__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| BANCURI (II) | |
|
+15Franz Schneider Doina silverstar Emil Condor nicuvar yzzy ostrovna Karima zaraza26 abbilbal Cristina cactus aurora Anahoret dolion 19 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
cactus Trecut în nefiintă :(
Numarul mesajelor : 3260 Localizare : Paradis Data de inscriere : 26/08/2008
| Subiect: Re: BANCURI (II) Sam 13 Feb 2010, 07:13 | |
| Dupa ce a examinat-o temeinic pe domnisoara, ginecologul spune: - Deci, cand va vedeti sotul asta-seara .. - Nu sunt maritata, domnule doctor! - Atunci, cand va vedeti logodnicul ... - Nu sunt nici logodita... - Sa zicem atunci, prietenul .. - Nu am nici un prieten si, pana acum, nu am avut nimic cu vreun barbat! Ganditor, doctorul se duce la geam si priveste in zare. Saturandu-se sa astepte, duduia intreaba: - La ce priviti atat de atent, domnule doctor? - Astept un pic! Ultima data cand s-a intamplat ceva asemanator a aparut la rasarit o stea! _____________________ "Să muriţi bine " (Băsescul )
Dacă cineva ţi-a făcut un rău, nu căuta să te răzbuni. Aşază-te pe malul râului şi în curând îi vei vedea trecând cadavrul. (Lao Ti)
| |
| | | dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
| Subiect: Re: BANCURI (II) Sam 13 Feb 2010, 13:33 | |
| Felicitari, cactus, un banc atat de bun le merita din plin! _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | dolion
| Subiect: Re: BANCURI (II) Sam 13 Feb 2010, 13:53 | |
| Doi prieteni se intalnesc. Unul e zgariat, cu hainele rupte. - Ce-ai patit? il intreaba celalalt. - Am venit aseara treaz acasa si nu m-a recunoscut cainele! _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | dolion
| Subiect: Re: BANCURI (II) Sam 13 Feb 2010, 13:57 | |
| Intra unu intr-un bar, afumat rau, se tranteste intr-un scaun, si comanda un whiskey. Barmanu` zice, politicos, ca nu-i da, ca e cam baut, si-i de-ajuns. Injura asta un pic si pleaca.
Nu trec 5 minute, ca intra iarasi omu`, s-arunca in taburet si comanda un whiskey. Ii explica barmanu, mai ferm, ca nu-i mai da, ca si-asa a baut destul. Injura omu`, da se cara val-vartej pa usa afara…
Dupa inca 5 minute, iara navaleste omu in bar, iara se priponeste intr-un scaun si comanda un whiskey…Barmanu ii zice iara, de data asta raspicat, ca nu incape discutie, ca omu-i mult prea beat …la care betzivanu izbucneste in plans: - Dom`le, nu mai pot, pentru numele lu` Dumnezeu`, da’ tu in cate baruri mai lucrezi ?!?? _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | dolion
| Subiect: Re: BANCURI (II) Sam 13 Feb 2010, 14:00 | |
| Unul beat turta sta pe o bordura in fata unui bar. Un strain vine la el si il intreaba daca ii merge rau sau daca nu se poate ridica. Beatul raspunde: − Hei! Stii tu cine-s eu? − Nu! Cine? − Isus Hristos…si ti-o pot dovedi. Vino cu mine! Intra in bar si strainul dupa el. Barmanul il vede pe betiv si zice suparat: − Isuse! Iar esti aici… _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | dolion
| Subiect: Re: BANCURI (II) Sam 13 Feb 2010, 14:00 | |
| Vine dimineata sotul acasa beat. Suna la sonerie, nimeni nu raspunde. Sotul tipa : – Am cele mai frumoase flori pentru cea mai frumoasa fata! Sotia deschide bucuroasa usa si intreaba - Da unde-s florile? Sotul raspunde : – Da unde-i fata frumoasa? _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | dolion
| Subiect: Re: BANCURI (II) Sam 13 Feb 2010, 14:04 | |
| – Dimineaţa bei? - Faceţi un sondaj de opinie sau mă trataţi cu un whiskey? _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | dolion
| Subiect: Re: BANCURI (II) Sam 13 Feb 2010, 14:06 | |
| Se consideră o turmă de bizoni a cărei viteză este egală, evident, cu viteza celui mai lent bizon. Vînătorii, de orice natură, vînează cei mai lenţi bizoni, făcînd prin aceasta un bine turmei, a cărei viteză de daplasare va creşte. Analog, creierul uman lucrează cu viteza celui mai lent neuron. Se ştie că alcoolul distruge neuronii, dar îi distruge pe cei mai lenţi, deci… _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | res
Numarul mesajelor : 232 Data de inscriere : 07/01/2009
| Subiect: Re: BANCURI (II) Sam 13 Feb 2010, 16:12 | |
| 2 @ 8 = 20 4 @ 6 = 40 6 @ 4 = 60 8 @ 2 = 80 9 @ 5 = ?????? _____________________ are minte cine spune ADEVARUL, nu cine minte
| |
| | | Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: BANCURI (II) Sam 13 Feb 2010, 18:34 | |
| - dolion a scris:
- Unul beat turta sta pe o bordura in fata unui bar. Un strain vine la el si il intreaba daca ii merge rau sau daca nu se poate ridica. Beatul raspunde:
− Hei! Stii tu cine-s eu? − Nu! Cine? − Isus Hristos…si ti-o pot dovedi. Vino cu mine! Intra in bar si strainul dupa el. Barmanul il vede pe betiv si zice suparat: − Isuse! Iar esti aici… _____________________ Free your mind!
| |
| | | Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: BANCURI (II) Sam 13 Feb 2010, 18:58 | |
| - res a scris:
- 2 @ 8 = 20
4 @ 6 = 40 6 @ 4 = 60 8 @ 2 = 80 9 @ 5 = 90 L-am nimerit? _____________________ Free your mind!
| |
| | | Ion
Numarul mesajelor : 5072 Localizare : USA Data de inscriere : 29/10/2009
| Subiect: Re: BANCURI (II) Sam 13 Feb 2010, 22:40 | |
| - res a scris:
2 @ 8 = 20 4 @ 6 = 40 6 @ 4 = 60 8 @ 2 = 80 9 @ 5 = ?????? a@b=(a+b)xa (2+8)x2=20 (4+6)x4=40 (8+2)x8=80 (9+5)x9=136 | |
| | | Anahoret
| Subiect: Re: BANCURI (II) Sam 13 Feb 2010, 22:48 | |
| _____________________ Free your mind!
| |
| | | res
Numarul mesajelor : 232 Data de inscriere : 07/01/2009
| Subiect: Re: BANCURI (II) Sam 13 Feb 2010, 23:04 | |
| - Ion a scris:
- res a scris:
2 @ 8 = 20 4 @ 6 = 40 6 @ 4 = 60 8 @ 2 = 80 9 @ 5 = ?????? a@b=(a+b)xa
(2+8)x2=20 (4+6)x4=40 (8+2)x8=80
(9+5)x9=136 asa e! chiar daca sunt altfel decat bancurile, astfel de probleme ne dau uneori satisfactii mai mari _____________________ are minte cine spune ADEVARUL, nu cine minte
| |
| | | abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: BANCURI (II) Sam 13 Feb 2010, 23:38 | |
| | |
| | | Ion
| Subiect: Re: BANCURI (II) Dum 14 Feb 2010, 00:50 | |
| | |
| | | Ion
| Subiect: Re: BANCURI (II) Dum 14 Feb 2010, 01:04 | |
| Asa e, Anahoret! Aceasta e o problema de algebra abstracta. Capitolul din manual se intitula "Legi de compozitie". Interesant de observat ca aceasta lege nu e comutativa. Se poate cerceta asociativitatea, daca are element neutru, si invers.
Exercitiu poate fi pus si la clasele de gimnaziu, dar la alta treapta de abstractizare.
In snsul discutat mai sus, matematica este un "banc abstract" | |
| | | dolion
| Subiect: Re: BANCURI (II) Dum 14 Feb 2010, 07:55 | |
| Dragul meu, tu iubesti matematica mai mult decit pe mine! - Desigur ca nu, cum poti crede asa ceva?! - Demonstreaza! - Fie A – multimea obiectelor iubite… _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | dolion
| Subiect: Re: BANCURI (II) Dum 14 Feb 2010, 07:57 | |
| Miorita – varianta matematica
Balada populara Miorita a fost modificata într-o varianta “matematica”.
Pe-un picior de PLAN EUCLIDIAN Iata vin in cale TRANSLATAND la vale, Trei MULTIMI de PUNCTE Toate trei DISJUNCTE De FUNCTII pazite Toate diferite. Ele sunt tot trei: Una-i INJECTIVA, Alta-i BIJECTIVA, Si-alta-i SURJECTIVA. Iar cea INJECTIVA Si cea SURJECTIVA, Mari se vorbira Si se sfatuira Sa ramana treze Pana-o sa-nsereze Si s-o ANULEZE Pe cea BIJECTIVA, C-are PRIMITIVA Si ASIMPTOTE multe Cate si mai cate, Ca e INVERSABILA Si chiar DERIVABILA. Dar intr-o MULTIME Asta s-a aflat Si s-au indignat C-ale lor cuvinte Intrec orice LIMITE. Dar de la f(0)-ncoace Unui PUNCT nu-i place Sa mai stea-n MULTIME Si de treaba a se tine. BIJECTIVA se-ntreba: - PUNCTUL asta ce-o avea? Si se duse Si ii spuse: - Draga PUNCTULETUL meu Ce rau, oare, iti fac eu, Sau nu-ti place poate C-ai COORDONATE NATURALE toate? Vrei sa stai mai jos Crezi ca-i mai frumos? Nu vrei un’ te-am pus Vrei cumva mai sus? - Draga BIJECTIVA Eu chiar dimpotriva, Ma simt foarte bine Dar e rau de tine! Cand o sa-nsereze, Vor sa te-ANULEZE Functia INJECTIVA Si cea SURJECTIVA. -Daca s-o-ntampla De m-or ANULA Sa ma-ngropi in zori In CAMP DE VECTORI Intr-o VECINATATE Pe-aici pe-aproape Sau chiar in MULTIME Sa fiti tot cu mine. Iar la cap sa-mi pui CALCUL INTEGRAL Ori un MANUAL Sau poate-un TRATAT Cat mai inspirat Si de l-or citi Isi vor aminti Cei ce au uitat Ca am existat Si voi fi propusa In SUBIECTE inclusa Pentru OLIMPIADA Sau BALCANIADA. Si-n loc de ANULAT Sa le spui curat C-am INTERSECTAT Mindrele ELIPSE Ca am PUNCTE FIXE RADACINI REALE Si IMAGINARE Si ca am DARBOUX. Dar mai afla tu Ca de-oi intalni O SFERA batrana Cu un CERC de lana Prin SPATIU alergand Si la toti zicand: - Cine mi-a vazut Sau mi-a cunoscut O FUNCTIE – AFINA Cu o PANTA lina Bine DEFINITA Si NEMARGINITA? Sa te-nduri de ea Si sa-i spui asa: C-am INTERSECTAT Mandrele ELIPSE Ca am PUNCTE FIXE Radacini COMPLEXE Si ca am DARBOUX. Dar nu-i spune tu De cele REALE Ca de-i povesti Mult ai s-o mahnesti Si va sti de-ndat Ca m-au ANULAT. Si inca te mai rog Ca-ntre colegi buni Tot ce am avut Tu sa le aduni Sa le scoti din SPATIUL Cu trei DIMENSIUNI, Iar tu dragul meu Sa te INTEGREZI Sa te ANEXEZI La alta MULTIME Ca-i greu fara mine Dar iti va fi bine Si vei rezista, cat va EXISTA MATEMATICA! _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | dolion
| Subiect: Re: BANCURI (II) Dum 14 Feb 2010, 07:59 | |
| În armată, soldaţii sunt scoşi la program administrativ în grădina unităţii. Caporalul, cu un aer satisfăcut zice: - Aşa, toată lumea ia câte o lopată şi trece la săpat! E vreunul printre voi care se pricepe la algebră? - Eu, să trăiţi! Sunt student la mate-fizică, dom’ caporal. - Bravo, mă! Atunci aruncă dracului lopata aia, că nu-i de tine! Soldatul, uşurat, aruncă lopata. Caporalul continuă: - Şi pune mâna pe hârleţ! Tu o să extragi rădăcinile! _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | dolion
| Subiect: Re: BANCURI (II) Dum 14 Feb 2010, 08:04 | |
| O cunoscuta banca are urmatoarea reclama:
“Daca depuneti banii la noi pana la 1 Ianuarie 2011, banii dumneavoastra se vor inmulti cu 12,5% pe an”.
Nu suna promitator. Adica, daca eu depun 1000 RON astazi, peste un an o sa am 1000 RON * 12,5% = 125 RON. Cu alte cuvinte, o sa am mai putin decat am depus!
De fapt, poate ca ei au vrut sa spuna ca banii se vor inmulti cu 112,5% pe an, adica, la sfarsitul anului o sa am 1125 RON in cont. Asa ma simt mai bine!
Cred ca folosirea cuvantului “inmulti” in aceasta reclama este … nefericita. _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | dolion
| Subiect: Re: BANCURI (II) Dum 14 Feb 2010, 08:13 | |
| Un credincios este sfatuit de mentorul sau: -Sa nu uiti niciodata: y=ax2+bx+c -Da prea-sfinte, niciodata!…. Mai tarziu, tot gandindu-se la ce i-a spus mentorul, ajunge la un invatat pe care il intreaba: -Ma chinuie o intrebare. Spune-mi te rog ce este y=ax2+bx+c ? La care invatatul ii spune: -Aaa, … o parabola! _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | dolion
| Subiect: Re: BANCURI (II) Dum 14 Feb 2010, 08:15 | |
| Doi profesori de matematica, Ion si Vasile, iau masa la un restaurant si discuta aprins despre nivelul de cunostinte matematice ale populatiei in general. Ion este de parere ca nivelul acestor cunostinte este foarte, foarte scazut si ca trebuie facut ceva in sensul asta, in timp ce Vasile considera ca nivelul este absolut satisfacator, ca omul de rand stie chiar mai multa matematica decat are nevoie. La un moment dat, Ion pleaca pana la toaleta si Vasile se gandeste ca e momentul sa profite de aceasta situatie. Asa ca o cheama pe chelnerita si ii spune: - Domnisoara, va dau 100 de mii daca ma ajutati si pe mine intr-o mica problema. - Sigur, spuneti. - Cand se intoarce prietenul meu de la baie, o sa va pun o intrebare. O sa sune ciudat, dar nu va faceti nici un fel de griji, doar sa raspundeti X la a 3-a pe 3. Credeti ca ma puteti ajuta? - Sigur, nici o problema. Ii da suta si tipa pleaca multumita. Se intoarce Ion de la baie si Vasile ii spune: - Uite, ca sa-ti dovedesc ca am dreptate, o sa-ti dau un exemplu. Hai sa luam o persoana oarecare, de exemplu chelnerita care ne serveste, si sa o intrebam cat este integrala din X patrat. Eu fac pariu cu tine pe ce vrei tu ca stie raspunsul. - Fugi domnule de aici, fii serios, hai sa incercam sa-i dam niste calcule aritmetice, ceva mai usor, cum iti inchipui ca poate sa stie cat ese integrala din X patrat... - Eu zic ca stie. Facem pariu pe un milion? - S-a facut, iti spun de-acum c-am castigat pariul, zice Ion. O cheama Vasile pe chelnerita si ii spune: - Domnisoara, eu si prietenul meu am avut o mica discutie si ne-ati fi de mare ajutor, daca ne-ati raspunde la o intrebare. Puteti sa ne spuneti cat este integrala din X patrat? - X la a 3-a pe 3, raspunde tipa foarte calma. Ion se uita stupefiat la chelnerita, in timp ce Vasile il priveste triumfator. Dupa cateva secunde tipa continua: - Plus o constanta. _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | dolion
| Subiect: Re: BANCURI (II) Dum 14 Feb 2010, 08:22 | |
| Mare i-a fost mirarea unui filozof, când a aflat de la Bertrand Russell, ca dintr-o afirmatie falsa poate fi dedusa oricare alta. El a întrebat: – Dumnevoastra considerati, într-adevar, ca din afirmatia 2 + 2 = 5, urmeaza, ca sunteti papa de la Roma? Russell dadu afirmativ din cap. – Si dumneavoastra puteti demonstra acest lucru? – continua sa-si exprime îndoiala filozoful. – Desigur! – a raspuns cu fermitate Russell si-i expune demonstratia în cauza: 1. Presupunem, ca 2 + 2 = 5; 2. Scadem din ambele parti a egalitatii câte un doi: obtinem 2 = 3; 3. Schimbam locurile, partea stânga cu partea dreapta: 3 = 2; 4. Scadem din ambele parti câte o unitate: 2 = 1; Papa de la Roma si eu – împreuna suntem doi. Deoarece 2 = 1, atunci papa de la Roma si eu suntem una si aceeasi persoana. Deci, eu sunt papa de la Roma. _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | dolion
| Subiect: Re: BANCURI (II) Dum 14 Feb 2010, 08:34 | |
| La ora de religie, părintele spune: - Dragi elevi, astăzi am să vă povestesc cum a fost creat primul om. Un elev la sfârşitul orei: - Părinte, dar cum a fost creat cel de-al treilea om? _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: BANCURI (II) | |
| |
| | | | BANCURI (II) | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |