 2010, 20:44 | |
| - Emil Condor a scris:
- Karima, înteleg să sustii ce este de sustinut, adică drept, nu si crimele! Indiferent de cine sunt comise...
da-mi si mie copy unde am sustinut eu crimele _____________________ | |
| | | Karima MODERATOR
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Sam 27 Feb 2010, 20:48 | |
| - Cristina a scris:
- Karima a scris:
- violul este condamnat cu moartea chiar daca nu de lege este condamnat de familia fetei,violatorul nu va scapa in veci
Am spus si repet,este condamnabil din punct de vedere coranic
Violatorul trebuie pedepsit , dar nu ucis. Asta sa o spui tuturor celor de pe planeta care nu o stiu Eu o stiu Eu ti-am expus mai sus cum sta situatia acolo in upper Egypt Nu e vina Qoranului si nici a Profetului Mohammed(saws) Nici a lui Isus(r.a) daca acelasi lucru l-a facut acel sarb despre care scriu ziarele ca si-a razbunat fetita violata _____________________ | |
| | | Karima MODERATOR
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Sam 27 Feb 2010, 20:52 | |
| - Cristina a scris:
- Cristina a scris:
- Cristina a scris:
- Karima a scris:
- Am mai spus si repet,avem lant de transmitatori verbali ai Quranului de pe vremea Profetului
Ca de exemplu?!
Nici macar un exemplu de nume de transmitator verbal? Macar unul din vremea noastra, pe care sa-l fi cunoscut tu, personal ...Care sa-ti fi transmis ceva ...Sau (poate) esti chiar tu un asemenea transmitator oral ?! ok, nu mai insist: am inteles ca fie nu doresti, fie nu poti sa-mi dai un exemplu concret. Nu inteleg ce vrei ?nume?pai si fetita vecinului nostru care va termina anul acesta liceul stie tot Coranul.o cheama Nourhan In fiecare an in scolile islamice sunt zeci de elevi care la terminarea liceului stiu Quranul Ei il invata de la un scholar musulman care la randul lui a fost si el elev care a invatat de la un scholar si tot asa .Oare ce e asa greu de priceput? _____________________ | |
| | | abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Sam 27 Feb 2010, 21:22 | |
| Karima, şi la ortodocşi sunt oameni care cunosc Noul şi Vechiul testament pe de rost, Dar asta nu înseamnă că Biblia se mai transmite pe cale orală atâta timp cât ea este scrisă. Pe cale orală Biblia se transmitea din tată-n fiu când nu era scrisă. Atunci Cuvântul original a suferit multe modificări, interpretări şi chiar denaturări. Fiecare purtător de cuvânt după cum dorea pentrru a-i servi interesele. După ce Biblia a fost scrisă, au apărut doar interpretările de traducător pentru că anumite cuvinte au mai multe sensuri şi când mai multe asdtfel de cuvinte apar unul lângă altul, pot apare involuntar denaturări de interpretare. | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Sam 27 Feb 2010, 21:24 | |
| Exact Abby! Ai atins punctul cel mai important: odată ce sunt scrise, nu se mai pierd precum celelalte. Pe cale orală se denaturează mai mult. Categoric adevărat! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Karima MODERATOR
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Sam 27 Feb 2010, 21:52 | |
| - abbilbal a scris:
- Karima, şi la ortodocşi sunt oameni care cunosc Noul şi Vechiul testament pe de rost,
Oare chiar sunt?eu nu cred Si oricum nu este vorba de NT sau/si de VT ci este vorba de cei care transmit exact ceea ce Profetul Isus(r.a) a spus Asta este diferenta dintre Biblie si Quran Tot ceea ce cuprinde Quranul este ceea ce Allah a transmis oamenilor prin Profetul Mohammed(saws)pe cand ceea ce cuprinde Biblia este doar o mica parte din ceea ce Isus(r.a) a transmis,restul este munca unor maini anonime asa cum am mai spus si dupa cum este usor de remarcat in Biblie: ,,atunci Isus(r.a) a spus,,.....de care este plina Biblia - Citat :
- Dar asta nu înseamnă că Biblia se mai transmite pe cale orală atâta timp cât ea este scrisă. Pe cale orală Biblia se transmitea din tată-n fiu când nu era scrisă. Atunci Cuvântul original a suferit multe modificări, interpretări şi chiar denaturări.
Eu cred ca cele mai multe modificari si transformari le-a suferit de-a lungul timpului fiind scrisa si transcrisa adaugandu-se mereu ,,noi dovezi,, Grecii Ortodocsi considera ca numai Septuaginta, versiunea greceasca a Bibliei este cea adevarata. Catolicii au crezut multi ani ca numai Biblia in limba latina este buna si doar slujbele in acea limba au efect, sunt veritabile. Unii evanghelici americani cred ca numai versiunea King James este valabila - Citat :
- Fiecare purtător de cuvânt după cum dorea pentrru a-i servi interesele.
Corect - Citat :
- După ce Biblia a fost scrisă
Care din ele ? Versiunile Bibliei au avut mereu nepotriviri _____________________ | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Sam 27 Feb 2010, 21:59 | |
| Cel mai adesea, lipsa de întelegere dă nepotrivirile respective! Ca unul ce a studiat Biblia după manuscrise datate din anul 570, am reusit să văd nepotrivirile: două sau trei, atât! Cine Îl întelege pe Dumnezeu, vede si ce este nepotrivit. Chiar foarte usor! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Karima MODERATOR
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Sam 27 Feb 2010, 22:01 | |
| Desigur,de aceea ti-am spus ca sunt nepotriviri Ideea era,cum poate sa existe nepotriviri intr-o carte sfanta? O carte cu greseli nu poate fi urmata _____________________ | |
| | | Karima MODERATOR
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Sam 27 Feb 2010, 22:05 | |
| [quote="Emil Condor"][quote="Karima"] - Emil Condor a scris:
- Karima a scris:
- Emil Condor a scris:
- "Lantul" acela nu-l poti vedea în tările arabe pentru că acolo, crestinii sunt ucisi.
Serios sunt ucisi?Eu zic sa dai un search pe google si sa vezi de cand sunt crestinii in tara araba Egypt de exemplu sau maronitii crestini din tara araba Liban de exemplu Nici nu trebuie un search, stiu toate astea chiar din momentele când au avut loc. Sunt întâmplări concrete pe care lumea le cunoaste si nu pot fi negate. Că nu au avut loc în Egipt, asta e altceva, dar au fost pe teritorii arabe: Iran, Irak, Afganistan si altele... Vorbesti despre acestea? Sub imparatii Diocletian, Galeriu, Maximian si Constantin Chlor, s-au dat patru edicte de persecutie prin care se cerea daramarea locasurilor de cult crestine, interzicerea slujbelor crestine, arderea cartilor sfinte si pedepsirea aspra a clericilor si a crestinilor care nu se lepadau de credinta in Iisus Hristos. Intre 303-305 au fost numerosi martiri, in special in Rasarit, precum Sfanta Varvara, in Egipt, Sfintii Cosma si Damian, in Capadocia, Sfintele Agapi, Irina si Hiona, in Tesalonic, preotul Montanus si sotia sa, Maxima, in Belgrad. _____________________ | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Sam 27 Feb 2010, 22:08 | |
| Zilele trecute - de fapt ce "zile trecute"? chiar ieri! - discutam cu un amic despre lucruri deosebite făcute în numele Isus, Budha sau Mohamed. Concluzia a fost usor de tras: în numele Isus s-au făcut multe adevărate minuni (vindecări, scoateri de draci, si altele) iar în celelalte nume... nimic! De ce oare?
Eu stiu de ce. Ca unul prin care Spiritul Atotputernic a făcut multe vindecări, pot vorbi despre asta în deplină cunostintă de cauză. Numele Isus este dumnezeiesc, are origini divine si asta e totul... Cei ce nu-L cunosc pe adevăratul Isus, nu au cum să stie ce zic eu aici. Ei vor lua în râs tot ce este legat de Numele Lui, dar asta nu scade cu nimic adevărul despre El. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Sam 27 Feb 2010, 22:12 | |
| - Karima a scris:
- Ideea era,cum poate sa existe nepotriviri intr-o carte sfanta?
O carte cu greseli nu poate fi urmata Nu urmezi Cartea, doar învătăturile din ea, iar acele învătături, dacă esti din Dumnezeu, le depistezi autenticitatea, dar dacă nu esti din Dumnezeu, rezultatul poate fi total diferit. Repet: cartea aceea nu este sfântă în sine! Sfintenia este dată de Cuvântul lui Dumnezeu si acolo unde există Cuvânt există si sfintenie. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
Ultima editare efectuata de catre Emil Condor in Sam 27 Feb 2010, 22:15, editata de 1 ori | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Sam 27 Feb 2010, 22:14 | |
| - Karima a scris:
- Sub imparatii Diocletian, Galeriu, Maximian si Constantin Chlor, s-au dat patru edicte de persecutie prin care se cerea daramarea locasurilor de cult crestine, interzicerea slujbelor crestine, arderea cartilor sfinte si pedepsirea aspra a clericilor si a crestinilor care nu se lepadau de credinta in Iisus Hristos.
Intre 303-305 au fost numerosi martiri, in special in Rasarit, precum Sfanta Varvara, in Egipt, Sfintii Cosma si Damian, in Capadocia, Sfintele Agapi, Irina si Hiona, in Tesalonic, preotul Montanus si sotia sa, Maxima, in Belgrad. Da, acelea au avut loc cu adevărat. Vezi, unii (în special inamicii crestinismului) pun crimele alea pe seama crestinilor, nerealizând că de fapt, crestinii erau cei ucisi! Multumesc pentru mesajul acesta, Karima! Este adevărat ce spui despre personajele acelea. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Karima MODERATOR
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Sam 27 Feb 2010, 22:17 | |
| - Cristina a scris:
Parintele Galeriu , Dumnezeu sa-l odihneasca ! Care urmeaza un lant de transmitatori de exceptie, Care-i lantul ala de exceptie?Facultatea de teologie? S-a născut la 21 noiembrie 1918, în satul Răcătău-Răzeşi, comuna Răcătău, judeţul Bacău, în familia unor ţărani. Urmează şcoala primară în comuna natală, seminarul teologic „Sf. Gheorghe" din Roman (1930-1938), Facultatea de Teologie din Bucureşti (1942), doctorand la Institutul de Teologie Universitar (1960), doctor în teologie (1973). Între anii 1943-1947 este preot în satul Podu Văleni, judeţul Prahova, apoi preot la Parohia „Sf. Vasile" din Ploieşti (1947-1973), transferat ca „spiritual" la Institutul Teologic Universitar, Bucureşti (1973-1974), lector (1974-1977) şi profesor titular (1977-1991) la acelaşi institut. - Citat :
- O imbinare a celor doua cai -orala si scrisa- e de preferat.
Corect,exact cum au musulmanii _____________________ | |
| | | Karima MODERATOR
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Sam 27 Feb 2010, 22:18 | |
| - Emil Condor a scris:
- Karima a scris:
- Sub imparatii Diocletian, Galeriu, Maximian si Constantin Chlor, s-au dat patru edicte de persecutie prin care se cerea daramarea locasurilor de cult crestine, interzicerea slujbelor crestine, arderea cartilor sfinte si pedepsirea aspra a clericilor si a crestinilor care nu se lepadau de credinta in Iisus Hristos.
Intre 303-305 au fost numerosi martiri, in special in Rasarit, precum Sfanta Varvara, in Egipt, Sfintii Cosma si Damian, in Capadocia, Sfintele Agapi, Irina si Hiona, in Tesalonic, preotul Montanus si sotia sa, Maxima, in Belgrad. Da, acelea au avut loc cu adevărat. Vezi, unii (în special inamicii crestinismului) pun crimele alea pe seama crestinilor, nerealizând că de fapt, crestinii erau cei ucisi! Multumesc pentru mesajul acesta, Karima! Este adevărat ce spui despre personajele acelea. Iar altii le pun pe seama musulmanilor aici e naivitatea _____________________ | |
| | | abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Sam 27 Feb 2010, 22:19 | |
| - Karima a scris:
- ...Oare chiar sunt?eu nu cred
Si oricum nu este vorba de NT sau/si de VT ci este vorba de cei care transmit exact ceea ce Profetul Isus(r.a) a spus Asta este diferenta dintre Biblie si Quran Karima, îndoiala ta vrea să ne conducă la ideea că celelalte religii în afară de cea islamică nu ar avea oameni inteligenţi care să poată învăţa Biblia pe de rost. Dar tu de ce eşti aşa de sigură că nu s-au strecurat modificări ale Quranului prin transmiterea lui pe cale orală şi că ceea ce scrie în Quran este exact ceea ce a spus Allah? Ştiut este că atunci când doi oameni audiază aceeaşi expunere, fiecare din ei înţelege altfel şi reţine cum poate. - Citat :
- Eu cred ca cele mai multe modificari si transformari le-a suferit de-a lungul timpului fiind scrisa si transcrisa adaugandu-se mereu ,,noi dovezi,,
Da, în Biblie au fost adăugate "noi dovezi" pe măsură cum au fost descoperite. Dovezile nu au stat toate grămadă la un loc şi deci nu aveau cum fi găsite toate odată. - Citat :
- Care din ele ?
Versiunile Bibliei au avut mereu nepotriviri Oricare Karima. Versiunile Bibliei corespund religiilor diferite şi după cum religiile nu se potrivesc, nici Bibliile nu se potrivesc. Dar religia Ortodoxă, spre exemplu, nu are versiuni ale Bibliei, indiferent că este Greacă, Rusă ori Română. | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Sam 27 Feb 2010, 22:20 | |
| - Karima a scris:
- Emil Condor a scris:
- Karima a scris:
Intre 303-305 au fost numerosi martiri, in special in Rasarit, precum Sfanta Varvara, in Egipt, Sfintii Cosma si Damian, in Capadocia, Sfintele Agapi, Irina si Hiona, in Tesalonic, preotul Montanus si sotia sa, Maxima, in Belgrad. Da, acelea au avut loc cu adevărat. Vezi, unii (în special inamicii crestinismului) pun crimele alea pe seama crestinilor, nerealizând că de fapt, crestinii erau cei ucisi! Multumesc pentru mesajul acesta, Karima! Este adevărat ce spui despre personajele acelea. Iar altii le pun pe seama musulmanilor aici e naivitatea Cine o face, o face cu intentii mincinoase, si nu se bucură de apreciere. Mincinosi sunt în toate taberele - e greu să scăpăm de ei, poate chiar imposibil. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Karima MODERATOR
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Sam 27 Feb 2010, 22:22 | |
| - Emil Condor a scris:
- Karima a scris:
O carte cu greseli nu poate fi urmata Nu urmezi Cartea, doar învătăturile din ea, iar acele învătături, dacă esti din Dumnezeu, le depistezi autenticitatea, dar dacă nu esti din Dumnezeu, rezultatul poate fi total diferit.
Repet: cartea aceea nu este sfântă în sine! Sfintenia este dată de Cuvântul lui Dumnezeu si acolo unde există Cuvânt există si sfintenie. Da,trebuie sa mai faci si pe detectivul sa vezi ce e corect si ce nu _____________________ | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Sam 27 Feb 2010, 22:23 | |
| Nu trebuie să fii detectiv! Nu, nu! Spiritul curat din tine te ghidează perfect. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Karima MODERATOR
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Sam 27 Feb 2010, 22:25 | |
| Abbilbal tocmai ti-am spus mai sus ca diferite grupari de crestini urmeaza diferite Biblii Tu spui ca cea ortodoxa este cea adevarat Ma rog,parerea ta _____________________ | |
| | | Karima MODERATOR
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Sam 27 Feb 2010, 22:27 | |
| - Emil Condor a scris:
- Nu trebuie să fii detectiv! Nu, nu!
Spiritul curat din tine te ghidează perfect. Da,alhamdulillah ca pe mine m-a ghidat spiritul sa inteleg si sa vad cu usurinta greselile din Biblie si sa le pot arata multora Alahmdulillah ca au fost ghidati multi alti crestini sa vada aceste greseli si sa urmeze singura Carte fara de greseli si anume Qoranul _____________________ | |
| | | abbilbal
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Sam 27 Feb 2010, 22:33 | |
| - Karima a scris:
O carte cu greseli nu poate fi urmata Foarte simplu Karima, un cuvânt cu mai multe sensuri, care se repetă după câteva sute de pagini, poate fi interpretat diferit de traducător. De ce nu ar putea fi urmată o carte cu greşeli? Mă obligă cineva să fac acele greşeli? | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Sam 27 Feb 2010, 22:34 | |
| Nimic din ce este scris de om, nu atinge perfectiunea - sunt doar niste litere... _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | abbilbal
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Sam 27 Feb 2010, 22:39 | |
| - Karima a scris:
- Abbilbal tocmai ti-am spus mai sus ca diferite grupari de crestini urmeaza diferite Biblii
Tu spui ca cea ortodoxa este cea adevarat Ma rog,parerea ta Da, este şi normal ca fiecare grupare de creştini să-şi urmeze Biblia sa. Dar am spus eu undeva că ortodoxia este religia adevărată sau aici ai luat traducerea cuvântului "ortodox"? Dar tu poţi garanta că islamul este religia adevărată? | |
| | | abbilbal
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Sam 27 Feb 2010, 22:43 | |
| - Karima a scris:
- .....singura Carte fara de greseli si anume Qoranul
Eşti sigură că prin această afirmaţie nu greşeşti? | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS | |
| |
| | | | ISUS HRISTOS | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum