__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| O cafea? O ţigară? O pălincă? O bârfă? | |
|
+4Anahoret abbilbal Emil Condor Blue 8 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: O cafea? O ţigară? O pălincă? O bârfă? Mier 13 Ian 2010, 14:05 | |
| - Blue a scris:
Da, şi sunt o mulţime de chestii interesante acolo.... o fi însemnând, dar trebuie să recunoşti că sunt animaţii realizate bine.
Ei sa recunoasca nepotrivirea numelui cu utilizatorii!! _____________________ [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
| | | zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: O cafea? O ţigară? O pălincă? O bârfă? Mier 13 Ian 2010, 14:07 | |
| La rime te pricepi? [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]_____________________ [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
| | | Blue
Numarul mesajelor : 186 Localizare : Ardeal, România Data de inscriere : 02/01/2010
| | | | Blue
Numarul mesajelor : 186 Localizare : Ardeal, România Data de inscriere : 02/01/2010
| Subiect: Re: O cafea? O ţigară? O pălincă? O bârfă? Mier 13 Ian 2010, 22:49 | |
| - zaraza26 a scris:
- La rime te pricepi?
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] Eu? Habar n-am... în adolescenţă mai încercam:Dacă
Dacă aş fi orb, Lumina mea ar fi stelele din ochii tăi. Dacă aş fi surd, Muzica mea ar fi râsul tău cristalin. Dacă aş fi bolnav, Alinarea mea ar fi mângâiarile tale. Dacă aş fi poet, Iubirile mele ar purta numele tau.
Dar, Cum nu sunt, Nici orb, nici surd, nici bolnav, nici poet, Tu rămâi ce-ai fost: O clipă dintr-o eternitate netrăită, Un gând dintr-o carte nescrisa, O picătură dintr-un ocean nedescoperit Un parfum Dintr-un vis albastru.
Numele tău
Când plange cerul, ploaia rosteste numele tău, Când râde curcubeul, culorile scriu numele tău, Când cânta natura, păsarile ciripesc numele tău, Doar eu, când sufar, Nu pot să expir numele tau.
Mi-e dor
Mi-e dor de albastrul pur, Care-ţi sclipeşte în privire, Mi-e dor de negrul fluid, Care-ţi curge în păr, Mi-e dor de roşul intens, Care-ţi arcuieşte zâmbetul, Mi-e dor de curbele calde, Care iţi conturează fiinţa, Mi-e dor de indecenţa, Frumusetii tale, Mi-e dor.
Mi-e dor de amintirea dimineţilor cu iz de cafea Şi sclipiri de azur, Mi-e dor de penumbra nopţilor demente Cu atingeri firbinţi, Mi-e dor de voluptatea dulce, calină, De moscul parfumului tau,
Mi-e dor de tot. Dar ce folos? Ce-a fost s-a dus, s-a terminat. Pe blogul de la semnătură, "România lui Blue", am mai pus şi câte ceva în proză... nişte povestioare.[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]_____________________ [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]România lui Blue [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: O cafea? O ţigară? O pălincă? O bârfă? Joi 14 Ian 2010, 12:42 | |
| - Blue a scris:
- zaraza26 a scris:
- La rime te pricepi?
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] Eu? Habar n-am... în adolescenţă mai încercam:
Atunci hai pe topicul din link, "Fa o rima"! _____________________ [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
| | | Blue
| Subiect: Re: O cafea? O ţigară? O pălincă? O bârfă? Joi 14 Ian 2010, 19:45 | |
| - zaraza26 a scris:
- Blue a scris:
- zaraza26 a scris:
- La rime te pricepi?
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] Eu? Habar n-am... în adolescenţă mai încercam:
Atunci hai pe topicul din link, "Fa o rima"! Gata, făcut ... Păi văd că e vorba de rime, dar cuvintele sunt folosite oriunde, nu doar la final de vers. E prea simplu aşa ... Eu aşa am văzut pe nu mai ştiu unde şi se foloseau mai multe cuvinte. Poate zece ..._____________________ [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]România lui Blue [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
| | | Blue
| Subiect: Re: O cafea? O ţigară? O pălincă? O bârfă? Joi 14 Ian 2010, 19:47 | |
| - zaraza26 a scris:
- Blue a scris:
- zaraza26 a scris:
- La rime te pricepi?
Atunci hai pe topicul din link, "Fa o rima"! Nu mi-ai zis o părere despre versurile pe care le-am pus aici şi proza de pe link._____________________ [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]România lui Blue [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
| | | nicuvar
Numarul mesajelor : 2464 Varsta : 68 Localizare : Timisoara Data de inscriere : 16/10/2008
| Subiect: Re: O cafea? O ţigară? O pălincă? O bârfă? Joi 14 Ian 2010, 20:04 | |
| - Blue a scris:
- Gata, făcut ...
Păi văd că e vorba de rime, dar cuvintele sunt folosite oriunde, nu doar la final de vers. E prea simplu aşa ... Eu aşa am văzut pe nu mai ştiu unde şi se foloseau mai multe cuvinte. Poate zece ... Daca te uiti la primele postari, toate cuvintele sunt la final de vers. Intr-adevar, asa este jocul ... _____________________ Membru fondator al PSN: Puterea Suntem Noi!
| |
| | | abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: O cafea? O ţigară? O pălincă? O bârfă? Joi 14 Ian 2010, 23:44 | |
| Cineva, undeva, a cerut dotarea cafebarului cu cele necesare. Vi le ofer. [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]_____________________ Noa, seeerbus drajilor![Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]....... [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Ultima editare efectuata de catre abbilbal in Sam 16 Ian 2010, 02:26, editata de 1 ori | |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: O cafea? O ţigară? O pălincă? O bârfă? Vin 15 Ian 2010, 11:14 | |
| - Blue a scris:
- Nu mi-ai zis o părere despre versurile pe care le-am pus aici şi proza de pe link.
Versurile sunt atat de pline de iubire, incat mi se pare indecent sa spun ceva despre ele. Sunt foarte frumoase, din suflet spuse! Am citit proza si am pus doua comentarii acolo, pe blog. Seamana mult un text cu altul. Daca vrei calitate, ar trebui sa te opresti la unul si sa-l slefuiesti. Celelalte sa fie treptele spre el. Mai pacatuiesc si prin mici greseli, cred ca nu ai timp sa te intorci un pic si sa scoti cuvintele care se repeta etc. Vesnica problema, ca si eu m-am confruntat cu ea. Vrem sa scriem, dar textele nu se ridica la un nivel calitativ ridicat. Punem suflet, in scoala am fost elevi buni, dar lipseste scanteia aia care sa ne ridice deasupra mediocritatii. Asta daca textele sunt cele mai bune pe care le ai. Eu n-am scris decat versuri. La proza m-am poticnit din prima si stiu ca nu pot trece mai departe. _____________________ [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: O cafea? O ţigară? O pălincă? O bârfă? Vin 15 Ian 2010, 11:18 | |
| - Blue a scris:
- Gata, făcut ...
Păi văd că e vorba de rime, dar cuvintele sunt folosite oriunde, nu doar la final de vers. E prea simplu aşa ... Eu aşa am văzut pe nu mai ştiu unde şi se foloseau mai multe cuvinte. Poate zece ...[/color] Am uitat regula... Oare am aplicat-o prima data? Intr-un fel, daca punem cuvintele oriunde avem libertate mai mare de exprimare, apar ideile mai usor. _____________________ [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
| | | Blue
| Subiect: Re: O cafea? O ţigară? O pălincă? O bârfă? Vin 15 Ian 2010, 15:50 | |
| - nicuvar a scris:
- Blue a scris:
- Gata, făcut ...
Păi văd că e vorba de rime, dar cuvintele sunt folosite oriunde, nu doar la final de vers. E prea simplu aşa ... Eu aşa am văzut pe nu mai ştiu unde şi se foloseau mai multe cuvinte. Poate zece ... Daca te uiti la primele postari, toate cuvintele sunt la final de vers. Intr-adevar, asa este jocul ... După cum spuneam, când suntem de acord ai dreptate tu, când suntem în dezacord, am dreptate eu . Echitabil. Deci ai dreptate. Eu mai ştiam încă nişte reguli care puteau să complice puţin: 1..Cuvintele se folosesc în ordinea în care sunt date, 2..Numărul de versuri e dublul numărului de cuvinte date, astfel, nu există alte rime, 3..Mica poezioară trebuie să aibă o noimă... Dar cum e vorba decât de un joc, regilamentul poate fi făcut oricât de fexibil doresc cei care participă._____________________ [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]România lui Blue [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
| | | Blue
| Subiect: Re: O cafea? O ţigară? O pălincă? O bârfă? Vin 15 Ian 2010, 15:55 | |
| - abbilbal a scris:
- Cineva, undeva, a cerut dotarea cafebarului cu cele necesare. Vi le ofer....
Da', ospătăriţă, se găseşte? Sau ne aducem de acasă?_____________________ [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]România lui Blue [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
| | | Blue
| Subiect: Re: O cafea? O ţigară? O pălincă? O bârfă? Vin 15 Ian 2010, 16:05 | |
| - zaraza26 a scris:
- Blue a scris:
- Nu mi-ai zis o părere despre versurile pe care le-am pus aici şi proza de pe link.
Versurile sunt atat de pline de iubire, incat mi se pare indecent sa spun ceva despre ele. Sunt foarte frumoase, din suflet spuse! Am citit proza si am pus doua comentarii acolo, pe blog. Seamana mult un text cu altul. Daca vrei calitate, ar trebui sa te opresti la unul si sa-l slefuiesti. Celelalte sa fie treptele spre el. Mai pacatuiesc si prin mici greseli, cred ca nu ai timp sa te intorci un pic si sa scoti cuvintele care se repeta etc. Vesnica problema, ca si eu m-am confruntat cu ea. Vrem sa scriem, dar textele nu se ridica la un nivel calitativ ridicat. Punem suflet, in scoala am fost elevi buni, dar lipseste scanteia aia care sa ne ridice deasupra mediocritatii. Asta daca textele sunt cele mai bune pe care le ai. Eu n-am scris decat versuri. La proza m-am poticnit din prima si stiu ca nu pot trece mai departe. Poate aşa e adolescenţa, cu visele ei... Proza seamănă? Se poate... dacă o făceam pentru a fi publicată poate o "pieptănam. Nici măcar n-am editat-o. Teoretic ştiu că atunci când scrii ceva trebuie să faci fişe cu idei pe care urmează să le dezvolţi, să scrii şi să rescrii textul de câteva ori... Nu am nici un fel de texte. Singura dată când am scris texte care mi-au adus oarece venituri, erau compunerile din liceu. O pagină şi jumătate, două pachete de Carpaţi fără. ................... Am văzut comentariile. Aştept şi altele prin alte părţi. Dacă vrei pot să îţi bifez calitatea de "Autor", ca să postezi şubiecte noi, nu doar comentarii. Nu şţiu dacă ai un cont WordPress. În caz că nu, îţi pot trimite o invitaţie, dacă doreşti. Pe mail, evident._____________________ [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]România lui Blue [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Ultima editare efectuata de catre Blue in Vin 15 Ian 2010, 16:13, editata de 1 ori | |
| | | Blue
| | | | abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: O cafea? O ţigară? O pălincă? O bârfă? Vin 15 Ian 2010, 16:46 | |
| - Blue a scris:
- abbilbal a scris:
- Cineva, undeva, a cerut dotarea cafebarului cu cele necesare. Vi le ofer....
Da', ospătăriţă, se găseşte? Sau ne aducem de acasă? Păi...noa, ...ce să zâc... fiecare cu a lui . _____________________ Noa, seeerbus drajilor![Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]....... [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
| | | Blue
| Subiect: Re: O cafea? O ţigară? O pălincă? O bârfă? Vin 15 Ian 2010, 20:44 | |
| _____________________ [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]România lui Blue [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
| | | abbilbal
| Subiect: Re: O cafea? O ţigară? O pălincă? O bârfă? Vin 15 Ian 2010, 21:21 | |
| Mă faci să râd. Nu e puşti, ci puştoaică. Tu nu ai intrat la preumblări prin urbea mea ? Şi nu te priveşte cu reproş, că aşa este privirea ei. Faină ca a lu moşu. _____________________ Noa, seeerbus drajilor![Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]....... [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
| | | abbilbal
| Subiect: Re: O cafea? O ţigară? O pălincă? O bârfă? Vin 15 Ian 2010, 21:25 | |
| _____________________ Noa, seeerbus drajilor![Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]....... [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
| | | Blue
| Subiect: Re: O cafea? O ţigară? O pălincă? O bârfă? Vin 15 Ian 2010, 22:52 | |
| | |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: O cafea? O ţigară? O pălincă? O bârfă? Sam 16 Ian 2010, 20:38 | |
| - Blue a scris:
Poate aşa e adolescenţa, cu visele ei... Proza seamănă? Se poate... dacă o făceam pentru a fi publicată poate o "pieptănam. Nici măcar n-am editat-o. Teoretic ştiu că atunci când scrii ceva trebuie să faci fişe cu idei pe care urmează să le dezvolţi, să scrii şi să rescrii textul de câteva ori... Nu am nici un fel de texte. Singura dată când am scris texte care mi-au adus oarece venituri, erau compunerile din liceu. O pagină şi jumătate, două pachete de Carpaţi fără. ................... Am văzut comentariile. Aştept şi altele prin alte părţi. Dacă vrei pot să îţi bifez calitatea de "Autor", ca să postezi şubiecte noi, nu doar comentarii. Nu şţiu dacă ai un cont WordPress. În caz că nu, îţi pot trimite o invitaţie, dacă doreşti. Pe mail, evident. A trebuit sa trimit comentariul meu pentru postat in graba, dar mai trebuia sa zic ceva... Acolo unde am scris "Pierduti in spatiu", ma gandeam de fapt la proza ta cu nuante science-fiction. Mi-a placut si imi place genul. Cu creatiile literare, m-am linistit... Deocamdata am facut cunoscute creatiile mele vechi, atata cat merita, iar creatii noi inca nu se vad. N-am nici timp, nici muza. Am spatiu pe blogspot, dar sunt foarte zgarcita acolo. De fapt nici nu-l tin pentru literatura. _____________________ [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
| | | Blue
| Subiect: Re: O cafea? O ţigară? O pălincă? O bârfă? Sam 16 Ian 2010, 20:47 | |
| - zaraza26 a scris:
- Blue a scris:
Poate aşa e adolescenţa, cu visele ei... Proza seamănă? Se poate... dacă o făceam pentru a fi publicată poate o "pieptănam. Nici măcar n-am editat-o. Teoretic ştiu că atunci când scrii ceva trebuie să faci fişe cu idei pe care urmează să le dezvolţi, să scrii şi să rescrii textul de câteva ori... Nu am nici un fel de texte. Singura dată când am scris texte care mi-au adus oarece venituri, erau compunerile din liceu. O pagină şi jumătate, două pachete de Carpaţi fără. ................... Am văzut comentariile. Aştept şi altele prin alte părţi. Dacă vrei pot să îţi bifez calitatea de "Autor", ca să postezi şubiecte noi, nu doar comentarii. Nu şţiu dacă ai un cont WordPress. În caz că nu, îţi pot trimite o invitaţie, dacă doreşti. Pe mail, evident. A trebuit sa trimit comentariul meu pentru postat in graba, dar mai trebuia sa zic ceva... Acolo unde am scris "Pierduti in spatiu", ma gandeam de fapt la proza ta cu nuante science-fiction. Mi-a placut si imi place genul. Cu creatiile literare, m-am linistit... Deocamdata am facut cunoscute creatiile mele vechi, atata cat merita, iar creatii noi inca nu se vad. N-am nici timp, nici muza. Am spatiu pe blogspot, dar sunt foarte zgarcita acolo. De fapt nici nu-l tin pentru literatura. Daaa, ... muzele astea sunt cam paraşute de felul lor ... te lovesc când nu te aştepţi, iar când le-ai dori aproape, freacă menta cineştie pe unde ... (şi cu cine ). _____________________ [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]România lui Blue [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: O cafea? O ţigară? O pălincă? O bârfă? | |
| |
| | | | O cafea? O ţigară? O pălincă? O bârfă? | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |