__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| ISUS HRISTOS | |
|
+28CRUCIAT VOTAN Iisus delta dolion Diaporevomenos Cristina ostrovna Anahoret zaraza26 cactus murfatlar ACCENT Ciprian grabillion abbilbal Roxy TUDOR bulache MIRCEA tomi zuum sam22 enohabel Karima Restauratorul Emil Condor Administrator 32 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
tomi
Numarul mesajelor : 117 Data de inscriere : 15/09/2008
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Vin 28 Noi 2008, 15:20 | |
| - bulache a scris:
- Ma mira faptul ca ca il atacati acum 3 pe Zuum?Asta denota ca argumentele voastre is foarte slabe si in afara bibliei nu mai cititi si altceva.Dumnezeu poate fi o energie,atom sau ce il denumim noi.Dar uitati ca si religia e o politica si e folosita pe scara mare acolo unde omul nu e scolit.
Zum e neobosit, nu am vazut pe cineva care sa fii putut castiga un argument cu el. Zum pur si simplu face ca intotdeauna sa aibe dreptate. | |
| | | MIRCEA
Numarul mesajelor : 245 Data de inscriere : 09/10/2008
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Vin 28 Noi 2008, 15:35 | |
| Tomi, parcă am citit undeva mai în urmă, nu ştiu pe ce topic, că nu voiai să fii pus în aceeaşi oală cu Enohabel. Chiar te apreciam atunci. Dar acum ce se întîmplă de vrei să fii în aceeaş barcă cu Zuum care este condus acelaş fel duh ca şi Enohabel? Cum de-ai căzut în plasa lui? Vei cădea în groapă împreună cu el. Încă mai ai timp să te desprinzi pînă nu-i prea tîrziu. Este doar un sfat prietenesc. | |
| | | bulache Trecut în nefiintă :(
Numarul mesajelor : 616 Data de inscriere : 18/10/2008
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Vin 28 Noi 2008, 16:37 | |
| Tomi,Mama Natura ne-a inzestrat cu o minte si o judecata independenta.In comparatie cu mine Zuum cauta raspunsuri si le cauta foarte adanc.Problema e ca voi nu-i puteti da acele raspunsuri.eu nici pe atat ca nu cred in divinitate.Dar cred in fortele mele si in dragostea pt familie.Zuum e in cautare permanenta si discutiile cu el is tare intortocheate daca nu cunosti Filozofie,istoria religiilor si conceptul despre viata. | |
| | | zuum
Numarul mesajelor : 3492 Varsta : 60 Data de inscriere : 29/09/2008
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Sam 29 Noi 2008, 00:26 | |
| - MIRCEA a scris:
- De ce te-ar chema cineva. De exemplu eu nu te chem, că nu-mi trebuieşti. Nici sam22 nu cred că te va chema vre-odată. Ce să facă el cu tine? Vrei să-l stresezi? Doar dacă te cheamă cel rău... şi sînt convins că dacă te cheamă, te prezinţi imediat ca să-i faci poftele.
Daca nu stii cine sunt, cum ma cheama, ce fac, cu ce ma ocup, din ce trib ma trag...atunci de unde stii tu si "Nr 22" asa de bine ce soarta am ? Cel rau....crezi in el? Eu nu! | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Sam 29 Noi 2008, 00:30 | |
| - bulache a scris:
- In comparatie cu mine Zuum cauta raspunsuri si le cauta foarte adanc.Problema e ca voi nu-i puteti da acele raspunsuri.
I le-am dat în ultimii doi ani - pe unele le-a acceptat, pe altele, nu. Este decizia lui, normal. Acum las pe altii să abordeze problemele diferit. Zuum învată de la ei, ei de la Zuum si uite-asa, toti încercăm să învătăm de la toti... | |
| | | zuum
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Sam 29 Noi 2008, 01:31 | |
| - Emil Condor a scris:
- bulache a scris:
- In comparatie cu mine Zuum cauta raspunsuri si le cauta foarte adanc.Problema e ca voi nu-i puteti da acele raspunsuri.
I le-am dat în ultimii doi ani - pe unele le-a acceptat, pe altele, nu. Este decizia lui, normal. Acum las pe altii să abordeze problemele diferit. Zuum învată de la ei, ei de la Zuum si uite-asa, toti încercăm să învătăm de la toti... Nimeni nu este in posesia adevarului absolut, doar Dumnezeu ! | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Sam 29 Noi 2008, 01:43 | |
| Normal că asa este cum spui mai sus. | |
| | | MIRCEA
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Sam 29 Noi 2008, 20:20 | |
| - zuum a scris:
- Nimeni nu este in posesia adevarului absolut, doar Dumnezeu !
Totuşi Dumnezeu vorbeşte prin oamenii Lui, descoperind adevărul Biblic; numai că se găsesc unii farisei ca tine care caută cu totdinadinsul să-l ascundă. Domnul Isus este Adevărul şi a fost ascuns în mormînt de către farisei şi de către preoţii cei mai de seamă. Şi ce dacă L-or ascuns? N-o ieşit din nou la iveală? Acuma tu vii cu tot felul de gogoşi ca să-i bagi în ceaţă pe oameni, ca să nu mai audă/vadă adevărul pe care-L face Domnul de cunoscut la vremea aceasta. N-ai să reuşeşti decît să tulburi ceea ce oricum se limpezeşte. | |
| | | zuum
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Sam 29 Noi 2008, 20:35 | |
| - MIRCEA a scris:
- zuum a scris:
- Nimeni nu este in posesia adevarului absolut, doar Dumnezeu !
Totuşi Dumnezeu vorbeşte prin oamenii Lui, descoperind adevărul Biblic; numai că se găsesc unii farisei ca tine care caută cu totdinadinsul să-l ascundă. Da,probabil. Tu, nu esti unul din ei, esti plin de venin si ura fara rost. Eu nu ascund ce nu am! - Citat :
- Domnul Isus este Adevărul şi a fost ascuns în mormînt de către farisei şi de către preoţii cei mai de seamă. Şi ce dacă L-or ascuns? N-o ieşit din nou la iveală?
N-am stiut ca Isus/Adevarul a fost ascuns in mormant de catre farisei. Iar bati campii. - Citat :
- Acuma tu vii cu tot felul de gogoşi ca să-i bagi în ceaţă pe oameni, ca să nu mai audă/vadă adevărul pe care-L face Domnul de cunoscut la vremea aceasta. N-ai să reuşeşti decît să tulburi ceea ce oricum se limpezeşte.
off topic! | |
| | | TUDOR
Numarul mesajelor : 192 Data de inscriere : 17/09/2008
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Sam 29 Noi 2008, 20:47 | |
| [quote= "zuum"] N-am stiut ca Isus/Adevarul a fost ascuns in mormant de catre farisei [/quote]
Ce n-ai înţeles aici? Nu ştii că Domnul Isus este Adevărul? Citeşte Ioan 14:6. Nu ştii că a fost răstignit ca să moară pe cruce, după care a fost inmormîntat? Nu ştii că a înviat a treia zi, conform Scripturilor, îeşind afară din acel mormînt? Parcă te lauzi că cunoşti Biblia.
PS. Care-i motivul de tot postezi [Off topic]? Chiar vreau să înţeleg şi eu. | |
| | | zuum
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Sam 29 Noi 2008, 20:58 | |
| - Citat :
- TUDOR a scris:
- [quote= "zuum"] N-am stiut ca Isus/Adevarul a fost ascuns in mormant de catre farisei
Ce n-ai înţeles aici? Nu ştii că Domnul Isus este Adevărul? Citeşte Ioan 14:6. Nu ştii că a fost răstignit ca să moară pe cruce, după care a fost inmormîntat? Nu ştii că a înviat a treia zi, conform Scripturilor, îeşind afară din acel mormînt? Parcă te lauzi că cunoşti Biblia. Isus a fost pus in mormant de catre apostoli, mama, frati si surori, nu de catre farisei. Cuvantul Lui strabatea de mult inimile oamenilor la vremea cand fariseii L-au omorat. - Citat :
- PS. Care-i motivul de tot postezi [Off topic]? Chiar vreau să înţeleg şi eu.
