LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
ISUS HRISTOS - Pagina 11 EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
ISUS HRISTOS - Pagina 11 EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
ISUS HRISTOS - Pagina 11 EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
ISUS HRISTOS - Pagina 11 EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
ISUS HRISTOS - Pagina 11 EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
ISUS HRISTOS - Pagina 11 EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
ISUS HRISTOS - Pagina 11 EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
ISUS HRISTOS - Pagina 11 EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
ISUS HRISTOS - Pagina 11 EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
ISUS HRISTOS - Pagina 11 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
ISUS HRISTOS - Pagina 11 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
ISUS HRISTOS - Pagina 11 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
ISUS HRISTOS - Pagina 11 EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
ISUS HRISTOS - Pagina 11 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
ISUS HRISTOS - Pagina 11 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
ISUS HRISTOS - Pagina 11 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
ISUS HRISTOS - Pagina 11 EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
ISUS HRISTOS - Pagina 11 EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
ISUS HRISTOS - Pagina 11 EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
1918 istorie google curiozitati problema brasov politica 1 taieri Limba CPSF efremovivanantonovici comment-143 muzica_traditionala internet sibiu Fantasy reclame drumetie 23 romana nicuvar padure mediu Popasul humanitas
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
ISUS HRISTOS - Pagina 11 I_vote_lcapISUS HRISTOS - Pagina 11 I_voting_barISUS HRISTOS - Pagina 11 I_vote_rcap 
Emil Condor
ISUS HRISTOS - Pagina 11 I_vote_lcapISUS HRISTOS - Pagina 11 I_voting_barISUS HRISTOS - Pagina 11 I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

ISUS HRISTOS

In jos 
+28
CRUCIAT
VOTAN
Iisus
delta
dolion
Diaporevomenos
Cristina
ostrovna
Anahoret
zaraza26
cactus
murfatlar
ACCENT
Ciprian
grabillion
abbilbal
Roxy
TUDOR
bulache
MIRCEA
tomi
zuum
sam22
enohabel
Karima
Restauratorul
Emil Condor
Administrator
32 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 26 ... 42  Urmatorul
AutorMesaj
grabillion

Numarul mesajelor : 97
Data de inscriere : 13/12/2008

ISUS HRISTOS - Pagina 11 Empty
MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 11 EmptyDum 21 Dec 2008, 01:00

Pai stiu ca e din VT si ca nu e al tau. Cu "al tau" m-am referit doar ca nu l-ai pomenit tu.
Doar ai si scris inainte de unde e....

Si cum se potriveste ce zici mai sus cu ce ai zis inainte ?

"Si totusi Cuvântul spune că putem plăti păcatele strămosilor nostri până la a saptea generatie sau chiar si mai mult. Aia o spune în Tanach, deci noi o avem în Vechiul Testament."

cu ce ai zis dupa:
" că orice, oricât de rău ar fi, poate fi iertat"

Exact asta am vrut sa zic cand a inceput discutia depre fraza ta: pacatele stramosilor nu vor trebui platite pana la a 7a generatie daca/caci Iisus ni le iarta !

Ai dovedit singur !!!

Ai inteles ce am vrut sa zic ?
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 11 EmptyDum 21 Dec 2008, 01:03

Dar nu este LEGE că Iisus ni le iartă!!! Cine Îl fortează pe Iisus să ni le ierte??!!
Unii vor muri definitiv, altii, nu. Probabil nu esti de acord cu asta si atunci stiu că ai urmat cursuri de Yoga sau cum s-or numi ele. Sunt gresit? Doar spune-mi...

Eu te înteleg Grabillion, foarte mult. Dada! Asta nu înseamnă că si sunt de acord cu totul! Poate 75%, poate mai mult!!
Sus In jos
grabillion

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 11 EmptyDum 21 Dec 2008, 01:11

Pai Emile, nici nu merge sa intelegi si sa accepti tot ce crede altul!
Ori ca-i adevarat ori ca nu !!
Ca doar intelegerea nu se da cadou ci se castiga si se munceste pt. ea !
Tu inca nu il cunosti pe Iisus, eu insa Il cunosc ! Daca tu L-ai cunoaste cum il Cunosc eu si nu numai cuvintele spuse de El ar fi altceva. Dar o sa vina si timpul ala si la tine, de asta sunt convins !

Trebuie sa te gandesti ca nici macar apostolii lui nu L-au inteles si nu au inteles cum trebuie tot (vezi Filip, vezi Toma), cat de greu trebe sa fie sa-L intelegi numai din litera daca Duhului Lui nu te lumineaza direct si nici nu-l ai ca sfatuitor direct ?

Asa ca ai rabdare cu intelegerea !

Ucigasul de pe cruce si Magdalena si alte exemple din biblie iti arata clar ca Iubirea iarta totul daca in inima pacatosului se naste iubire ! Bineinteles ca iertare fara inima schimbata nu este posibila !
Sus In jos
Karima
MODERATOR
Karima

Numarul mesajelor : 1735
Data de inscriere : 25/08/2008

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 11 EmptyDum 21 Dec 2008, 01:27

Ciprian a scris:

"Hristos a platit pentru pacatele tuturor, prin urmare Nimeni nu plateste pentru pacatele altuia, Roxy"!

Cu alte cuvinte Roxy,poti pacatui linistita ca a platit altcineva pentru pacatele tale Rolling Eyes

Emil Condor

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 11 EmptyDum 21 Dec 2008, 01:30

Nu, nu cred că a plătit pentru păcatele tuturor ci... pentru păcatele tuturor ce cred în El.
E o diferentă. Unii vor avea parte de o moarte vesnică (vezi Cuvântul) - ăia nu au parte de iertarea despre care se vorbeste, normal, nu?

Ultima editare efectuata de catre Emil Condor in Dum 21 Dec 2008, 01:31, editata de 1 ori
Sus In jos
grabillion

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 11 EmptyDum 21 Dec 2008, 01:31

Emil Condor a scris:
Dar nu este LEGE că Iisus ni le iartă!!! Cine Îl fortează pe Iisus să ni le ierte??
Pai Emile draga, ce Dumnezeu trebe sa dea lege in bliblie pentru ce face Dumnezeu ?
Dumnezeu da lege pt. oameni dar nu-si da singur lege si o scrie in biblie ce va face El dincolo cu oamenii ! Asta e treaba Lui !

Tu confunzi ceva aici ! Legile date omenirii cu ce face Dumnezeu !
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 11 EmptyDum 21 Dec 2008, 01:33

Nu confund!
Când am spus LEGE, am spus de fapt că nu este obligatoriu să fie asa. Totul este la latitudinea Celui Atotputernic.
Sus In jos
grabillion

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 11 EmptyDum 21 Dec 2008, 01:34

"moarte vesnică" - oare exista si moarte nevesnica ?
Sus In jos
grabillion

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 11 EmptyDum 21 Dec 2008, 01:35

Emil Condor a scris:
Nu confund!
Când am spus LEGE, am spus de fapt că nu este obligatoriu să fie asa. Totul este la latitudinea Celui Atotputernic.
Pai atunci nu ne inteleg (deh, forum) Pai atunci ne contrazicem cand de fapt vorbim de acelasi lucru inseamna.

Trimite te rog nr tau de tel prim mail sa stam la tel 10 min de vorba ca e greu aici..
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 11 EmptyDum 21 Dec 2008, 01:36

Toti murim dar nu toti vom trăi după moarte. Unii vor rămâne morti - asa spune Cuvântul cu deplină claritate. Deci, Grabillion: tu crezi în Cuvântul lui Dumnezeu că este asa cum este sau îi dai tu interpretări ce să se potrivească educatiei tale? Spune-mi: crezi în Cuvântul lui Dumnezeu care S-a întrupat? Crezi că El ne mântuieste sau crezi că noi singuri ne mântuim?
Sus In jos
grabillion

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 11 EmptyDum 21 Dec 2008, 01:39

Frate, pai nu ai citit destul de ce-am scris ? Cum sa cred altceva ? Pai lucrurile
alea 2 sunt ESENTIALE ! Nu ai vazut postul meu cu Iisus ?
Am impresia ca nu ma mai intelegi deloc (tu nu vrei sa ma crezi ca-i greu prin forum ! :-) )
Sus In jos
grabillion

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 11 EmptyDum 21 Dec 2008, 01:40

scrie-mi nr, tau de telefon la peace4you@arcor.de

dar numai daca doresti
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 11 EmptyDum 21 Dec 2008, 01:41

Îti dau si numărul de telefon sau putem vorbi pe Mess, la fel ca pe telefon dar cred că s-ar supăra ceilalti dacă i-am neglija, dacă i-am da deoparte în discutiile noastre. De aia zic că e mai bine să discutăm si aici chiar dacă o facem prin telefonie. Eu îi iubesc pe toti de aici, indiferent de credinta lor si vreau ca tot ce am mai bun să împărtăsesc cu ei. Gresesc?
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 11 EmptyDum 21 Dec 2008, 01:42

grabillion a scris:
scrie-mi nr, tau de telefon la peace4you@arcor.de

dar numai daca doresti
Eu am toate Email-urile, la toti de pe forum, nu trebuia să-l mai dai.
Sus In jos
grabillion

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 11 EmptyDum 21 Dec 2008, 01:43

nu se supara nimeni, ca nu participa oricum nimeni la discutie !
mai ales ca am scris deja tot. eu vreau sa vorbesc cu tine din alte motive
Sus In jos
grabillion

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 11 EmptyDum 21 Dec 2008, 01:54

@Emil ai trimis email ?
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 11 EmptyDum 21 Dec 2008, 02:14

A fost trimis - 2 minute în urmă.
Sus In jos
zuum

zuum

Numarul mesajelor : 3492
Varsta : 60
Data de inscriere : 29/09/2008

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 11 EmptyDum 21 Dec 2008, 08:37

Karima a scris:
Pacate ale ascendentilor?Nimeni nu plateste pentru pacatele altuia Roxy.Tu crezi ca va plati cineva pentru pacatele tale daca vei avea?Sau tu crezi ca daca vei fii fara de pacat vei plati pentru pacatele altuia?

Bibllic, da. E singura sursa religioasa care vorbeste de asta.
Inclin sa cred ca spune adevarul fiindca se poate observa in viata fiecaruia.
Daca incercam sa trecem dincolo de simbolistica Biblliei putem chiar face o paralela cu analizarea DNA-ului mai modern si misterele geneticii. Suntem ceea ce inaintasii nostrii au fost, ceva total nou format din ei toti. In Africa au existat de multe ori copii albi care s-au nascut pur si simplu fara "amestecul" vesticilor.
Ma foarte mir ca tu, ca musulmanca, traind printre arabi si cultura Orientului nu stii ce este intr-un nume.
Un nume din cultura Orientului contine cativa stramosi si este pentru ei un adevarat "social security number", se poate detecta destul de usor, familia, clanul, tribul din care individul face parte.
Mostenim, mostenim,mostenim si dam mai departe. Mostenim nu numai fizionomie, boli, sensibilitati, trasaturi de caracter dar si CULTURA ! Ducem dupa noi ceea ce " am supt" de la mama dupa cum se spune! De acolo primim busola care ne va trimite hais sau cea ! O familie in care cineva a infaptuit o crima, sau un furt va fi in continuare influentata de repercursiunile evenimentului...ani si ani si ani....societatea in care traiesti nu uita!
Aspectul asta de perpetuare a "pacatelor" mi se pare mult mai vizibil la musulmani decat la crestini desi nu se face caz de asta in Coran.
Sus In jos
Ciprian

Ciprian

Numarul mesajelor : 1574
Data de inscriere : 17/12/2008

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 11 EmptyDum 21 Dec 2008, 08:58

Karima a scris:
Ciprian a scris:

"Hristos a platit pentru pacatele tuturor, prin urmare Nimeni nu plateste pentru pacatele altuia, Roxy"!

Cu alte cuvinte Roxy,poti pacatui linistita ca a platit altcineva pentru pacatele tale Rolling Eyes
Asta e "logica" sau 10% Biblie?
Sus In jos
Roxy

Roxy

Numarul mesajelor : 752
Localizare : cetăţenia în Ceruri
Data de inscriere : 17/09/2008

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 11 EmptyDum 21 Dec 2008, 09:04

Karima a scris:
Pacate ale ascendentilor?
Nimeni nu plateste pentru pacatele altuia Roxy.
Tu crezi ca va plati cineva pentru pacatele tale daca vei avea?Sau tu crezi ca daca vei fii fara de pacat vei plati pentru pacatele altuia?

atunci Karima, cum iti explici ca unii copii se nasc saracutii de ei cu malformatii sau boli grave si sunt nevoiti sa traiasca in felul acesta o viata intreaga de suferinta ?
nu vreau sa continui cu subiectul "demonizarea" insa ar trebui sa stii ca daca parintii sau bunicii s-au ocupat cu spiritismul, cu magia, primii care vor fi afectati sunt copiii. Demonii chemati de parinti vor incerca sa le faca rau si sa-i posede.
Tu trebuie sa intelegi, draga Karima, ca usile sunt inchise. Ele asa trebuie sa ramana. Insa daca cineva face marea greseala de a deschide o usa, chemand spiritele, se va nenoroci el insusi si intreaga familie. Demonul odata chemat, va face rau tuturor. Va cauta sa imbolnaveasca pe cat mai multi din familie. Iti recomand o carte scrisa de Dr. Koch - "Cristos sau Satan", acest autor a facut un studiu vast in ceea ce priveste efectele rezultate in urma practicilor magice de orice fel. Daca ai citi acea carte, ai ramane socata.
Sus In jos
Ciprian

Ciprian

Numarul mesajelor : 1574
Data de inscriere : 17/12/2008

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 11 EmptyDum 21 Dec 2008, 09:21

Emil Condor a scris:
Nu, nu cred că a plătit pentru păcatele tuturor ci... pentru păcatele tuturor ce cred în El.
E o diferentă. Unii vor avea parte de o moarte vesnică (vezi Cuvântul) - ăia nu au parte de iertarea despre care se vorbeste, normal, nu?
Nu am cautat sa fiu specific. Daca ar fi sa o redau exact, ar fi ca Hristos a platit pentru pacatele celor alesi. Dar intram in alte subiecte, cum ar fi predestinare, atotcunoastere, liber arbitru:
Rom 8:28 Şi ştim că Dumnezeu toate le lucrează spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, al celor care sunt chemaţi după voia Lui;
Rom 8:29 Căci pe cei pe care i-a cunoscut mai înainte, mai înainte i-a şi hotărât să fie asemenea chipului Fiului Său, ca El să fie întâi născut între mulţi fraţi.
Rom 8:30 Iar pe care i-a hotărât mai înainte, pe aceştia i-a şi chemat; şi pe care i-a chemat, pe aceştia i-a şi îndreptat; iar pe care i-a îndreptat, pe aceştia i-a şi mărit.
Rom 8:31 Ce vom zice deci la acestea? Dacă Dumnezeu e pentru noi, cine este împotriva noastră? (TR BOR)

Moartea vesnica e in Iad.
Sus In jos
grabillion

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 11 EmptyDum 21 Dec 2008, 11:20

IIsus nu a platit decat pt. pacatul primordial al omenirii. pt. orice pacat facut de fiecare rasplata
este data de pacat. Iisus ne iarta pacatele dar de abia cand le recunoastem, cand ne schimbam inima si cand ne hotaram a nu mai pacatui.
Sus In jos
Roxy

Roxy

Numarul mesajelor : 752
Localizare : cetăţenia în Ceruri
Data de inscriere : 17/09/2008

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 11 EmptyDum 21 Dec 2008, 11:41

Karima a scris:

eu nu pot pacatui, chiar sa vreau, pentru ca sunt o fiica a Luminii !
Sus In jos
bulache
Trecut în nefiintă :(
bulache

Numarul mesajelor : 616
Data de inscriere : 18/10/2008

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 11 EmptyDum 21 Dec 2008, 14:02

Ba Roxy pacatuiesti.Ca om esti supusa greselilor ca noi toti.Diferenta este ca eu imi rewcunosc gresala dar tu o pui in seama Domnului. mwah1
Sus In jos
Karima
MODERATOR
Karima

Numarul mesajelor : 1735
Data de inscriere : 25/08/2008

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 11 EmptyDum 21 Dec 2008, 15:43

zuum a scris:
Karima a scris:
Pacate ale ascendentilor?Nimeni nu plateste pentru pacatele altuia Roxy.Tu crezi ca va plati cineva pentru pacatele tale daca vei avea?Sau tu crezi ca daca vei fii fara de pacat vei plati pentru pacatele altuia?

Bibllic, da. E singura sursa religioasa care vorbeste de asta.
Inclin sa cred ca spune adevarul fiindca se poate observa in viata fiecaruia.
Daca incercam sa trecem dincolo de simbolistica Biblliei putem chiar face o paralela cu analizarea DNA-ului mai modern si misterele geneticii. Suntem ceea ce inaintasii nostrii au fost, ceva total nou format din ei toti. In Africa au existat de multe ori copii albi care s-au nascut pur si simplu fara "amestecul" vesticilor.
Ma foarte mir ca tu, ca musulmanca, traind printre arabi si cultura Orientului nu stii ce este intr-un nume.
Un nume din cultura Orientului contine cativa stramosi si este pentru ei un adevarat "social security number", se poate detecta destul de usor, familia, clanul, tribul din care individul face parte.
Mostenim, mostenim,mostenim si dam mai departe. Mostenim nu numai fizionomie, boli, sensibilitati, trasaturi de caracter dar si CULTURA ! Ducem dupa noi ceea ce " am supt" de la mama dupa cum se spune! De acolo primim busola care ne va trimite hais sau cea ! O familie in care cineva a infaptuit o crima, sau un furt va fi in continuare influentata de repercursiunile evenimentului...ani si ani si ani....societatea in care traiesti nu uita!
Aspectul asta de perpetuare a "pacatelor" mi se pare mult mai vizibil la musulmani decat la crestini desi nu se face caz de asta in Coran.

Zuum este vorba de pacate aici nu de mostenirea numelui sau a traditiilor.Este o diferenta enorma .

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 11 Empty

Sus In jos

ISUS HRISTOS
Sus 
Pagina 11 din 42Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 26 ... 42  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Isus sau Papa?
» ISUS - Om sau Dumnezeu?
» Isus in crestinism si islam

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
LUMINA LUMII :: RELIGII si CULTE :: CRESTINISM (teme generale)-
Mergi direct la: