| ISUS HRISTOS | |
|
+28CRUCIAT VOTAN Iisus delta dolion Diaporevomenos Cristina ostrovna Anahoret zaraza26 cactus murfatlar ACCENT Ciprian grabillion abbilbal Roxy TUDOR bulache MIRCEA tomi zuum sam22 enohabel Karima Restauratorul Emil Condor Administrator 32 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Dum 19 Apr 2009, 17:52 | |
| - Emil Condor a scris:
- Asa este, traditiile lovesc în ce este mai important si care trece nebăgat în seamă (de foarte multi!).
Asa e omul, face ce face si rămâne agătat de niste mosteniri cu o oarecare valoare sentimentală pentru ei dar nimic spiritual în ele. O fi ! Servus. "Am tleabă". | |
|
| |
murfatlar
Numarul mesajelor : 188 Varsta : 71 Localizare : pe val de mare si-un strop de soare! Data de inscriere : 31/03/2009
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Dum 19 Apr 2009, 18:15 | |
| Isus a avut o cruce de lemn si o inima de aur.......azi ft multi au multe cruci de aur si inima de lemn.... | |
|
| |
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Dum 19 Apr 2009, 18:16 | |
| Mi-a plăcut adevărul spus de tine, Murfatlar! Din păcate asa este. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
|
| |
murfatlar
Numarul mesajelor : 188 Varsta : 71 Localizare : pe val de mare si-un strop de soare! Data de inscriere : 31/03/2009
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Dum 19 Apr 2009, 18:18 | |
| vezi ce analiza fac la bautura? | |
|
| |
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Dum 19 Apr 2009, 18:19 | |
| Vă rog, încă o sticlă din alea bune, că vrem analize si mai adânci. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
|
| |
murfatlar
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Dum 19 Apr 2009, 18:20 | |
| | |
|
| |
Emil Condor
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Lun 20 Apr 2009, 02:08 | |
| _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
|
| |
zuum
Numarul mesajelor : 3492 Varsta : 60 Data de inscriere : 29/09/2008
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Lun 20 Apr 2009, 04:43 | |
| - Karima a scris:
- zuum a scris:
- Este atat de adevart incat nu trebuie sa mai sarbatorim nimic, nici Paste nici Craciun..
si de ce e obligatoriu sa fie sarbatorite? Nu e obligatoriu. | |
|
| |
zuum
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Lun 20 Apr 2009, 04:54 | |
| - Emil Condor a scris:
- Asa este, traditiile lovesc în ce este mai important si care trece nebăgat în seamă (de foarte multi!). Asa e omul, face ce face si rămâne agătat de niste mosteniri cu o oarecare valoare sentimentală pentru ei dar nimic spiritual în ele.
Aplici aiurea niste conceptii care nu se potrivesc cu "toata lumea". Daca ai fi studiat macar 3 zile istoria traditiilor umane nu te-ai fi lansat cu asemenea chestii puerile. Esti un graunte de nisip pe o plaja , nu ai cum sa stii cum fac sau ce simt cei "foarte multi". Oricum faci un pleonasm traditiile/mostenirile tin de spiritual nu de material prin esenta lor. Nu sunt produse de pasari migratoare nici de gandaci ci 'materie' rezultata din trairi si experiente umane adunate in timp. | |
|
| |
cactus Trecut în nefiintă :(
Numarul mesajelor : 3260 Localizare : Paradis Data de inscriere : 26/08/2008
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Dum 17 Mai 2009, 07:28 | |
| revenind la topic... primit pe poshta...
Iisus n-a avut servitori, si totusi I se spunea Stapan. N-a avut diploma, si totusi I se spunea Invatator. N-a avut medicamente, si totusi I se spunea Vindecator. N- a avut armata, si totusi se temeau de EL. N-a castigat nici un razboi, si totusi a cucerit lumea. N-a comis nici o crima si totusi l-au rastignit. A fost inmormantat, si totusi traieste si azi. Ma simt onorat sa slujesc un conducator care ne iubeste. Daca ai credinta in Dumneseu si in Isus Hristos Fiul Sau.. trimite acest mesaj tuturor din lista ta. Daca nu ignora-l. Daca il ignori, adu-ti aminte ca Isus a spus: “Daca nu ma recunosti in fata oamenilor, nici eu nu va voi recunoaste in fata Tatalui." _____________________ "Să muriţi bine " (Băsescul )
Dacă cineva ţi-a făcut un rău, nu căuta să te răzbuni. Aşază-te pe malul râului şi în curând îi vei vedea trecând cadavrul. (Lao Ti)
| |
|
| |
abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Mar 26 Mai 2009, 10:52 | |
| - murfatlar a scris:
- vezi ce analiza fac la bautura?
La fel ca şi Pavel Stratan | |
|
| |
abbilbal
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Mar 26 Mai 2009, 10:55 | |
| - zuum a scris:
- Karima a scris:
- zuum a scris:
- Este atat de adevart incat nu trebuie sa mai sarbatorim nimic, nici Paste nici Craciun..
si de ce e obligatoriu sa fie sarbatorite? Nu e obligatoriu. Da, nu este obligatoriu, dar e frumos. | |
|
| |
abbilbal
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Mar 26 Mai 2009, 10:58 | |
| Iisus întruchipează înţelesul neînţeles şi neînţelesul înţeles. În El se regăseşte miracolul şi fiecare îl citeşte şi-l cunoaşte aşa cum îi este dorinţa. | |
|
| |
murfatlar
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Mar 26 Mai 2009, 11:05 | |
| sincer!!! pe mine ma intristeaza aceste sarbatori;ucidem animale pt a ne umfla! | |
|
| |
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Mar 26 Mai 2009, 13:10 | |
| - murfatlar a scris:
- sincer!!! pe mine ma intristeaza aceste sarbatori;ucidem animale pt a ne umfla!
Asta inca n-ar fi nimic, dar adeseori spiritul sarbatorilor dispare cu desavarsire. | |
|
| |
zuum
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Mar 26 Mai 2009, 16:15 | |
| Totusi INAINTE de Isus Hristos...oamenii ....cunosteau aceste sentimente...ai cui erau ei....? | |
|
| |
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Mar 26 Mai 2009, 20:28 | |
| - zuum a scris:
- Totusi INAINTE de Isus Hristos...oamenii ....cunosteau aceste sentimente...ai cui erau ei....?
Ai cui sa fie? Scuze...n-am timp sa ma gandesc ce ai vrut sa spui, ar trebui sa incep sa vorbesc singura si mi-as da seama, dar n-am timp. Inainte aveau fiecare o religie si actionau/gandeau conform ei. Conform Vechiului Testament etc. | |
|
| |
zuum
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Mar 26 Mai 2009, 20:39 | |
| - zaraza26 a scris:
- zuum a scris:
- Totusi INAINTE de Isus Hristos...oamenii ....cunosteau aceste sentimente...ai cui erau ei....?
Ai cui sa fie? Scuze...n-am timp sa ma gandesc ce ai vrut sa spui, ar trebui sa incep sa vorbesc singura si mi-as da seama, dar n-am timp. Inainte aveau fiecare o religie si actionau/gandeau conform ei. Conform Vechiului Testament etc. In afara de VT n-a mai fost nici o alta cultura ? | |
|
| |
abbilbal
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Mier 27 Mai 2009, 04:21 | |
| - zuum a scris:
- zaraza26 a scris:
- zuum a scris:
Ai cui sa fie? Scuze...n-am timp sa ma gandesc ce ai vrut sa spui, ar trebui sa incep sa vorbesc singura si mi-as da seama, dar n-am timp. Inainte aveau fiecare o religie si actionau/gandeau conform ei. Conform Vechiului Testament etc. In afara de VT n-a mai fost nici o alta cultura ? Să deschidem un curs de istorie antică ? | |
|
| |
zaraza26
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Mier 27 Mai 2009, 08:35 | |
| - zuum a scris:
- zaraza26 a scris:
- zuum a scris:
Ai cui sa fie? Scuze...n-am timp sa ma gandesc ce ai vrut sa spui, ar trebui sa incep sa vorbesc singura si mi-as da seama, dar n-am timp. Inainte aveau fiecare o religie si actionau/gandeau conform ei. Conform Vechiului Testament etc. In afara de VT n-a mai fost nici o alta cultura ? Exista oareşicari diferente intre cultura si religie. Tu ai zis de sentimente, deci prefer sa vorbesc despre religie. Am scris etc dupa Vechiul Testament, ca nu aveam timp sa aprofundez. Inainte de Isus Hristos erau religii politeiste: in Egiptul Antic si ce mai era pe vremea aia. Oamenii erau ai... zeului suprem, daca aici ai vrut sa ajungi. | |
|
| |
murfatlar
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Mier 27 Mai 2009, 13:32 | |
| nu impletiti sentimentele curate cu interpretarile cartilor..... | |
|
| |
zuum
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Mier 27 Mai 2009, 15:38 | |
| [quote="zaraza26"][quote="zuum"] - zaraza26 a scris:
- zuum a scris:
Exista oareşicari diferente intre cultura si religie. Tu ai zis de sentimente, deci prefer sa vorbesc despre religie. Am scris etc dupa Vechiul Testament, ca nu aveam timp sa aprofundez. Inainte de Isus Hristos erau religii politeiste: in Egiptul Antic si ce mai era pe vremea aia. Oamenii erau ai... zeului suprem, daca aici ai vrut sa ajungi. Religia este si ea...tot cultura ! N-ai sa gasesti aceleasi traditii religioase la greci/romani desi religia este aceeasi! Valorile aduse de Isus in crestinism nu au fost de loc noi. Agiptul antic a cunuscut si monoteismul. Budismul s-a nascut inainte de Hristos....etc | |
|
| |
zaraza26
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Mier 27 Mai 2009, 15:41 | |
| [quote="zuum"][quote="zaraza26"] - zuum a scris:
- zaraza26 a scris:
- zuum a scris:
Exista oareşicari diferente intre cultura si religie. Tu ai zis de sentimente, deci prefer sa vorbesc despre religie. Am scris etc dupa Vechiul Testament, ca nu aveam timp sa aprofundez. Inainte de Isus Hristos erau religii politeiste: in Egiptul Antic si ce mai era pe vremea aia. Oamenii erau ai... zeului suprem, daca aici ai vrut sa ajungi. Religia este si ea...tot cultura ! N-ai sa gasesti aceleasi traditii religioase la greci/romani desi religia este aceeasi! Valorile aduse de Isus in crestinism nu au fost de loc noi. Agiptul antic a cunuscut si monoteismul. Budismul s-a nascut inainte de Hristos....etc Si totusi ce ai vrut sa ma/ne intrebi? Bineinteles ca sunt de acord cu ce ai zis mai sus. | |
|
| |
zuum
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Mier 27 Mai 2009, 15:47 | |
| Ma refeream la asta Iisus întruchipează înţelesul neînţeles şi neînţelesul înţeles. În El se regăseşte miracolul şi fiecare îl citeşte şi-l cunoaşte aşa cum îi este dorinţa | |
|
| |
zaraza26
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Mier 27 Mai 2009, 15:50 | |
| - zuum a scris:
- Ma refeream la asta
Iisus întruchipează înţelesul neînţeles şi neînţelesul înţeles. În El se regăseşte miracolul şi fiecare îl citeşte şi-l cunoaşte aşa cum îi este dorinţa Suntem diferiti si fiecare are calea lui spre desavarsire. | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS | |
| |
|
| |
| ISUS HRISTOS | |
|