Consider ca este 'off topic' cand faci comentarii fara rost la adresa conlocutorului doar asa ca sa provoci replici urate...asa cum face Mircea in mod consistent. | |
| | | TUDOR
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Dum 30 Noi 2008, 00:57 | |
| Zuum. Ce a însemnat pentru farisei condamnarea la răstignire a Domnului Isus? Era doar o joacă distractivă metoda răstignirii? Sigur că cel răstignit mai întîi suferea cumplit înainte de a muri, dar în final murea.
Oare fariseii nu ştiau că răstignirea presupunea şi moartea condamnatului? Ştiau. Ei vroiau ca prin răstignire, cel condamnat să nu mai fie în lumea asta. Adică se făcea transferul dintr-o lume în alta în mod fortuit. A pleca din lume nu înseamnă a fi ascuns de lumea aceasta? | |
| | | zuum
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Dum 30 Noi 2008, 04:07 | |
| - TUDOR a scris:
- A pleca din lume nu înseamnă a fi ascuns de lumea aceasta?
Si...a "plecat" Adevarul" impreuna cu trupul ? | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Dum 30 Noi 2008, 06:28 | |
| Zuum, tu arunci niste întrebări ce par a fi... o joacă de copii. Tie îti arde de glume pe seama Cuvântului! Când vorbesti despre Dumnezeu se cere altă atitudine. A ta e gresită. | |
| | | zuum
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Dum 30 Noi 2008, 12:54 | |
| - Emil Condor a scris:
- Zuum, tu arunci niste întrebări ce par a fi... o joacă de copii. Tie îti arde de glume pe seama Cuvântului! Când vorbesti despre Dumnezeu se cere altă atitudine. A ta e gresită.
Nu , nu e o joaca de copil. E o intrebare. Dumnezeu nu sta intr-un tron de fildes , si nici pe un postament. Dumnezeu nu e un tiran care trebuie idolatrizat cu FRICA ! Oamenii gandesc, isi pun intrebari de tot felul. Ele sunt cunoscute si auzite de Dumnezeu indiferent daca le scoti sau nu la iveala! Eu acum nu stau de vorba cu EL ci cu voi, nu e limpede? Tu sau altul nu va calificati nici drept Dumnezeu , nici Isusi ......n-am de ce sa stau in genunchi in fata calculatorului cand pun o intrebare! | |
| | | Roxy
Numarul mesajelor : 752 Localizare : cetăţenia în Ceruri Data de inscriere : 17/09/2008
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Dum 30 Noi 2008, 17:59 | |
| zuum, dar sunt oameni ai lui Dumnezeu care comunica cu El. Si in Biblie avem numeroase exemple, de ce nu ar exista si astazi astfel de oameni... | |
| | | zuum
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Dum 30 Noi 2008, 18:13 | |
| - Roxy a scris:
- zuum, dar sunt oameni ai lui Dumnezeu care comunica cu El. Si in Biblie avem numeroase exemple, de ce nu ar exista si astazi astfel de oameni...
Pentru ca acei oameni si-au incheiat misiunea, noi suntem pleava, cei de la urma care de-alungul atator secole , milenii de perversiune morala am "uitat" canalele de comunicare cu divinitatea. Prin asta eu nu numesc numai figura aceea de "guru" care predica la multimi si face minuni la comanda dupa care se duce acasa mananca bine, bea bine si isi termina ziua in fata teveului.... Canalele de comunicare cu Dumnezeu sunt numeroase.....uite aici unul, a nu se intelege ca Dumnezeu este un leu!!!!! https://www.youtube.com/watch?v=adYbFQFXG0U | |
| | | MIRCEA
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Dum 30 Noi 2008, 22:15 | |
| - zuum a scris:
- noi suntem pleava
Aici te-ai autocaracterizat singur. Nu trebuie să-ţi mai spună nimeni că eşti o pleavă. Aşa că n-ai nici o şansă să fii Grîu. Tu eşti foarte aproape de grîu, dar nu eşti grîu. De aceea şi modul tău de gîndire este pe măsura felului de a fi. Şi n-o spun cu răutate, dar nu numai eu am observat asta. Şi ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru tine... dar dacă ţii cu totdinadinsul să rămîi pleavă... Totuşi ţine minte; grîul merge în hambar, iar pleava rămîne alături de neghină ca să-i ţină companie cînd ajunge în foc. Adică pleava nu doreşte ca să ardă neghina fără ea, măcar că a fost atît de aproape de grîu. Tu unele aspecte le vezi bine dar le prezinţi deformat. Fiind atît de aproape de grîu, tu vezi foarte corect amănuntele despre viaţa ce nu părăseşte grîul, dar judeci ca neghina care nu are viaţa, măcar că trăieşte pe seama grîului. Aduc mulţumiri pentru yotube. | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Dum 30 Noi 2008, 22:25 | |
| - MIRCEA a scris:
- zuum a scris:
- noi suntem pleava
Tu, unele aspecte le vezi bine dar le prezinţi deformat. Fiind atît de aproape de grîu, tu vezi foarte corect amănuntele despre viaţa ce nu părăseşte grîul, dar judeci ca neghina care nu are viaţa, măcar că trăieşte pe seama grîului. Da, acelasi lucru am remarcat si eu de-a lungul celor doi ani de când îl stiu pe Zuum: el este aproape, spune foarte adesea lucruri adevărate despre Dumnezeul lui Avraam. Totdeauna am sperat în descătusarea ce îl tine încă... Dumnezeu stie ce este în viitor, pregătit pentru Zuum. Cu certitudine, El stie. | |
| | | zuum
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Lun 01 Dec 2008, 02:55 | |
| - MIRCEA a scris:
- zuum a scris:
- noi suntem pleava
Aici te-ai autocaracterizat singur. Nu trebuie să-ţi mai spună nimeni că eşti o pleavă. Aşa că n-ai nici o şansă să fii Grîu. Tu eşti foarte aproape de grîu, dar nu eşti grîu. De aceea şi modul tău de gîndire este pe măsura felului de a fi. Mircea, forumul acesta de discutii ne aduce pe toti la un loc ! Mai mult nu vreau sa comentez la ceea ce ai scris mai sus fiindca nu vreau sa cad in pacatul tau cel mare, si anume,placerea de a jigni pe cineva pentru ca nu formuleaza o ideea cum vrei tu si in special trufia ta prosteasca cu care te crezi deasupra altora. Pana una alta esti in aceeasi barca cu toata lumea. Daca erai "altfel" nu erai aici! - Citat :
- Şi n-o spun cu răutate, dar nu numai eu am observat asta. Şi ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru tine... dar dacă ţii cu totdinadinsul să rămîi pleavă... Totuşi ţine minte; grîul merge în hambar, iar pleava rămîne alături de neghină ca să-i ţină companie cînd ajunge în foc. Adică pleava nu doreşte ca să ardă neghina fără ea, măcar că a fost atît de aproape de grîu.
Ti-am spus o data cum cainele moare de drum lung iar omul prost de grija altuia si s-a atacat protectorul tau, Emilache. Ei uite, ca nu o mai spun ca sa nu-l supar dar asta nu e mai putin adevarat. Bigotismul tau e de-adreptul dezarmant...tot ce-mi doresc e sa nu te intalnesc vreodata in viata reala ..... Aceste două lucruri le-am văzut eu în zilele nimicniciei mele: este câte un drept, care piere întru dreptatea lui, şi este câte un nelegiuit care trăieşte mereu în răutatea lui. Eclesiastul | |
| | | TUDOR
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Dum 07 Dec 2008, 12:09 | |
| Se pare că pentru o vreme, n-ai să te mai întîlneşti cu Mircea chiar pe forum. Am înţeles că va reveni. Dar pînă una alta, n-ai scăpat de mine, nici de Emil, nici de Roxi. Pe undeva trebuie să fie şi Sam 22. Ce faci, ne înfrunţi pe toţi? Ai suficiente argumente? | |
| | | abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Dum 07 Dec 2008, 16:37 | |
| Mă are pe mine partener, prietenul lui Iuda. Aşa că nu sunteţi 3 la 1, ci 3 la 2 ! | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Dum 07 Dec 2008, 19:32 | |
| Nu facem tabere de luptă aici: atât Zuum cât si Mircea sau oricare altul, ne are pe noi toti. Eu sunt cu voi în fiecare zi (asa sună un cântec), nu sunt inamicul nimănui. Când vorbim despre adevărurile lui Dumnezeu, e altceva: nu pot minti despre ceea ce Dumnezeu îmi oferă. Toti să fiti iubiti de Dumnezeu! | |
| | | zuum
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Dum 07 Dec 2008, 20:14 | |
| - TUDOR a scris:
- Se pare că pentru o vreme, n-ai să te mai întîlneşti cu Mircea chiar pe forum. Am înţeles că va reveni. Dar pînă una alta, n-ai scăpat de mine, nici de Emil, nici de Roxi. Pe undeva trebuie să fie şi Sam 22. Ce faci, ne înfrunţi pe toţi? Ai suficiente argumente?
Deci tu intelegi ca suntem intr-un razboi? Argumente? fiecare postare de-a mea este sutinuta cu argumente pe care voi nu le bagati in seama fiindca nu aveti replica! N-am de gand sa ma repet la nesfarsit pentru ca pot vorbi la fel de bine si cu motanul meu Romica! Nu ati comentat nici fragmentele din Biblie care va rastoarna aberatiile doctrinale ( eretice!) pentru ca ati luat hotararea ca aveti dreptate si gata.Punct. Ce sa mai discuti cu oameni care au hotarat ca ei stiu tot , ca sunt superiori semenilor lor, ca ei si doar ei sunt in contact direct du Duhul Sfant...pardon Dumnezeu...adica Isus Hristos...! Eu nu v-am infruntat pe voi ci am combatut orbirea voastra si superficialitatea in gandire. Sunt convins ca sunteti oameni de calitate dar atat timp cat refuzati sa ganditi nu cred ca mai putem continua un dialog al mutilor cu surzii. Voi insa puteti sa va spuneti unul altuia "amin" la orice observatie de suprafata, falsa si artificiala, goala de logica si intelegere, nu va aveti decat pe voi! Este si asta o traditie! | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Dum 07 Dec 2008, 20:26 | |
| Biblia sustine credinta în Hristos. Dacă tu ai alte traditii, problema ta, Zuum. Mergi mai departe si pupă oasele mortilor dacă asta e credinta ta! Eu nu pot face nimic mai mult pentru sufletul tău. În ultimii doi ani ti-am dat versete nenumărate, clare despre credinta sfintilor, în Isus. Faci orbi pe altii, nerealizând că orbirea duhovnicească este la tine. Eu nu mai vreau să intru în dueluri teologice cu tine că nu are rost, am făcut-o atâta timp si degeaba!!! Intervin doar atuci când văd că esti rupt total de realitatea lui Dumnezeu. Degeaba încerci să provoci, sunt prea puternic pe pozitia pe care stau (cu Hristos) pentru a fi clintit. Nicio sansă!
Zici (văd, cu mare convingere!!!) că-ti sustii părerile cu dovezi certe - în imaginatia ta doar! Esti sclavul traditiilor si asa vei rămâne... Să ai pace multă, Zuum! | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS | |
| |
| | | | ISUS HRISTOS | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |