LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
ISUS HRISTOS - Pagina 3 EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
ISUS HRISTOS - Pagina 3 EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
ISUS HRISTOS - Pagina 3 EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
ISUS HRISTOS - Pagina 3 EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
ISUS HRISTOS - Pagina 3 EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
ISUS HRISTOS - Pagina 3 EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
ISUS HRISTOS - Pagina 3 EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
ISUS HRISTOS - Pagina 3 EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
ISUS HRISTOS - Pagina 3 EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
ISUS HRISTOS - Pagina 3 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
ISUS HRISTOS - Pagina 3 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
ISUS HRISTOS - Pagina 3 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
ISUS HRISTOS - Pagina 3 EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
ISUS HRISTOS - Pagina 3 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
ISUS HRISTOS - Pagina 3 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
ISUS HRISTOS - Pagina 3 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
ISUS HRISTOS - Pagina 3 EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
ISUS HRISTOS - Pagina 3 EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
ISUS HRISTOS - Pagina 3 EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
problema muzica_traditionala padure politica mediu humanitas Limba sibiu 1918 brasov curiozitati 23 comment-143 drumetie efremovivanantonovici istorie 1 CPSF Popasul taieri nicuvar romana google reclame Fantasy internet
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
ISUS HRISTOS - Pagina 3 I_vote_lcapISUS HRISTOS - Pagina 3 I_voting_barISUS HRISTOS - Pagina 3 I_vote_rcap 
Emil Condor
ISUS HRISTOS - Pagina 3 I_vote_lcapISUS HRISTOS - Pagina 3 I_voting_barISUS HRISTOS - Pagina 3 I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

ISUS HRISTOS

In jos 
+28
CRUCIAT
VOTAN
Iisus
delta
dolion
Diaporevomenos
Cristina
ostrovna
Anahoret
zaraza26
cactus
murfatlar
ACCENT
Ciprian
grabillion
abbilbal
Roxy
TUDOR
bulache
MIRCEA
tomi
zuum
sam22
enohabel
Karima
Restauratorul
Emil Condor
Administrator
32 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4 ... 22 ... 42  Urmatorul
AutorMesaj
Emil Condor

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

ISUS HRISTOS - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 3 EmptyJoi 11 Sept 2008, 06:28

Dumnezeu se exprimă în câte personalităti vrea El - ESTE ATOTPUTERNIC (uităm?).

Versete:
Marcu 02:05-07 - Isus către slăbănogul vindecat: “Fiule, păcatele îti sunt iertate” la care cărturarii: “Cine poate să ierte păcatele decât Dumnezeu?” Ei nu stiau cât adevăr se ascundea în spusele lor!

Marcu 08:38 - "Fiul omului va veni în slava Tatălui Său". Cum se întelege acest verset? Asa: Isus va veni în slavă de Tată. El nu va veni în slava altuia! "vei fi îmbrăcat în slava Ta" spune la Cap.10, verset 37.
Ioan 02:11 - "El Si-a arătat slava Sa" care este a Tatălui.
Ioan 10:30 - "Eu si Tatăl una suntem".
Ioan 10:38 - "Tatăl este în Mine si Eu sunt în Tatăl".
Ioan 12:44 - “Cine crede în Mine, crede în Dumnezeu.”
Ioan 14:07-09 - “Dacă M-ati fi cunoscut pe mine, ati fi cunoscut pe Tatăl meu. Si de-acum încolo Îl veti cunoaste; si L-ati si văzut.” “Doamne”, I-a zis Filip, “arată-ne pe Tatăl si ne este de ajuns.” Isus i-a zis: “De atâta vreme sunt cu voi si nu M-ati cunoscut, Filipe? Cine M-a văzut pe Mine, a văzut pe Tatăl.”
Ioan 20:28 - Toma zice lui Isus: "Domnul meu şi Dumnezeul meu" iar Isus nu l-a contrazis!
Faptele Ap. 17:19-28 - Atenienii zic lui Pavel că aduce niste învătături ciudate la auz. Ce vor să însemne acelea? Pe un altar, Pavel vede scris: "Unui Dumnezeu necunoscut" si le spune "Ei bine, ceea ce voi cinstiti fără să cunoasteti, aceea vă vestesc eu. Dumnezeu care a făcut lumea si tot ce este în ea este Domnul cerului si al pământului... În El avem viata, fiinta si miscarea". Uite cum Pavel Îl face pe Isus cunoscut printre neamuri!

1 Timotei 3:16 - "Si fără îndoială, mare este taina evlaviei… Dumnezeu a fost arătat în trup, a fost dovedit neprihănit în Duhul, a fost văzut de îngeri, a fost propovăduit printre Neamuri, a fost crezut în lume, a fost înăltat în slavă.”
Tit 02:13 - "... asteptând arătarea slavei marelui nostru Dumnezeu si Mântuitor Isus Hristos".
Tit 02:14 - "El S-a dat pe Sine Însusi".
1Ioan 02:13 - “ Vă scriu, părintilor, fiindcă ati cunoscut pe Cel ce este de la început. Vă scriu, tinerilor, fiindcă ati biruit pe cel rău. V-am scris, copilasilor, fiindcă ati cunoscut pe Tatăl”.
Sus In jos
enohabel

enohabel

Numarul mesajelor : 412
Data de inscriere : 31/08/2008

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 3 EmptyJoi 11 Sept 2008, 07:12

Simple speculatii... intr-adevar Dumnezeu Tatal s-a aratat prin Isus deoarece Isus avea voia sa proprie, dar n-a facutt-o, ca a ales sa faca voia Tatalui

Si Pavel spune la fel ca Dumnezeu a gasit cu cale sa-l descopere pe Histos in el in Pavel, daca am merge dupa rationamentu vostru , de fapt nu mai era Pavel ci Histos insusi
curat murdar Shocked
asa cum Tatal sa descoperit in Hristos, la randul lui Hristos sa descoperit in Pavel, dar asta nu inseamna ca Pavel si Hristos este o singura persoana

Emil Condor

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 3 EmptyJoi 11 Sept 2008, 07:25

Acolo am zis "versete" iar tu le numesti "speculatii"!!!
Deci Cuvântul Domnului (nu al meu!), asa simplu cum ne este dat în Scripturi, Il numesti... speculatii!!!

Gata, plec la culcare. Noapte bună!
Sus In jos
enohabel

enohabel

Numarul mesajelor : 412
Data de inscriere : 31/08/2008

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 3 EmptyJoi 11 Sept 2008, 07:39

Emil Condor a scris:
Acolo am zis "versete" iar tu le numesti "speculatii"!!!
Deci Cuvântul Domnului (nu al meu!), asa simplu cum ne este dat în Scripturi, Il numesti... speculatii!!!

Gata, plec la culcare. Noapte bună!

Lasa ca nu la versete m-am referit eu ci la interpretarea falsa a acestor versete

daca luam literar inseamna ca chiar Tatal s-a pogorat din cer pe pamant si o murit pe cruce s-atunci cade interpretarea voastra ca unicul Dumnezeu este Hristos,adica Fiul, inseamna ca Tatal este unicul Dumnezeu dar o venit cu functia de fiu pe pamant, cum am zis,cu asemenea rationamente da omu in nebunie

Emil Condor

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 3 EmptyJoi 11 Sept 2008, 07:45

Eu am dat doar versete PURE iar tu spui aia!!! No, no, no!

Si cine dă interpretarea că Tatăl a fost pe cruce, tot unul care nu-l pricepe pe Dumnezeu.
E greu să retii că Dumnezeu a mai venit ca om si în VT... îti amintesti?

Dar, cu adevărat nu-mi mai pot permite să stau - mâine am o zi grea, vom continua căci nu-L las eu pe Domnul meu să fie batjocorit, descris fără putere, fără Nume si atâtea altele. Mereu voi lupta pentru adevărul lui Hristos SINGURUL DUMNEZEU MÂNTUITOR.
Sus In jos
sam22

Numarul mesajelor : 284
Data de inscriere : 04/09/2008

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 3 EmptyJoi 11 Sept 2008, 12:37

enohabel a scris:
Simple speculatii... intr-adevar Dumnezeu Tatal s-a aratat prin Isus deoarece Isus avea voia sa proprie, dar n-a facutt-o, ca a ales sa faca voia Tatalui

Si Pavel spune la fel ca Dumnezeu a gasit cu cale sa-l descopere pe Histos in el in Pavel, daca am merge dupa rationamentu vostru , de fapt nu mai era Pavel ci Histos insusi
curat murdar Shocked
asa cum Tatal sa descoperit in Hristos, la randul lui Hristos sa descoperit in Pavel, dar asta nu inseamna ca Pavel si Hristos este o singura persoana

enohhebel nu te supara dar sa stii ca tu nu crezi Biblia si nici in Dumnezeu ....... vorbesti usuratic si mori de ciuda cand esti pus in fata adevarului ..... daca pt tine versetele (cea ce este scriss) = speculatii .... nici macar nu am sa ma mai stradui sati citesc mesajele(aberatiile) pt ca tu crezii cea ce vrei tu nu ceea ce zice biblia ... si te identifici perfect cu 2 Timotei 4. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sus In jos
Karima
MODERATOR
Karima

Numarul mesajelor : 1735
Data de inscriere : 25/08/2008

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 3 EmptyJoi 11 Sept 2008, 15:54

Emil Condor a scris:
Dumnezeu se exprimă în câte personalităti vrea El - ESTE ATOTPUTERNIC (uităm?).

Versete:
Marcu 02:05-07 - Isus către slăbănogul vindecat: “Fiule, păcatele îti sunt iertate” la care cărturarii: “Cine poate să ierte păcatele decât Dumnezeu?” Ei nu stiau cât adevăr se ascundea în spusele lor!

Marcu 08:38 - "Fiul omului va veni în slava Tatălui Său". Cum se întelege acest verset? Asa: Isus va veni în slavă de Tată. El nu va veni în slava altuia! "vei fi îmbrăcat în slava Ta" spune la Cap.10, verset 37.
Ioan 02:11 - "El Si-a arătat slava Sa" care este a Tatălui.
Ioan 10:30 - "Eu si Tatăl una suntem".
Ioan 10:38 - "Tatăl este în Mine si Eu sunt în Tatăl".
Ioan 12:44 - “Cine crede în Mine, crede în Dumnezeu.”
Ioan 14:07-09 - “Dacă M-ati fi cunoscut pe mine, ati fi cunoscut pe Tatăl meu. Si de-acum încolo Îl veti cunoaste; si L-ati si văzut.” “Doamne”, I-a zis Filip, “arată-ne pe Tatăl si ne este de ajuns.” Isus i-a zis: “De atâta vreme sunt cu voi si nu M-ati cunoscut, Filipe? Cine M-a văzut pe Mine, a văzut pe Tatăl.”
Ioan 20:28 - Toma zice lui Isus: "Domnul meu şi Dumnezeul meu" iar Isus nu l-a contrazis!
Faptele Ap. 17:19-28 - Atenienii zic lui Pavel că aduce niste învătături ciudate la auz. Ce vor să însemne acelea? Pe un altar, Pavel vede scris: "Unui Dumnezeu necunoscut" si le spune "Ei bine, ceea ce voi cinstiti fără să cunoasteti, aceea vă vestesc eu. Dumnezeu care a făcut lumea si tot ce este în ea este Domnul cerului si al pământului... În El avem viata, fiinta si miscarea". Uite cum Pavel Îl face pe Isus cunoscut printre neamuri!

1 Timotei 3:16 - "Si fără îndoială, mare este taina evlaviei… Dumnezeu a fost arătat în trup, a fost dovedit neprihănit în Duhul, a fost văzut de îngeri, a fost propovăduit printre Neamuri, a fost crezut în lume, a fost înăltat în slavă.”
Tit 02:13 - "... asteptând arătarea slavei marelui nostru Dumnezeu si Mântuitor Isus Hristos".
Tit 02:14 - "El S-a dat pe Sine Însusi".
1Ioan 02:13 - “ Vă scriu, părintilor, fiindcă ati cunoscut pe Cel ce este de la început. Vă scriu, tinerilor, fiindcă ati biruit pe cel rău. V-am scris, copilasilor, fiindcă ati cunoscut pe Tatăl”.

Dumnezeu se exprima în câte personalitati vrea El - ESTE ATOTPUTERNIC (uitam?)

Nu trebuie sa pui accent pe asta pentru ca eu nu am spus altceva.Nu am cum sa contest puterea lui Dumnezeu

Ioan10-25. Iisus le-a raspuns: V-am spus si nu credeti. Lucrarile pe care le fac in numele Tatalui Meu, acestea marturisesc despre Mine.
Ioan10-29:Tatal Meu, Care Mi le-a dat, este mai mare decat toti, si nimeni nu poate sa le rapeasca din mana Tatalui Meu.
Ioan10-17:Pentru aceasta Ma iubeste Tatal, fiindca Eu Imi pun sufletul, ca iarasi sa-l iau.
Ioan10-1818:Nimeni nu-l ia de la Mine, ci Eu de la Mine Insumi il pun. Putere am Eu ca sa-l pun si putere am iarasi ca sa-l iau. Aceasta porunca am primit-o de la Tatal Meu.
Ioan14-12:Adevarat, adevarat zic voua: cel ce crede in Mine va face si el lucrarile pe care le fac Eu si mai mari decat acestea va face, pentru ca Eu Ma duc la Tatal.
Ioan14-21. Cel ce are poruncile Mele si le pazeste, acela este care Ma iubeste; iar cel ce Ma iubeste pe Mine va fi iubit de Tatal Meu si-l voi iubi si Eu si Ma voi arata lui.
-22. I-a zis Iuda, nu Iscarioteanul: Doamne, ce este ca ai sa Te arati noua, si nu lumii?
-23. Iisus a raspuns si i-a zis: Daca Ma iubeste cineva, va pazi cuvantul Meu, si Tatal Meu il va iubi, si vom veni la el si vom face locas la el.
-24. Cel ce nu Ma iubeste nu pazeste cuvintele Mele. Dar cuvantul pe care il auziti nu este al Meu, ci al Tatalui care M-a trimis.
-28. Ati auzit ca v-am spus: Ma duc si voi veni la voi. De M-ati iubi v-ati bucura ca Ma duc la Tatal, pentru ca Tatal este mai mare decat Mine.
-30. Nu voi mai vorbi multe cu voi, caci vine stapanitorul acestei lumi si el nu are nimic in Mine;
-31. Dar ca sa cunoasca lumea ca Eu iubesc pe Tatal si precum Tatal Mi-a poruncit asa fac. Sculati-va, sa mergem de aici.
Matei10-32:Oricine va marturisi pentru Mine înaintea oamenilor, marturisi-voi si Eu pentru el înaintea Tatalui Meu, Care este în ceruri.
Matei10-33.Iar de cel ce se va lepada de Mine înaintea oamenilor si Eu Ma voi lepada de el înaintea Tatalui Meu, Care este în ceruri.
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 3 EmptyVin 12 Sept 2008, 04:40

Isus vorbeste acolo din postura de om, arătându-ne nouă Adevărata Cale.
De aia El este numit Calea - acea cale parcursă de El ca om.
Sus In jos
Karima
MODERATOR
Karima

Numarul mesajelor : 1735
Data de inscriere : 25/08/2008

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 3 EmptyVin 12 Sept 2008, 06:48

In numele lui Allah Cel Milostiv,Indurator

Noi, musulmanii, recunoastem fara ezitare ca in Biblie sunt trei feluri de marturii – fara a vea chiar nici o pregatire de specialitate. Acestea sunt:
1. Vei putea recunoste cu usurinta ceea ce se poate descrie ca si “Cuvantul lui Dumnezeu”
2. De asemenea, vei putea discerne cu usurinta ceea ce se descrie ca drept “Cuvintele unui Profet”
3. Fara greutate, vei observa ca restul volumului Bibliei este o serie de inregistrari ale martorilor, atat din vazute, dar si din auzite, precum si scrieri ale unor povestitori care transmit pe baza celor auzite. Acestea sunt “Cuvintele unui Povestitor”
PRIMUL TIP:
a) “Le voi ridica din mijlocul fratilor lor un prooroc ca tine, voi pune cuvintele Mele in gura lui, si el le ve spune tot ce-i voi porunci Eu.”(Deuteronom, 18:18)
b) “Eu, Eu sunt Domnul, si afara de Mine nu este nici un Mantuitor!”(Isaiah 43:11)
c) “Intorcati-va la Mine, si veti fi mantuiti toti cei ce sinteti la marginile pamantului! Caci Eu sunt Dumnezeu, si nu altul.”(Isaiah 45:22)
Noteaza prima persoana singular din citatele anterioare, si, fara nici o dificultate, vei fi de acord ca aceste afirmatii sunt CUVINTELE LUI DUMNEZEU.
AL DOILEA TIP:
a) “Isus a strigat cu glas tare: “Eli, Eli, Lama Sabactani?....”(Matei 27:46)
b)“Isus i-a raspuns: “Asculta Israele! Domnul, Dumnezeul nostru, este singurul Domn;” (Marcu 12:29)
c) “Pentru ce Ma numesti bun? i-a zis Isus. Nimeni nu este bun decat unul singur: Dumnezeu.”(Marcu 10:18).
Chiar si un copil ar putea afirma ca expresile ce urmeaza dupa: Isus a strigat, Isus a raspuns, Isus a zis, sunt atribuite lui Isus, deci sunt CUVINTELE UNUI PROFET AL LUI DUMNEZEU.
AL TREILEA TIP:
“A zarit(el,Isus) de departe un smochin, care avea frunze, si a venit(el-Isus) sa vada, poate va gasi ceva in el. S-a apropiat(el,Isus) de smochin, dar n-a gasit decat frunze, caci nu era inca vremea smochinelor.” (Marcu 11:13)
Intrega Biblie este plina de acest fel de marturii DE TIPUL AL TREILEA. Acestea sunt cuvintele unei a treia persoane, nu sunt nici Cuvintele lui Dumnezeu si nici Cuvintele unui Profet, ci CUVINTELE UNUI POVESTITOR.
Pentru un musulman este foarte usor in a recunoaste aceste probe, pentru ca el insusi le regaseste in credinta lui. Aceste tipuri de scrieri sunt inregistrate in Carti separate:
PRIMA: in care vom regasi primul tip – CUVINTELE LUI DUMNEZEU – le vom regasi in Cartea numita Sfantul Qur’an.
A DOUA: in care avem cel de-al doilea tip – CUVINTELE UNUI PROFET AL LUI DUMNEZEU, (Mohammed, pacea si binecuvantarea lui Allah sa fie aspra lui) sunt inregistrate in Carti numite Hadith.
A TREIA: Marturiile de al treilea tip- CUVINTELE POVESTITORILOR – abunda in scrierile Islamice, scrise de invatati eminenti, dar si de altii mai putin cunoscuti, dar, pe care musulmanii atenti, le tin in volume separate!
Musulmanul tine cu gelozie aceste trei tipuri de literatura aparte, ficare avand gradul sau de prioritate; niciodata nu le va amesteca. Pe de alta parte, “Sfanta Biblie” contine diverse tipuri de literatura, unele chiar dezgustatore sau indecente, toate sub aceeasi coperta.
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 3 EmptyLun 27 Oct 2008, 05:29

Întreaga Biblie este scrisă pentru slăvirea unui Nume, toti trebuie să ne închinăm Acelui Nume, în Numele Acela se va pleca orice genunchi din cer si de pe pământ, în Numele Lui ne închinăm, ne rugăm, ne adunăm împreună, ne salutăm, ne îngropăm, ne botezăm... Dumnezeu S-a prezentat lumii sub un Nume. Dacă ceri Tatălui ceva, El te conduce la Acel Nume, dacă Duhul Sfânt te călăuzeste o face către un Nume. Totul are o directie precisă, spre Acel Nume. Fără El suntem nimic. Întreaga dumnezeire este înglobată în Acel Nume iar Numele este Hristos Domnul nostru. Nu alt Nume!!! Nu două sau trei!!!
UN SINGUR NUME, ISUS.
Sus In jos
zuum

zuum

Numarul mesajelor : 3492
Varsta : 60
Data de inscriere : 29/09/2008

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 3 EmptyLun 27 Oct 2008, 06:32

Emil Condor a scris:
Dacă ceri Tatălui ceva, El te conduce la Acel Nume, dacă Duhul Sfânt te călăuzeste o face către un Nume. Totul are o directie precisă, spre Acel Nume. Fără El suntem nimic. Întreaga dumnezeire este înglobată în Acel Nume iar Numele este Hristos Domnul nostru.

Ia uiteee! Numesti un Tata si un Duh Sfant, si amandoi te duc la Isus , Domnul nostru!

Citat :
Nu alt Nume!!! Nu două sau trei!!!UN SINGUR NUME, ISUS.

da, Isus apare in Biblie cu numele de Isus....despre ce alte nume vorbesti?
Sus In jos
tomi

Numarul mesajelor : 117
Data de inscriere : 15/09/2008

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 3 EmptyLun 27 Oct 2008, 11:14

Emil Condor a scris:
Întreaga Biblie este scrisă pentru slăvirea unui Nume, toti trebuie să ne închinăm Acelui Nume, în Numele Acela se va pleca orice genunchi din cer si de pe pământ, în Numele Lui ne închinăm, ne rugăm, ne adunăm împreună, ne salutăm, ne îngropăm, ne botezăm... Dumnezeu S-a prezentat lumii sub un Nume. Dacă ceri Tatălui ceva, El te conduce la Acel Nume, dacă Duhul Sfânt te călăuzeste o face către un Nume. Totul are o directie precisă, spre Acel Nume. Fără El suntem nimic. Întreaga dumnezeire este înglobată în Acel Nume iar Numele este Hristos Domnul nostru. Nu alt Nume!!! Nu două sau trei!!!
UN SINGUR NUME, ISUS.
daraga emil, cred ca gresesti in exprimare ..sper!
Ce-i drept trebuie sa ne inchinam in "Numele lui Isus" sau "Numelui lui Isus" dar eu vad acest ca o inchinare in modul in care Isus ne releveaza modul in care slujim lui Dumnezeu ...modul sintetizeaza multe lucruri. Si nu efectiv sa punem un nume in fata noastra si sa ne rugam la el ca simplu nume, caci Numele lui Isus inseamna un mod de gandire, un mod de a fi (nastere din nou).
Si botezul trebuie facut in Numele Domnului Isus in sensul ca trebuie facut cu starea de spirit si sinceritatea care ne-a aratat-o Isus, in acest sens. Dupa parerea mea nu este obligatorie o exprimare fixa la finanlul botezului adliteram " in numele lui Isus" sau alteceva pentru ca daca botezul e facut sincer si exprima realitatea lucrurilor in credinta (a crede in Isus ca mantuitor si Domn) atunci este sufieicent si este facut chiar "in Numele lui Isus" oricum!
Sus In jos
zuum

zuum

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 3 EmptyMar 28 Oct 2008, 05:35

Emil Condor a scris:
UN SINGUR NUME, ISUS.

Emile, ce ai scris tu mai sus este frumos, e sublim dar.....nu e in Biblie!
Sus In jos
MIRCEA

Numarul mesajelor : 245
Data de inscriere : 09/10/2008

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 3 EmptyMier 05 Noi 2008, 17:49

zuum a scris:

Dar ştii de ce nu vezi c-ar fi în Biblie? Pentru că tu eşti pe dinafară de Biblie, chiar paralel.
Dacă ţi-ai ridica măhrama de pe ochi nu-i exclus să vezi că Emil e destul de corect.
Dacă nici aşa nu vezi, înseamnă că mai ai o măhramă ca dublură.
Sus In jos
zuum

zuum

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 3 EmptyMier 05 Noi 2008, 19:45

MIRCEA a scris:
zuum a scris:
Dar ştii de ce nu vezi c-ar fi în Biblie? Pentru că tu eşti pe dinafară de Biblie, chiar paralel.

Arata-mi tu , si te cred!
Sus In jos
MIRCEA

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 3 EmptyMier 05 Noi 2008, 23:01

in Numele lui Isus, sa se plece orice genunchi al celor din ceruri, de pe pamant si de supt pamant, (Filip.2:10)
Sus In jos
zuum

zuum

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 3 EmptyJoi 06 Noi 2008, 06:42

MIRCEA a scris:
in Numele lui Isus, sa se plece orice genunchi al celor din ceruri, de pe pamant si de supt pamant, (Filip.2:10)

Vrei sa zici in numele lui Dumnezeu ca doar Isus= Dumnezeu...iar cuvantul genunchi aici este o metafora, face parte din limbajul ermetic al Bibliei....ca doar nu exista genunchi in ceruri......ai cui ? Shocked

Deci acest fragment trebuie interpretat asa cum trebuie doar ca l-ai trantit acolo ...nu se pune!
Sus In jos
MIRCEA

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 3 EmptyVin 07 Noi 2008, 11:42

Greu mai pricepi. Oare chiar nu observi că-i vorba de închinare?
MIRCEA a scris:
,,in Numele lui Isus, sa se plece orice genunchi al celor din ceruri, de pe pamant si de supt pamant,, (Filip.2:10).

Toată creaţia lui Dumezeu se inchină Creatorului în Numele lui Isus Hristos.
Sus In jos
zuum

zuum

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 3 EmptyVin 07 Noi 2008, 15:19

MIRCEA a scris:
Greu mai pricepi. Oare chiar nu observi că-i vorba de închinare?
MIRCEA a scris:
,,in Numele lui Isus, sa se plece orice genunchi al celor din ceruri, de pe pamant si de supt pamant,, (Filip.2:10).

Toată creaţia lui Dumezeu se inchină Creatorului în Numele lui Isus Hristos.

Ai afirmat deja trei "nume" Dumnezeu , Creatorul si Isus Hristos! oh da!
Sus In jos
MIRCEA

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 3 EmptyVin 07 Noi 2008, 20:01

Şi care-i problema?
Sus In jos
zuum

zuum

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 3 EmptyLun 10 Noi 2008, 16:20

MIRCEA a scris:
Şi care-i problema?

Eu n-am nici una in aceasta privinta
Sus In jos
MIRCEA

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 3 EmptyLun 10 Noi 2008, 20:52

Zuum a scris:

Ai afirmat deja trei "nume" Dumnezeu , Creatorul si Isus Hristos!
MIRCEA a scris:
Şi care-i problema?
Zuum a scris:
Eu n-am nici una in aceasta privinta

Zuum, tu te vezi triunic? Tu şi cu tine şi cu sinele tău, sînteţi trei persoane?
Dacă am scris ,,Creatorul,, eşti deacord că m-am referit la Dumnezeu?
Am voie să-L numesc Creator fără să văd o persoană în plus?

Dacă am voie, înseamnă că Dumnezeu şi Creatorul este doar o singură persoană. Dacă tu vezi două... înseamnă că suferi de strabism.
Iar Numele de Isus Hristos fiind al lui Dumnezeu, este valabil şi cînd este vorba de Creator.

Îţi explic, ca să nu rămîi tare la cerbice. Trinitatea este un fel de hrană artificială, made la Nicea, care este bună de uns pe pîine precum margarina care s-a dovedit a fi plastic.
Sus In jos
zuum

zuum

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 3 EmptyLun 10 Noi 2008, 21:25

MIRCEA a scris:
Dacă am scris ,,Creatorul,, eşti deacord că m-am referit la Dumnezeu?
Am voie să-L numesc Creator fără să văd o persoană în plus?

Pura semantica si asezarea cuvintelor in propozitie, Dumnezeu creatorul si Isus Hristos este una si Dumnezeu, Creatorul si Isus Hristos este alta.

Citat :
Iar Numele de Isus Hristos fiind al lui Dumnezeu, este valabil şi cînd este vorba de Creator

Numele lui Isus Hristos e a lui Isus Hristos care este Fiul lui Dumnezeu. Esti de acord?

Dumnezeu L-a creat pe Isus, Isus nu S-a creat pe Sine in pantecul Mariei !

Citat :
Îţi explic, ca să nu rămîi tare la cerbice. Trinitatea este un fel de hrană artificială, made la Nicea, care este bună de uns pe pîine precum margarina care s-a dovedit a fi plastic.

Ai luat-o pe cai gresite si false!
Sus In jos
MIRCEA

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 3 EmptyMar 11 Noi 2008, 00:34

N-aş vrea să te superi pe mine, dar trebuie să-ţi spun că eşti irecuperabil.
Te-ai lăsat îmbrobodit şi aşa ai rămas. Eşti vrednic de milă, dar nu cred că vei avea parte de ea, pentru că este scris: ,,Ca nu cumva să se întoarcă la Dumnezeu şi să li se ierte păcatele,, (Marcu 4:12).
Nu este vina ta, dar eşti împiedicat să mergi pe calea îngustă, ca să nu ajungi cu nici un chip la uşa cea strîmtă. Deci ştii acum pe ce cale mergi, şi către care uşă.
Sus In jos
zuum

zuum

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 3 EmptyMar 11 Noi 2008, 00:47

MIRCEA a scris:
N-aş vrea să te superi pe mine, dar trebuie să-ţi spun că eşti irecuperabil.
Te-ai lăsat îmbrobodit şi aşa ai rămas. Eşti vrednic de milă, dar nu cred că vei avea parte de ea, pentru că este scris: ,,Ca nu cumva să se întoarcă la Dumnezeu şi să li se ierte păcatele,, (Marcu 4:12).
Nu este vina ta, dar eşti împiedicat să mergi pe calea îngustă, ca să nu ajungi cu nici un chip la uşa cea strîmtă. Deci ştii acum pe ce cale mergi, şi către care uşă.

Astea nu sunt argumente...sunt fixatii datorate ruperii de adevar!
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 3 Empty

Sus In jos

ISUS HRISTOS
Sus 
Pagina 3 din 42Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4 ... 22 ... 42  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Isus sau Papa?
» ISUS - Om sau Dumnezeu?