LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
ISUS HRISTOS - Pagina 27 EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
ISUS HRISTOS - Pagina 27 EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
ISUS HRISTOS - Pagina 27 EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
ISUS HRISTOS - Pagina 27 EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
ISUS HRISTOS - Pagina 27 EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
ISUS HRISTOS - Pagina 27 EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
ISUS HRISTOS - Pagina 27 EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
ISUS HRISTOS - Pagina 27 EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
ISUS HRISTOS - Pagina 27 EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
ISUS HRISTOS - Pagina 27 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
ISUS HRISTOS - Pagina 27 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
ISUS HRISTOS - Pagina 27 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
ISUS HRISTOS - Pagina 27 EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
ISUS HRISTOS - Pagina 27 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
ISUS HRISTOS - Pagina 27 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
ISUS HRISTOS - Pagina 27 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
ISUS HRISTOS - Pagina 27 EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
ISUS HRISTOS - Pagina 27 EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
ISUS HRISTOS - Pagina 27 EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
reclame 23 romana 1 problema efremovivanantonovici comment-143 istorie 1918 CPSF muzica_traditionala taieri Popasul google padure internet drumetie humanitas curiozitati sibiu brasov politica Limba nicuvar Fantasy mediu
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
ISUS HRISTOS - Pagina 27 I_vote_lcapISUS HRISTOS - Pagina 27 I_voting_barISUS HRISTOS - Pagina 27 I_vote_rcap 
Emil Condor
ISUS HRISTOS - Pagina 27 I_vote_lcapISUS HRISTOS - Pagina 27 I_voting_barISUS HRISTOS - Pagina 27 I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

ISUS HRISTOS

In jos 
+28
CRUCIAT
VOTAN
Iisus
delta
dolion
Diaporevomenos
Cristina
ostrovna
Anahoret
zaraza26
cactus
murfatlar
ACCENT
Ciprian
grabillion
abbilbal
Roxy
TUDOR
bulache
MIRCEA
tomi
zuum
sam22
enohabel
Karima
Restauratorul
Emil Condor
Administrator
32 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 15 ... 26, 27, 28 ... 34 ... 42  Urmatorul
AutorMesaj
Cristina

Cristina

Numarul mesajelor : 5897
Localizare : acolo unde ma regasesc
Data de inscriere : 31/03/2009

ISUS HRISTOS - Pagina 27 Empty
MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 27 EmptyJoi 25 Feb 2010, 08:57

Cine plateste lautarul poate alege melodia. Asa si cu cei ce scriu denaturat istoria, inclusiv cei ce-au scris/adaugit/eliminat/interpretat/"tradus", amestecind adevarul cu minciuni convenabile lor, manipulind vulgul doar in interesul politicii vremii respective, dar nu numai.

Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha
Sus In jos
zuum

zuum

Numarul mesajelor : 3492
Varsta : 60
Data de inscriere : 29/09/2008

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 27 EmptyJoi 25 Feb 2010, 15:00

Karima a scris:
Sunt prea multe lipsa si prea multe adaugiri,asta e problema
Eu am mai spus asta,daca Isus(r.a)ar fi scris ceva sunt sigura ca nu ar mai fi fost vorba de un alt Profet(Profetul islamului(saws))nu ar mai fi existat islam

Nu se stie daca Isus a scris sau nu ! Scripturile spun ca inca de mic citea Tora in templu asta e treaba foarte serioasa la evrei mai ales ca in vremea respectiva nu toata lumea mergea la scoala. Deci de scris stia sa scrie! Acum compara si tu cu Mohamed care a scris inconstient de ceea ce face din moment ce era analfabet la 40 de ani!
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

Numarul mesajelor : 8994
Varsta : 59
Localizare : Nasaud
Data de inscriere : 02/10/2008

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 27 EmptyJoi 25 Feb 2010, 15:09

zuum a scris:
Karima a scris:
Sunt prea multe lipsa si prea multe adaugiri,asta e problema
Eu am mai spus asta,daca Isus(r.a)ar fi scris ceva sunt sigura ca nu ar mai fi fost vorba de un alt Profet(Profetul islamului(saws))nu ar mai fi existat islam

Nu se stie daca Isus a scris sau nu ! Scripturile spun ca inca de mic citea Tora in templu asta e treaba foarte serioasa la evrei mai ales ca in vremea respectiva nu toata lumea mergea la scoala. Deci de scris stia sa scrie! Acum compara si tu cu Mohamed care a scris inconstient de ceea ce face din moment ce era analfabet la 40 de ani!

Eu inclin sa cred ca mesajul divin nu se poate transmite intact pe cale scrisa sau vorbita, ci direct prin senzatii. Ideea asta a avansat-o Neale Donald Walsch in Conversatie cu Dumnezeu si mi se foarte posibil sa fie asa. Isus nu avea rost sa scrie. El a fost inteles foarte bine de catre cei care au vrut cu adevarat sa-l cunoasca si si-au deschis sufletul cu iubire. Mai exista si oameni care L-au cunoscut pentru ca asa a fost Vointa Lui.
Sus In jos
http://www.zarazaitsme.blogspot.com/
Anahoret

Anahoret

Numarul mesajelor : 7444
Varsta : 63
Localizare : Deocamdată pe lumea asta
Data de inscriere : 11/12/2008

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 27 EmptyJoi 25 Feb 2010, 19:51

zuum a scris:
Nu se stie daca Isus a scris sau nu !...
Nici Socrates n-a scris nimic, dar l-a avut pe Platon.
Iisus a avut 12 Platon în jurul Său.

zuum

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 27 EmptyJoi 25 Feb 2010, 21:20

zaraza26 a scris:
Eu inclin sa cred ca mesajul divin nu se poate transmite intact pe cale scrisa sau vorbita, ci direct prin senzatii.
Comunicarea la vremea aia era 99% orala, oamenii erau mai articulati in exprimare, mai filozofi, aveau timp pentru asa ceva...mi se pare absolut normal ca Isus sa nu aibe nevoie sa scrie! Acum chiar gandindu-ne ca s-ar fi apucat sa scrie!!! Pai ar fi trebuit sa traiasca cel putin 80 de ani ca sa produca si bineinteles printr-o minune sa faca posibil ca 'masele' sa aibe cate o cartulie sub perna si sa si poata citi
Sus In jos
abbilbal

abbilbal

Numarul mesajelor : 17567
Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania
Data de inscriere : 28/09/2008

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 27 EmptyJoi 25 Feb 2010, 23:29

Prin puterea Lui dumnezeiască, Iisus nu avea nevoie nici de timp, nici de unelte de scris pentru a scrie. Iisus a venit pe pământ ca şi Cuvânt al lui Dumnezeu, nu în calitate de scriitor. De aceea lucrările scrise despre Iisus au apărut după mulţi ani de la înălţarea Lui la cer.

Emil Condor

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 27 EmptyVin 26 Feb 2010, 00:45

Anahoret a scris:
zuum a scris:
Nu se stie daca Isus a scris sau nu !...
Nici Socrates n-a scris nimic, dar l-a avut pe Platon.
Iisus a avut 12 Platon în jurul Său.
aplauze

Karima
MODERATOR
Karima

Numarul mesajelor : 1735
Data de inscriere : 25/08/2008

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 27 EmptyVin 26 Feb 2010, 16:41

zuum a scris:
Acum compara si tu cu Mohamed care a scris inconstient de ceea ce face din moment ce era analfabet la 40 de ani!

Profetul Islamului(saws)nu a scris nimic
Cei care au scris au fost companionii lui,iar ei au scris Sunna(Traditia Profetului)adica cum s-a comportat el in diferite situatii.
Companionii au scris si Qoranul dar transmiterea a fost pe cale orala.Majoritatea companionilor au retinut versetele pe de rost alaturi de cele scrise
Cand Quranul a fost adunat intr-o singura Carte s-a confruntat versetele scrise cu cele spuse tocmai pentru a nu se modifica nici un verset,nici o litera,caci focul iadului il asteapta pe cel care cauta sa modifice ceva.Pentru aceasta nu exista iertare de la Dumnezeu

Cristina

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 27 EmptyVin 26 Feb 2010, 18:27

Si cine garanteaza ca nu s-a modificat nimic, Karima? Ca de "confruntat" cele scrise cu cele spuse, tot oamenii au facut-o...Iar omul e supus greselii, o stim cu totii.

Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha
Sus In jos
Karima
MODERATOR
Karima

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 27 EmptyVin 26 Feb 2010, 18:59

Allah garanteaza,caci el ne-a spus in Quran:,,Noi ti-am lasat Cartea si tot Noi i vom fi pazitori,,
Tocmai pentru ca este ultima Carte revelata,nu va mai fi alta
Musulmanii urmeaza lanturi de transmitatori tocmai de pe vremea Profetului.Nu este vorba numai de o singura persoana.Sunt teologi care si-au inchinat viata doar acestui lucru si nu au facut acest lucru in timpul liber si de dragul penitei

Cristina

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 27 EmptyVin 26 Feb 2010, 19:18

Karima a scris:
Allah garanteaza,caci el ne-a spus in Quran:,,Noi ti-am lasat Cartea si tot Noi i vom fi pazitori,,
Musulmanii urmeaza lanturi de transmitatori tocmai de pe vremea Profetului.Nu este vorba numai de o singura persoana.Sunt teologi care si-au inchinat viata doar acestui lucru si nu au facut acest lucru in timpul liber si de dragul penitei
Cum adica "el" ne-a spus "noi"? Pai ori a spus Allah, ori au spus acei "noi"? Care "noi"?

Allah/Dumnezeu nu prea cred ca are cum sa garanteze ceva scris de oameni, cei care -adesea- nu se-nteleg nici pe ei, darami-te sa inteleaga -100%- corect si exact ceea ce garanteaza Allah/Dumnezeu.
Sus In jos
Karima
MODERATOR
Karima

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 27 EmptyVin 26 Feb 2010, 19:55

Eu am mai spus aici pe forum ca ,,noi,,este pronume de politete pentru Allah.Asa suna traducerea in romaneste,in araba are alt sound ca sa zic asa
Draga mea,Allah a garantat pastrarea in forma originala a Quranului fie ca tu accepti asta ,fie ca nu
Am mai spus si repet,avem lant de transmitatori verbali ai Quranului de pe vremea Profetului
Si nu schimba nimeni nici macar o litera

Anahoret

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 27 EmptyVin 26 Feb 2010, 20:28

Karima a scris:
Pe cuvântul meu că nu vreau să fiu cârcotaş, dar mi se pare că şi tu măsori aici cu două ocale...

Adică găseşti o mulţime de neconcordanţe în Biblie, în schimb Coranul este perfect fiindcă Allah veghează asupra lui. Însă amândouă cărţile au fost transmise mult timp pe cale orală iar, ulterior, sub formă scrisă şi tipărită. De ce focurile iadului nu i-ar chinui şi pe călugării creştini care au smintit cuvântul Domnului, la fel cum se întâmplă cu învăţaţii Islamului?

Nu încerc să te încurc în sofisme, dar am convenit că Dumnezeu este unic (pentru că aşa este!), indiferent ce nume i-am da noi. Atunci, ce să înţeleg? Că pe creştini îi poartă cu zăhărelul iar pe musulmani îi duce pe calea cea dreaptă? Că pentru unii este tată vitreg şi pentru alţii tată bun?

Nu prea merge! No

Te rog să nu-mi interpretezi postarea ca pe un atac sau ca pe o încercare de a te pune în încurcătură.
Este doar o nedumerire şi, de un an de zile de când butonez aici, părerea mea este că eşti foarte bine pregătită în amblele religii. Deci poţi face o comparaţie şi poţi da un răspuns plauzibil!
floare

MODERATOR
Karima

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 27 EmptyVin 26 Feb 2010, 21:20

Citat :
Însă amândouă cărţile au fost transmise mult timp pe cale orală iar, ulterior, sub formă scrisă şi tipărită.

As vrea sa stiu si eu un singur lant de transmitatori care inca mai transmit verbal ceea ce Isus(r.a) a transmis
Spune-mi unde sa caut sa studiez si eu daca asta mi-a scapt

MODERATOR
Karima

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 27 EmptyVin 26 Feb 2010, 21:23

Citat :
cărţile au fost transmise mult timp pe cale orală iar, ulterior, sub formă scrisă şi tipărită.

Cine a scris cartile?Cate evanghelii nu au fost date la gunoi caci au devenit agnostice?Cine a stabilit asta?
Am mai intrebat aici:cine a spus sa se faca din Vechiul testament hartie de aprins focul si sa ramana numai Noul testament?Isus(r.a) nu a spus asta

MODERATOR
Karima

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 27 EmptyVin 26 Feb 2010, 21:28

Cine era Evanghelistul Matei?

Vamesul?

Unul dintre Cei doisprezece?

A fost martor ocular al celor prezentate despre viata lui Isus?

Matei a ordonat Zicerile in limba aramaica, si fiecare le-a tradus cum a putut mai bine>> (Eusebiu din Cezareea, HE 3.39.16).

Anahoret

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 27 EmptyVin 26 Feb 2010, 21:34

De la Gutenberg încoace Evangheliile se transmit aproape în exclusivitate prin intermediul tiparului. Ceea ce presupune mai puţin zgomot informaţional decât în cazul transmiterii orale. Îţi dai seama că, dacă preasfântul a sărit o propoziţie,... s-a dus înţelesul frazei.

Să înţeleg că la voi, la musulmani, Coranul încă se mai transmite pe cale orală? Înseamnă că trebuie să fie ceva ca o şcoală şi oamenii aceia să fie selectaţi măcar din punctul de vedere al capacităţii de memorare.

Vechiul Testament nu a fost aruncat la gunoi. Cel puţin Biblia pe care o am eu începe cu Vechiul Testament şi se continuă cu Noul Testament. La slujbe, în biserică, sunt citite texte şi din VT şi din NT. Într-adevăr, pildele lui Iisus şi citatele din evanghelişti sunt mai multe. Dar aici cred că aici tu ai făcut aluzie la altceva... n-am prins subtilitatea.

MODERATOR
Karima

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 27 EmptyVin 26 Feb 2010, 21:40

Nu am facut nici o aluzie ci doar am spus ceea ce multi spun si anume:daca li sa da exemplu legea talionului ei spun,nuuuu asta a fost in Vechiul testament in Noul nu mai este
Deci fiecare alege ce vrea si are impresia ca Dumnezeu s-a razgandit de la o Carte la alta,de la un Profet la altul
Tot nu mi-ai raspuns cine a stabilit sa se faca hartie de aprins focul din evangheliile declarate agnostice?

Da,la noi Qoranul inca se mai transmite si pe cale orala si asta a ramas de pe vremea Profetului(saws)
Desigur nu toti avem aceasta capacitate de a memora dar sunt destui,cu miile

Anahoret

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 27 EmptyVin 26 Feb 2010, 21:50

Karima a scris:
Tot nu mi-ai raspuns cine a stabilit sa se faca hartie de aprins focul din evangheliile declarate agnostice?
Habar n-am! Am crezut că este o parabolă. Chiar s-a întâmplat cu adevărat aşa ceva? Ţi-am spus că nu stau foarte bine la istoria religiilor. Dar, cel puţin, îmi recunosc limitele... dacă asta te face să mă priveşti cu mai multă îngăduinţă! king

abbilbal

Numarul mesajelor : 17567
Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania
Data de inscriere : 28/09/2008

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 27 EmptyVin 26 Feb 2010, 23:58

Karima a scris:

Cine a scris cartile?Cate evanghelii nu au fost date la gunoi caci au devenit agnostice?Cine a stabilit asta?
Am mai intrebat aici:cine a spus sa se faca din Vechiul testament hartie de aprins focul si sa ramana numai Noul testament?Isus(r.a) nu a spus asta

Din câte ştiu eu, nicio Evanghelie Agnostică nu a fost dată la gunoi. Ele se studiază, dar nu în mnod public. Câţi muritori de rând le-ar înţelege sensul, când şi docţii o dau în bară cu ele?

Or fi şi din cei care fac focul cu hârtia provenită din Vechiul Testament, dar mai sunt şi care-l citesc şi strudiază chiar amănunţit, iar la Facultăţile de Teologie Pastorală sunt cursuri speciale cu Vechiul Tesament şi se dau examene serioase, nu superficiale din el.

Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 27 EmptySam 27 Feb 2010, 00:09

Karima a scris:
Citat :
Însă amândouă cărţile au fost transmise mult timp pe cale orală iar, ulterior, sub formă scrisă şi tipărită.

As vrea sa stiu si eu un singur lant de transmitatori care inca mai transmit verbal ceea ce Isus(r.a) a transmis
"Lantul" acela nu-l poti vedea în tările arabe pentru că acolo, crestinii sunt ucisi.
Dacă vrei să-i întâlnesti, eventual prin alte părti ale lumii.
Da, sunt încă destui ce transmit oral acele învătături dumnezeiesti - eu cunosc asa ceva.

zuum

zuum

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 27 EmptySam 27 Feb 2010, 03:02

Karima a scris:
Citat :
Spune-mi unde sa caut sa studiez si eu daca asta mi-a scapt
Un preot ortodox
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 27 EmptySam 27 Feb 2010, 03:23

Karima a scris:

Da,la noi Qoranul inca se mai transmite si pe cale orala si asta a ramas de pe vremea Profetului(saws)
Si... oralul acela de unde e învătat si apoui transmis?
Să memoreze ce si de unde?
Nu tot din cărti scrise de oameni?! scratch

zuum

zuum

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 27 EmptySam 27 Feb 2010, 05:58

Emil Condor a scris:
Karima a scris:

Si... oralul acela de unde e învătat si apoui transmis?
Să memoreze ce si de unde?
Nu tot din cărti scrise de oameni?! scratch

In privinta Coranului.....i-a fost dictat lui Mohamed desi acesta era analfabet. Minunea a fost ca dintr-o data a stiut scrie. Coranul este o dictare, o insiruire de legi dar si povestiri cu multe legaturi din...Tora si chiar Evangheliile crestine. Islamul nu aduce nimic nou ca idei ci le repeta intr-o noua forma pe cele vechi. Ce adauga este o aplicabilitate diferita a unor legi in societate, norme de comportament, mai multe neveste, razboi si ucidere justifdicate....agresiune justificata! Ciudat nu?
Coranul e de inspiratie `crestina , cel putin cronologic vorbind. La vremea cand a aparut ( direct scris) crestinismul avea deja evangheliile formulate, chiar mai multe decat trebuia ca numar.
Asa ca nu e cazul sa vorbim de o cultura orala decat dupa ce a fost SCRIS !

Viata lui Isus a circulat mai intai oral. Isus a umblat , a adunat lumea in jurul lui si a transmis un mesaj care exista deja dar era ignorat si pervertit. Misiunea lui a fost jertfa proprie pentru a pecetlui si intatari mesajul.
Sus In jos
Cristina

Cristina

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 27 EmptySam 27 Feb 2010, 13:26

Karima a scris:
Eu am mai spus aici pe forum ca ,,noi,,este pronume de politete pentru Allah.
Inteleg acum smile ...
Karima a scris:
Asa suna traducerea in romaneste,in araba are alt sound ca sa zic asa
Este o traducere mot-a-mot care insa provoaca mari confuzii, ca atare se poate traduce tot Eu (cu E mare, tocmai ca semn de politete pentru Allah/Dumnezeu/Principiu Universal sau alte nume date Unicului) smile .
Karima a scris:
Draga mea,Allah a garantat pastrarea in forma originala a Quranului fie ca tu accepti asta ,fie ca nu
Draga mea, eu pot accepta orice si oricind de la oricine, cu conditia sa ma convinga smile .
Karima a scris:
Am mai spus si repet,avem lant de transmitatori verbali ai Quranului de pe vremea Profetului
Ca de exemplu?!
Karima a scris:
Si nu schimba nimeni nici macar o litera
Aici am mari indoieli, fie ca tu accepti asta sau nu smile .
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 27 Empty

Sus In jos

ISUS HRISTOS
Sus 
Pagina 27 din 42Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 15 ... 26, 27, 28 ... 34 ... 42  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Isus sau Papa?
» ISUS - Om sau Dumnezeu?
» Isus in crestinism si islam

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
LUMINA LUMII :: RELIGII si CULTE :: CRESTINISM (teme generale)-
Mergi direct la: