LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
Tehnica(diverse) EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
Tehnica(diverse) EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
Tehnica(diverse) EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
Tehnica(diverse) EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
Tehnica(diverse) EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
Tehnica(diverse) EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
Tehnica(diverse) EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
Tehnica(diverse) EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
Tehnica(diverse) EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
Tehnica(diverse) EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
Tehnica(diverse) EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
Tehnica(diverse) EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
Tehnica(diverse) EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
Tehnica(diverse) EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
Tehnica(diverse) EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
Tehnica(diverse) EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
Tehnica(diverse) EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
Tehnica(diverse) EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
Tehnica(diverse) EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
comment-143 padure taieri istorie CPSF google efremovivanantonovici problema Popasul romana Fantasy brasov drumetie Limba muzica_traditionala reclame 23 nicuvar curiozitati mediu humanitas internet 1918 sibiu 1 politica
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
Tehnica(diverse) I_vote_lcapTehnica(diverse) I_voting_barTehnica(diverse) I_vote_rcap 
Emil Condor
Tehnica(diverse) I_vote_lcapTehnica(diverse) I_voting_barTehnica(diverse) I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Tehnica(diverse)

In jos 
+4
delta
Emil Condor
Anahoret
dolion
8 participanți
Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul
AutorMesaj
dolion

dolion

Numarul mesajelor : 23191
Varsta : 73
Data de inscriere : 31/05/2009

Tehnica(diverse) Empty
MesajSubiect: Tehnica(diverse)   Tehnica(diverse) EmptySam 21 Noi 2009, 10:43

Coduri telefon pentru retea

Dezactivare redirectionari ##002#@
Dezactivare toate redirectionarile conditionate ##004#@
Activare toate redirectionarile conditionate **004*Numar#@
Dezactivarea automata a redirectionarilor catre numarul de destinatie ##21#@
Dezactivarea automata a redirectionarilor catre numarul de destinatie #21#@
Seteaza si activeaza redirectionari catre numar **21*Numar#@
Activare toate redirectionarile *21#@
Statutul redirectionarilor automate *#21#@
Activare si configurare redirectionare la apel nepreluat **61*numar#@
Dezactiveaza redirectionare apel nepreluat ##61#
Dezactivare redirectionare #61#@
Activare redirectionare *61#@
Activeaza redirectionara cand nu raspunde **62*numar#@
Activeaza redirectionare *62#@
Dezactiveaza si inchide cand nu raspunde ##62#@
Dezactiveaza redirectionare #62#@
Status cand nu raspunde *#62#@
Activeaza redirectionare cand este ocupat sau in apel **67*numar#@
Activeaza redirectionare cand este ocupat *67#@
Dezactiveaza redirectionare cand este ocupat ##67#@
Dezactiveaza redirectionare cand este ocupat #67#@
Status cand este ocupat *#67#@
Schimbare parola pentru restrictionare **03*330*PWveche
*PWnoua*PWnoua#@
Activeazarestrictionare pentru apeluri emise **33*PW#@
Dezactiveaza restrictionare pentru apeluri emise #33*PW#@
Status pentru apeluri emise *#33#@
Activare restrictionare **330*PW#@
Dezactivare restrictionare #330*PW#@
Status restrictionare *#330*PW#@
Activeaza restrictionare pentru toate apelurile internationale **331*PW#@
Dezactiveaza restrictionare catre toate apelurile internationale #331*PW#@
Status restrictionari internationale *#331#@
Activare apel in asteptare *43#@
Dezactivare apel in asteptare #43##@
Status apel in asteptare *#43#@
Dezactivare transmitere numar propriu #30#numar@
Actvarea transmitere numar propriu *30#numar@
Status mascare numar de apel *#30#
Schimbare PIN 1 **04*PINvechi*PINnou*PIN1nou#@
Deblocare PIN 1 **05*PUK*PIN1nou*PIN1nou#@
Afisare serie IMEI *#06#

dolion

Tehnica(diverse) Empty
MesajSubiect: Re: Tehnica(diverse)   Tehnica(diverse) EmptyJoi 26 Noi 2009, 12:50

Acum vreo câţiva ani, când vedeam la televizor că se vorbeşte de GPS (Global Positioning System – Sistem de poziţionare globală) mi se parea ceva inaccesibil, un gadget super-tehnologizat, pe care şi-l pot permite doar cei bogaţi. Astăzi îl văd peste tot, mulţi şoferi se folosesc de GPS în maşină; nu mai e un moft sau o fiţă, ci uneori e o necesitate. GPS-ul este conectat la cel puţin trei sateliţi din spaţiu, cu ajutorul cărora stabileşte cu exactitate poziţionarea la sol. Aparatul GPS are instalat un soft cu hărţi rutiere şi comunicând cu satelţii, arată pe display poziţia pe hartă, cu o marjă de 10-15 m.

GPS-ul îţi calculează în câteva secunde drumul cel mai scurt către o destinaţie, drumul cel mai economic, sau drumul cel mai rapid. El te poate informa care drumuri sunt aglomerate, care rute trebuiesc ocolite, care drumuri sunt închise, ce hoteluri sau restaurante ai în zona în care te afli, ce puncte turistice pot fi vizitate, câţi litri de benzină vor fi consumaţi, cât va costa drumul, etc.

GPS-ul e un gadget foarte user-friendly (uşor de folosit) care te înştiinţează mereu printr-o voce asupra drumului pe care trebuie să-l urmezi ca să ajungi la destinaţie. Înainte de orice intersecţie vocea gps-ului te anunţă că trebuie să virezi stânga sau dreapta, că urmează un sens giratoriu, că mai ai 500 de metri pâna la destinaţie (de exemplu), iar dacă greşeşti cumva traseul pe care ţi l-a indicat, în câteva secunde reconfigurează ruta şi-ţi indică alt traseu, ca să poţi ajunge acolo unde l-ai setat. Poţi greşi traseul de 50 de ori, el de 50 de ori va reconfigura ruta şi îţi va arăta drumul cel bun. GPS-ul nu se supără când greşeşti, ci el e mereu acolo să te ghideze prin locuri care-ţi sunt străine.

GPS-ul “ştie” mai bine ca mine ruta care trebuie urmată până la destinaţie, pentru că are mai multe informaţii, şi pentru că sateliţii îl ajută “să vadă” de sus cum va fi porţiunea de drum pe care eu o voi parcurge.

dolion

Tehnica(diverse) Empty
MesajSubiect: Re: Tehnica(diverse)   Tehnica(diverse) EmptyMier 30 Dec 2009, 06:01

Ce poti face, daca ti se fura mobilul? Comerciantii de telefoane tin secret aceasta informatie, ca hotul sa poata folosi telefonul furat si sa consume serviciile telefoniei, iar cel de la care s-a furat, sa-si cumpere telefon nou.
Trebuie sa afli seria telefonului tau. Pentru aceasta tasteaza *#06#, fara a apasa alte taste si pe ecran va aparea automat seria. Acest cod este unic in lume si este seria telefonului tau. Noteaza acest cod si pune-l in loc sigur. Daca ti se fura telefonul, anunta operatorul tau de telefonie si comunica-i acest cod. Acesta ii permite sa-ti blocheze telefonul (aparatul in sine) si hotul nu va putea folosi telefonul tau, nici daca schimba cartela SIM.

Este putin probabil sa-ti recuperezi vreodata telefonul, dar nici hotul nu-l va putea folosi sau valorifica. Cel mai important aspect de aici este ca, daca toata lumea ar cunoaste acest truc, nu ar mai avea hotii de ce sa fure telefoane.

Vizitator
Anonymous

Tehnica(diverse) Empty
MesajSubiect: Re: Tehnica(diverse)   Tehnica(diverse) EmptyMier 30 Dec 2009, 10:46

dolion a scris:
Ce poti face, daca ti se fura mobilul? ............. tasteaza *#06#, fara a apasa alte taste si pe ecran va aparea automat seria.......... Daca ti se fura telefonul, anunta operatorul tau de telefonie si comunica-i acest cod. Acesta ii permite sa-ti blocheze telefonul (aparatul in sine) si hotul nu va putea folosi telefonul tau, nici daca schimba cartela SIM.
Interesant! Nu stiam dar e bine de retinut desi nu mi s-a furat telefonul pana acum.... nu se stie niciodata smile
Sus In jos
Anahoret

Anahoret

Numarul mesajelor : 7444
Varsta : 63
Localizare : Deocamdată pe lumea asta
Data de inscriere : 11/12/2008

Tehnica(diverse) Empty
MesajSubiect: Re: Tehnica(diverse)   Tehnica(diverse) EmptySam 16 Ian 2010, 13:53

Exploratorul Uca Maria Marinescu a fost, in luna martie 2007, la polul magnetic din nordul Pamantului. Aici a trait experiente cel putin ciudate. Exemplu: are cateva fotografii de la fata locului pe care aparatul foto le-a datat 2025. 'Timp de trei ore am avut impresia ca cineva ma urmareste din spate, de aproape - desi nu era nimeni. Eu si colegii mei ne aplecam mereu, sa nu ne lovim de obiecte, desi nu era nimic acolo, in acea zona inghetata, moarta.'

Uca Maria Marinescu este profesor de educatie fizica, maestru emerit al sportului, are ordinul national de merit in grad de cavaler si este unul dintre cei mai cunoscuti exploratori romani la aceasta ora.

Experientele iesite din comun legate de magnetismul Terrei s-au consumat in martie 2007, cand a facut parte din echipa internationala care s-a deplasat la Polul Magnetic din emisfera nordica. Dupa ce au primit OK-ul din partea oficialitatilor americane (in apropiere se afla o baza de cercetare care apartine armatei SUA ? vom vedea mai jos de ce) echipa a atins cel mai nordic punct locuit din Canada , dupa care s-a deplasat, pe schiuri, la Polul Magnetic.

Polul Magnetic se deplaseaza rapid catre Siberia
'Drumul a fost epuizant. Am strabatut cam 100 de kilometri pe schiuri, la o temperatura de minus patruzeci de grade, intr-o zona unde nu traieste nimic, o zona moarta, la nord-est de continentul american. Polul Magnetic nu este un loc fix, este un cerc cu un perimetru de 80 de kilometri, care se deplaseaza mereu. Daca in anii '70 viteza de deplasare era de 10 kilometri pe an, acum este de 40 de kilometri. Se presupune ca peste 40 de ani Polul Magnetic Arctic se va afla in Siberia . In fine, am ajuns acolo si am simtit o durere de cap groaznica. Timp de trei ore, cat am strabatut Polul Magnetic, am avut impresia ca cineva ma urmareste din spate ? desi nu era nimeni. Eu si colegii mei aveam mereu tendinta sa ne aplecam, sa nu ne lovim de ceva ca niste obiecte, desi nu era nimic in acel pustiu. Vazandu-ma speriata, unul a inceput sa rada si mi-a spus ca e normal sa ne ferim de ceva invizibil, pentru ca acel ceva chiar exista: sunt campurile de forta ale Pamantului. Cea mai mare surpriza am avut-o insa cand am verificat pozele facute in aceasta deplasare.

"Am aflat ca o baza NASA studiaza acest fenomen"
Inainte de a pleca din nordul Canadei, aparatul meu foto arata data calendaristica normala. Dupa ce am intrat in sfera de influenta a Polului Magnetic toate fotografiile au fost datate ca fiind din anul 2025. Am aflat ca o baza NASA studiaza acest fenomen. Pana acum nu am auzit de vreo explicatie oficiala. Cred, sincer, ca in acele momente timpul s-a scurs altfel, ca am fost in anul 2025', spune Uca Maria Marinescu .

"Cu energii asemanatoare Einstein a teleportat o nava"
Fizicianul Gabriel Pascu crede ca Maria Marinescu poate avea dreptate. Polul Magnetic poate modifica perceptia despre timp si spatiu.
'In celebrul experiment Philadelphia, de la finalul celui de-al doilea razboi mondial, Albert Einstein a pus electromagneti in jurul unei nave de razboi, care avea si echipaj, si a generat un camp magnetic calculat pentru o anumita frecventa, astfel incat la un moment dat campurile magnetice sa intre in rezonanta - ceea ce s-a si intamplat. Intensitatea campului obtinut a fost extraordinar de mare. Nava a disparut pur si simplu - se presupune ca intr-o alta dimensiune', spune Gabriel Pascu .

"Nu intamplator e sub control militar"
Fizicianul considera ca acelasi lucru se petrece si la Polul Magnetic, iar obiectele de care se feresc acolo exploratorii sunt reale, dar intr-o alta dimensiune. 'Nu intamplator zona este controlata de militari. In ceea ce priveste aparatul foto, putea sa se deregleze din cauza magnetismului, dar ramane intrebarea de ce nu s-a stricat pur si simplu, de ce s-a modificat doar data? In celebra ecuatie a lui Einstein , pe care o stie toata lumea, intra timpul si spatiul. El a reusit un fel de teleportare. Ce s-a intamplat atunci cu timpul si spatiul, nu se stie', ne-a spus fizicianul Gabriel Pascu .

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

Tehnica(diverse) Empty
MesajSubiect: Re: Tehnica(diverse)   Tehnica(diverse) EmptySam 16 Ian 2010, 17:50

Cred că toti am citit mai mult sau mai putin despre deplasarea Polului Magnetic - se pare că este o realitate.
În toată evolutia asta, pe mine mă excită gândul că după ani si ani în Ontario o să fie clima din Florida si o să scap de iernile astea. Laughing dance

delta

Numarul mesajelor : 1385
Data de inscriere : 23/03/2010

Tehnica(diverse) Empty
MesajSubiect: Re: Tehnica(diverse)   Tehnica(diverse) EmptyJoi 25 Mar 2010, 13:31

Anahoret a scris:
Fizicianul Gabriel Pascu crede ca Maria Marinescu poate avea dreptate. Polul Magnetic poate modifica perceptia despre timp si spatiu.
'In celebrul experiment Philadelphia, de la finalul celui de-al doilea razboi mondial, Albert Einstein a pus electromagneti in jurul unei nave de razboi, care avea si echipaj, si a generat un camp magnetic calculat pentru o anumita frecventa, astfel incat la un moment dat campurile magnetice sa intre in rezonanta - ceea ce s-a si intamplat. Intensitatea campului obtinut a fost extraordinar de mare. Nava a disparut pur si simplu - se presupune ca intr-o alta dimensiune', spune Gabriel Pascu .
Hai, măi, ce naiba?! so funny!
Sus In jos
delta

Numarul mesajelor : 1385
Data de inscriere : 23/03/2010

Tehnica(diverse) Empty
MesajSubiect: Re: Tehnica(diverse)   Tehnica(diverse) EmptyJoi 25 Mar 2010, 13:37

Emil Condor a scris:
Cred că toti am citit mai mult sau mai putin despre deplasarea Polului Magnetic - se pare că este o realitate.
Păi, asta a reieşit parcă şi din măsurători.
Înclusiv din nişte analize ale carotelor prelevate din diferite locuri +/- înşirate de-a lungul cercului polar.
Mă rog, ştiu principiul după care s-au ghidat la analize deoarece întâmplarea face să fi avut ceva colegi de la USGS (United States Geological Survey)... cred că de la Woodshole sau de unde naiba...

Emil Condor a scris:
În toată evolutia asta, pe mine mă excită gândul că după ani si ani în Ontario o să fie clima din Florida si o să scap de iernile astea. Laughing dance
Aia mai degrabă depinde de înclinarea axei planetei şi a miscării de recesiune sau ceva de genul acesta este termenul respectiv...
(capătul imaginar al axei descrie un cerc, deci împreună cu baza - Polul Nord geografic, nu cel magnetic - seamănă cu un con)
Sus In jos
Diaporevomenos

Numarul mesajelor : 1815
Varsta : 77
Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul
Data de inscriere : 05/10/2008

Tehnica(diverse) Empty
MesajSubiect: Re: Tehnica(diverse)   Tehnica(diverse) EmptyMier 31 Mar 2010, 02:33

delta a scris:
Emil Condor a scris:
Păi, asta a reieşit parcă şi din măsurători.
Înclusiv din nişte analize ale carotelor prelevate din diferite locuri +/- înşirate de-a lungul cercului polar.
Mă rog, ştiu principiul după care s-au ghidat la analize deoarece întâmplarea face să fi avut ceva colegi de la USGS (United States Geological Survey)... cred că de la Woodshole sau de unde naiba...

Emil Condor a scris:
Aia mai degrabă depinde de înclinarea axei planetei şi a miscării de recesiune sau ceva de genul acesta este termenul respectiv...
(capătul imaginar al axei descrie un cerc, deci împreună cu baza - Polul Nord geografic, nu cel magnetic - seamănă cu un con)

Consider ca e puțin exagerata întâmplarea. Magnetismul nu poate afecta timpul. Numai gravitația are influenta asupra timpului, si încă foarte mare.

M-as bucura sa dezvoltam acest subiect. Este de mare importanta asupra vieți noastre si studiind acest fenomen putem învață lucruri foarte necesare pentru viata nostra.
Eu nu sunt mare cunoscător, dar poate printre noi sa existe cineva care are cunoștințe despre acest domeniu.
Sus In jos
cactus
Trecut în nefiintă :(
cactus

Numarul mesajelor : 3260
Localizare : Paradis
Data de inscriere : 26/08/2008

Tehnica(diverse) Empty
MesajSubiect: Re: Tehnica(diverse)   Tehnica(diverse) EmptyMier 31 Mar 2010, 03:59

Dacă cineva ţi-a făcut un
rău, nu căuta să te răzbuni. Aşază-te pe malul râului şi în curând îi
vei vedea trecând cadavrul. (Lao Ti)
Sus In jos
Anahoret

Anahoret

Numarul mesajelor : 7444
Varsta : 63
Localizare : Deocamdată pe lumea asta
Data de inscriere : 11/12/2008

Tehnica(diverse) Empty
MesajSubiect: Re: Tehnica(diverse)   Tehnica(diverse) EmptyMier 31 Mar 2010, 05:48

delta a scris:
Anahoret a scris:
Hai, măi, ce naiba?! so funny!
Da, ne-am amuzat atunci! Mai era şi chestia aia cu nu ştiu ce anomalii magnetice prin apropierea Polului Nord, de le ţin ruşii secrete şi americanii vor să pună mâna pe ele... dar parcă p-aia am postat-o şi la tine.

Tehnica(diverse) Empty
MesajSubiect: Re: Tehnica(diverse)   Tehnica(diverse) EmptyMier 31 Mar 2010, 18:16

cactus, citii, dar tot nu cred ca aparatul de fotografiat a înregistrat scurgerea de timp a polului Nord.
Se obișnuiește in ultimul timp, sa se scrie diferite întâmplări ciudate, care aparțin mai mult sferei S/F.
Exista intradevar diferențe de timp, cauzate de gravitația planetelor, dar aceste se măsoară numai in spațiu cosmic. Pe suprafața planetelor aceste diferențe magnetice a polilor, nu distorsionează timpul.
Daca totuși exista noi descoperiri, asupra acestor fenomene si sunt atestate de oameni de știința, e bine sa le aflam si noi aici.
Sus In jos
dolion

dolion

Tehnica(diverse) Empty
MesajSubiect: Re: Tehnica(diverse)   Tehnica(diverse) EmptyDum 11 Apr 2010, 19:12

Trebuie sa recunoastem ca macar odata am realizat o copiere de fisiere in acelasi folder, astfel creand multe fisiere cu acelasi continut. Asta se intampla fiindca Windows intelege ca la o miscare a unui fisier cu 4 pixeli sa creeze o copie a acestuia.
Daca vreodata vi se mai intampla acest lucru,si populati un folder cu o multitudine de copii atunci este bine de stiut ca aceasta problema se remediaza foarte usor apasand Control+Z imediat dupa ce ati gresit. Va va aparea o casuta de dialog in care zice sa stergeti fisierele recent create(copiile). Dati ok si gata problema rezolvata!

dolion

Tehnica(diverse) Empty
MesajSubiect: Re: Tehnica(diverse)   Tehnica(diverse) EmptyDum 11 Apr 2010, 19:16

Ai nevoie sa redenumesti mai multe fisiere dintr-un folder, insa te infioara gandul sa le iei pe fiecare in parte? Iti pun la dispozitie un mic truc prin care poti face redenumirea in 10 secunde.
Intri in folderul unde ai fisierele de redenumit. Selectezi fisierele (toate cu Control + A sau selectate cu Control + clic de mouse). Odata selectate apesi F2 si scrii numele care vrei sa le dai. Apesi Enter si vei vedea ca toate s-au redenumit la fel, doar ca fiecare (cum Windows nu poate accepta 2 fisiere cu acelasi nume pe hard) va fi urmat de un numar.
De exemplu, daca selectezi 5 fisiere si le redenumesti cu trucuriwindows.net, dupa ce apesi enter, vor aparea ca trucuriwindows.net(1), trucuriwindows.net(2), etc.
Daca cumva ai selectat din greseala si alte fisiere ce nu doreai sa le redenumesti, apasa Control+Z si toate vor reveni la numele dinainte.

dolion

Tehnica(diverse) Empty
MesajSubiect: Re: Tehnica(diverse)   Tehnica(diverse) EmptyDum 11 Apr 2010, 19:21

Windows XP nu ne pune la dispozitie o optiune de stergere a continutului unui folder atunci cand dam clic dreapta pe el. Pentru aceasta trebuie sa deschidem folderul, sa selectam tot continutul si apoi sa stergem.
Acum putem sterge continutul unui folder printr-o metoda mai sofisticata.
Deschidem Start si scriem regedit si apasam Enter.
Mergem in HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\Shell
Clic dreapta pe Shell si alegem New. Va aparea un nou folder de registru pe care il numin "Empty folder Contents" fara ghilimele.
Clic dreapta pe Empty folder Contents si alegem iar new, din nou va aparea un folder pe care il numim Command. Daca dam clic stanga pe acesta din urma, in panoul din dreapta va aparea un registru cu numele Default. Dublu clic pe el si scriem in casuta ce ne apare valoarea cmd /c “cd /d %1 && del /s /f /q *.*
Acum dupa ce veti inchide regedit, noua comanda va va aparea in meniul de clic dreapta, dat pe orice folder.

dolion

Tehnica(diverse) Empty
MesajSubiect: Re: Tehnica(diverse)   Tehnica(diverse) EmptyDum 11 Apr 2010, 19:28

Pentru a va imbunatati experienta de cautare cu Google, va pun la dispozitie cateva trucuri simple:

Ora pe Glob : Pentru a afla ora in diferite locatii de pe Glob trebuie doar sa pui in motorul de cautare *time urmat de locatia care te intereseaza.

ex: *time zaragoza

Vremea pe Glob: Daca te intereseaza vremea dintr-o locatie specifica de pe Glob,Google te ajuta si in aceasta privinta.

ex: *zaragoza weather

Calcule matematice: Doar pui ingoogle ecuatia sau operatia trigonometrica care te intereseaza si google o rezolva.

ex: sin(32) / cos (48)

pentru radical folosesti sqrt(x) unde x este nr din care extragi radicalul

Schimb valutar: Google te ajuta si in acest caz. Urmareste exemplul de mai jos:

ex: 1 EUR in LEU
1 USD in LEU

dolion

Tehnica(diverse) Empty
MesajSubiect: Re: Tehnica(diverse)   Tehnica(diverse) EmptyDum 11 Apr 2010, 19:32

Suspectezi faptul ca sistemul tau e infectat cu un troian si ca cineva iti controleaza PC-ul? Iata mai jos cateva simptome de infectie/control cu un troian:

-Aparitie si/sau disparitie de fisiere

-Relantizare sistem

-Aparitie de sisteme temporale fara justificare

-Blocari continue ale PC-ului

-Restartari continue ale PC-ului

-Initializare/finalizare de programe fara justificare

-Incercare de deschidere a regedit.exe

-Cd-rom-ul se deschide/inchide fara motiv

-Cursorul mouseului dispare sau sare pe ecran

-Tastatura inceteaza sa mai functioneze

-Activitate la modem cand nu se realizeaza nici un fel de comunicare.Luminitele modemului(extern) sau de la hard disc arata aceasta activitate.

-Servarul web nu ne recunoaste parola si id(ceea ce indica ca sunt folosite)

-Reproducere de sunete fara justificare

-Prezenta unor fisiere TXT sau fara extensie de obicei pe hardul C:/ cu fraze sau cuvinte ce le-am scris noi de la tastatura(asta denota captura de tastatura facuta de atacant)

-Aparitii de ferestre de averizare(gen Windows) cu mesaje jignitoare sau cu mesaje ce nu par de la windows etc

Daca suspectezi infectia cu un troian cel mai bun lucru este sa realizezi o scanare cu un program antivirus foare bun(gen Bitdefender ,Kaspersky etc)

dolion

Tehnica(diverse) Empty
MesajSubiect: Re: Tehnica(diverse)   Tehnica(diverse) EmptyDum 11 Apr 2010, 19:33

Daca vrei sa cauti o fraza exacta cu Google, tot ce trebuie sa faci este sa introduci fraza ce o cauti intre ghilimele

Ex: "masini sport"

dolion

Tehnica(diverse) Empty
MesajSubiect: Re: Tehnica(diverse)   Tehnica(diverse) EmptyDum 11 Apr 2010, 19:35

Google permite sa realizati cautari pentru anumite tipuri de fisiere.
Pentru a realiza o cautare dupa un anumit tip de fisier, punem in casuta de la google ce cautam, urmat de filetype:*** (unde *** este tipul fisierului ce il cautati)
Ex:Vreau sa caut caini, dar numai fisier jpg : caini filetype:jpg
Poti incerca asta pe prima pagina in casuta de cautare google de sus.

dolion

Tehnica(diverse) Empty
MesajSubiect: Re: Tehnica(diverse)   Tehnica(diverse) EmptyDum 11 Apr 2010, 19:36

In Windows XP este foarte uşor să închideţi sau să reporniţi utilizând comenzi rapide de la tastatură. Pentru a face acest lucru apăsaţi tasta Windows şi U. Aceasta ne permite să închidem. Dacă doriţi să reporniti sistemul, trebuie doar să apăsaţi R, apoi Enter.

dolion

Tehnica(diverse) Empty
MesajSubiect: Re: Tehnica(diverse)   Tehnica(diverse) EmptyDum 11 Apr 2010, 19:37

Daca ai sters din greseala un fisier din RecicleBin, il poti recupera folosind Restore System, sau, daca vrei ceva mai simplu, poti folosi unul din astea doua programe:
FileRestore, sau, Magic Recovery

dolion

Tehnica(diverse) Empty
MesajSubiect: Re: Tehnica(diverse)   Tehnica(diverse) EmptyMar 27 Apr 2010, 18:24

Iată un mic ghid privind noua “ameninţare” de pe şoselele României: radarele noi nedetectabile. Cum funcţionează şi ce trebuie să ştii despre radarele noi, citeşte în rândurile următoare.

De curând, pe forumul clubopel.com a apărut un post cu multe informaţii concludente despre sistemele de radare noi şi detectoarele pentru noile radare.
De la început, trebuie accentuat faptul că detectoarele radar nu sunt nicidecum inutile. Atâta timp cât aparatele radar noi funcţionează, acestea sunt detectate de toate detectoarele de radare existente pe piaţă (cele mai cunoscute fiind Cobra, Whistler sau Beltronics). În plus, frecvenţa de funcţionare a aparatelor radar a rămas aceeaşi, în banda K.
Este adevărat, totuşi, că Poliţia Rutieră este acum mult mai bine echipată, în parcul auto existând acum 770 de maşini dotate cu radare, din care 520 dispun de sistemele de radare noi Autovision BEE III, iar restul de 250 de modelul vechi Python II.

Noile radare Autovision BEE III pot fi activate şi pot detecta instantaneu viteza de circulaţie a maşinilor, faţă de vechile radare, care permiteau acest lucru printr-o modalitate “manuală”: în faţa antenei radarului era aşezat clipboardul (pe care se scriu procesele verbale).

Astfel, maşina aflată în zona de supraveghere a aparatului radar are şanse foarte mici de a reduce viteza în timp util, dar celelalte maşini, dacă sunt dotate cu detectoare de radar, au suficient timp pentru a încetini.

Deci merită să aveţi un detector de radar. În plus, este de preferat să nu fiţi primul în coloana de maşini.

Echipamentele radar din dotarea Poliţiei Rutiere

1. Radare model vechi – model Python II

•Funcţionează în banda K
•Zoom optic al camerei video 18x
•Mediu de înregistrare: casetă VHS
•Sensuri de funcţionare: ambele sensuri, selectabile manual
•Moduri de funcţionare: sunt folosite în modul automat, emisie continuă
•Sunt complet detectabile, iar riscurile de amenzi sunt minime
•Sunt folosite în modul automat sau prin obturarea antenei radar cu un material metalic pentru a simula modul standby al detectoarelor BEE III
2. Radare model nou – model AutoVision BEE III

•Funcţionează în banda K
•Zoom optic al camerei video 26x
•Mediu de înregistrare: digital, HDD
•Poziţionare GPS
•Sensuri de funcţionare: ambele sensuri de circulaţie
Moduri de lucru pentru sistemele de radare noi “nedetectabile”:

a. Radar în mod automat – emisie continuă – complet detectabil – riscuri minime de amenzi:

- aparatul radar permanent pornit: antena radarului emite continuu semnal in banda K, permite detectarea lui cu orice detector de radar
- camera video focalizează o zonă (de exemplu, 250 metri faţă de poziţia radarului); viteza de deplasare va fi măsurată doar pentru maşinile din zona supravegheată, pentru restul nu se vor face măsurători
- la identificarea unui vehicul cu viteza peste limita maximă admisă, aparatul radar va înregistra automat informaţia video pe HDD
- acest mod de funcţionare este identic cu cel al radarelor vechi, detectabil de orice detector radar existent pe piaţă

b. Radar în mod manual/stand by – detectabil, riscuri minime de amenzi, dacă maşina nu este cap de coloană

- camera video focalizează o zonă (de exemplu, 250 metri faţă de poziţia radarului); viteza de deplasare va fi măsurată doar pentru maşinile din zona supravegheată, pentru restul nu se vor face măsurători
- declanşarea aparatului radar se face de către operator pentru a înregistra vehiculul care pare că ar circula cu viteză ridicată, iar aparatul radar înregistrează automat imaginile
- prima maşină din coloană va fi cea mai expusă risccului de a nu putea reduce viteza iî timp util pentru evitarea unei amenzi
- maşinile care nu se află în capul coloanei vor fi avertizate şi vor avea timp pentru încetinire
- acest mod de funcţionare seamănă cu practica obturării antenei radarului vechi, Python II.

Tehnologia de funcţionare a unui radar al Poliţiei Rutiere

Radarele emit microunde electromagnetice şi folosesc reflexia acestora pentru a determina viteza vehiculelor faţă de antenă.

Se compune, de obicei, dintr-un emiţător, un receptor şi un sistem de antene (care, de obicei, se poate roti în plan orizontal şi/sau vertical) cu directivitate pronunţată. Receptorul cuprinde şi un indicator al existenţei şi poziţiei obiectului.

Radarele sunt puse, în mod normal, în zonele periculoase pentru traficul rutier, deci depăşirea vitezei maxime admise pe un anumit tronson trebuie, totuşi, făcută cu responsabilitate. De cele mai multe ori, maşinile cu radare apar în zonele unde au fost înregistrate multe incidente rutiere, datorate în principal viteze prea mari.

Cum funcţionează un detector de radar?

Detectoarele de radar receptionează undele electromagnetice emise de către radare şi avertizează şoferul de existenţa acestora. Şoferul primeşte avertizarea înainte de a ajunge în punctul în care radarul poliţiei este focalizat şi poate încetini pentru a evita o amendă pentru depăşirea vitezei maxime legale.

Funcţii importante pentru un detector:

- Sensibilitatea: distanţa de la care vede un radar al Poliţiei
- Selectivitata: analizarea şi eliminarea alarmelor false

- Dezactivarea benzilor: capacitatea de a inhiba detecţia unor benzi nefolosite de către poliţie în aparatele radar şi filtrarea alarmelor false
- Timpul de răspuns: intervalul de timp scurs de la detectarea semnalului radar până la avertizarea şoferului.

Recomandări pentru folosirea detectoarelor pentru radare:

- citirea manualului de utilizare
- folosirea detectorului atât în oraş, cât şi în afara acestuia timp de câteva zile pentru acomodarea cu semnalele detectorului de radar
- evitarea, pe cât de mult posibil, de a circula în fruntea unei coloane; în cazul întâlnirii unui radar cu funcţia “Instant ON”, maşina din capul coloanei este cea mai expusă.

Mic glosar:

1. Modul POP
Un mod imprecis de stabilire a vitezei unei maşini, folosindu-se pulsuri de scurtă durată. Folosind puteri scăzute ale antenei radarului, se determină o viteză aproximativă a maşinii. Dacă viteza măsurată în acest mod este mai mare decât limita legală, operatorul poate declanşa manual aparatul radar, la putere maximă, pentru o măsurare exactă a vitezei maşinii. DE REŢINUT: sistemele de radar folosite de Poliţia din România nu au modul POP!

2. Modul PULSE
Este caracterizat de emisia în pulsuri de foarte scurtă durată şi de intensitate mare, fiind folosit multe radare noi. Poate măsura cu precizie viteza. DE REŢINUT: sistemele de radar folosite de Poliţia din România nu au modul POP!

3. Modul “Instant ON”
Reprezintă capacitatea aparatului radar de a porni antena şi de a detecta instantaneu viteza unui vehicul în trafic. Necesită activarea manuală de către un operator de radar şi aproximarea vizuală a vitezei maşinii vizate.

4. Focalizare
Stabilirea unei zone, la o anumită distanţă faţă de aparatul radar, în care se va măsura viteza maşinilor.

Întrebări, afirmaţii şi “folclor” de pe şosele:

1. Detectoarele de radar nu mai funcţionează
Fals! Detectoarele de radar rămân valabile şi pot detecta orice radare noi, deoarece şi noile radare sunt detectate în banda K în România

2. Ce să fac pentru ca să nu devin victimă a radarelor?
Cel mai bine este să ai un detector de radar. Ar fi şi mai bine dacă nu ai fi singurul de pe şosea, deci să mai ai alte maşini în faţa ta.

3. Radarele noi au modul POP?
Noile radare nu au modul POP

4. Dacă detectorul meu are modul POP, ce să fac? Să-l activez sau să-l dezactivez?
Modul POP nu este folosit, deci e inutil pentru detectoarele radar. În plus, modul POP scade sensibilitatea şi viteza de reacţie a detectorului de radar, aşa încât este indicat ca modul POP să fie dezactivat.

5. Radarele noi au modul PULSE?
Noile radare nu au modul PULSE

6. Dacă detectorul meu are modul PULSE, ce să fac? Să-l activez sau să-l dezactivez?
La fel ca în cazul modului POP, nici modul PULSE nu este folosit. Însă acesta creşte sensibilitatea şi viteza de reacţie a detectorului radar, aşa încât este recomandat să fie activat

abbilbal

Numarul mesajelor : 17567
Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania
Data de inscriere : 28/09/2008

Tehnica(diverse) Empty
MesajSubiect: Re: Tehnica(diverse)   Tehnica(diverse) EmptyDum 11 Iul 2010, 19:38

Tehnica(diverse) Bebedormind

Diaporevomenos

Tehnica(diverse) Empty
MesajSubiect: Re: Tehnica(diverse)   Tehnica(diverse) EmptyVin 23 Iul 2010, 02:37

Compania Brother Industries Ltd a dezvoltat un tip de baterie care poate înlocui actualele modele AA şi AAA şi care se încarcă prin intermediul vibraţiilor. Se numeşte “Vibration-powered Generating Battery” şi va fi prezentată în cadrul expoziţiei Techno-frontier 2010 din Tokyo.

Ce-ar fi dacă ai putea încărca oricând bateriile gadget-urilor tale doar scuturându-le şi zgâlţâindu-le un pic? Sună simplu şi eficient, iar acest lucru este acum posibil, cu noua „Vibration-powered Generating Battery“. Această baterie a fost creată de Brother Industries şi promite să elimine o mare parte din nevoia de a înlocui bateriile dispozitivelor şi va reduce aşadar deşeurile toxice, după cum declară reprezentanţii companiei:

“The new generator will semipermanently eliminate the need to replace batteries and contribute to reducing the amount of wastes.”

După cum îi spune şi numele, „Vibration-powered Generating Battery” se încarcă prin intermediul vibraţiilor generate în urma „zguduirii” ei, chiar şi atunci când este plasată în interiorul gadget-ului pentru care furnizează energie. A fost creată pentru dispozitive care nu au întotdeauna nevoie de energie (precum o telecomandă, de exemplu) şi care au un consum energetic de până la 100mW. Compania a dezvoltat această baterie în două mărimi, AA şi AAA, iar aceasta poate înlocui cu totul o baterie normală dacă este folosită pentru gadget-uri low-power, care consumă puţin. Tehnologia are la bază un generator de inducţie electromagnetică şi un condensator electric cu strat dublu la 500mF.

Invenţia va fi prezentată pentru prima dată în cadrul expoziţiei Techno-frontier 2010 ce se va desfăşura în Tokyo, Japonia, între 21-23 iulie 2010. Aici compania va demonstra cum funcţionează “Vibration-powered Generating Battery” pe gadget-uri precum o telecomandă TV sau o lanternă cu LED.

Tehnica(diverse) Baterie_vibratii_1

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:E41NiR-pVGcJ:laptopnews.ro/baterii-incarcate-prin-vibratii.html+/baterie_vibratii_&cd=1&hl=ro&ct=clnk
Sus In jos
abbilbal

abbilbal

Numarul mesajelor : 17567
Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania
Data de inscriere : 28/09/2008

Tehnica(diverse) Empty
MesajSubiect: Re: Tehnica(diverse)   Tehnica(diverse) EmptySam 31 Iul 2010, 21:24

Continut sponsorizat

Tehnica(diverse) Empty
MesajSubiect: Re: Tehnica(diverse)   Tehnica(diverse) Empty

Sus In jos

Tehnica(diverse)
Sus 
Pagina 1 din 2Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
LUMINA LUMII :: STIINTA-
Mergi direct la: